Viessmann ja yhteiskuntavastuu

Viessmann on aktiivinen taistelussa koronavirusta vastaan:

Viessmann on muuttanut osan tuotannostaan hengityskoneiden, siirreltävien hoitoyksiköiden, hengityssuojainten ja desinfiointiaineiden valmistukseen. 

  • Perheyritys kantaa yhteiskuntavastuuta kriisitilanteissa
  • Tuotantolinjoja on muunnettu uusiin tarkoituksiin
  • Hengityskone on kehitetty yhteistyössä eri sairaaloiden ja Aachenin yliopiston lkanssa
  • Kaikki ideat on saatu Viessmannin omilta työntekijöiltä
  • Oppisopimuskoulutuksissa on aloitettu hengityssuojainten tuotanto

Viessmann-konserni kantaa yhteiskunnallista vastuuta taistelussa COVID-19-pandemiaa vastaan. Osa tuotannosta on otettu käyttöön hengityskoneiden, siirreltävien hoitoyksiköiden,  hengityssuojainten ja desinfiointiaineiden valmistukseen.  

Hengityskoneita kaasukattiloiden tuotantolinjalta

Saksan tehtaalla yksi seinäasennettavien kaasukattiloiden tuotantolinjoista muokattiin lyhyessä ajassa valmistamaan hengityskoneita. Kaasulämmityslaitteilla on hyvin samankaltainen rakenne, joten muutos hengityskonetuotantoon voitiin toteuttaa nopeasti. Hengityskoneiden tuotannossa voidaan hyödyntää myös samoja komponentteja.

Siirreltävät hoitoyksiköt käyttöön missä tahansa

Yrityskonserniin kuuluva Viessmann Technologies valmistaa nyt kliinisiä, siirreltäviä hoitoyksiköitä, jotka ovat avuksi vakavasti sairaiden COVID-19-potilaiden hoidossa. Esivalmistetun ja modulaarisen rakenteen ansiosta yksiköt voidaan asentaa nopeasti yhden tai kahden potilaan käyttöön.Hoitoyksiköitä voidaan sijoittaa monenlaisiin sisätiloihin, esimerkiksi näyttelytiloihin tai urheilukentille, mutta tarpeen tullen myös ulos.

Hengityssuojainten valmistusta Viessmannin oppisopimuskeskuksessa

Oppisopimuskoulutuksella on perinteisesti ollut aina suuri merkitys Viessmannilla. Nuoret kollegat järjestivät Viessmann-konsernin tekniseen koulutuskeskukseen Allendorfissa tuotantolinjan korkealaatuisten hengityssuojainten valmistukseen. Yksikössä voidaan tuottaa jopa 10 000 suojainta viikossa jaettavaksi Saksassa ja naapurimaissa. 

Työntekijöiden ideoista useita projekteja

Viessmann-konsernin työntekijöiltä saadaan vuosittain noin 150 000 ideaa ja parannusehdotusta. Monet ideat liittyvät tällä hetkellä suoraan koronakriisiin. Työntekijöiden ehdotuksesta toteutettiin esimerkiksi oman desinfiointiaineen tuotanto. 

Toinen esimerkki työntekijän ideasta on ns. henkilökohtainen ovenkahva, joka valmistetaan 3D-tulostimella prototyypin mukaan. Tämän yksinkertaisen mutta tehokkaan työkalun avulla oven voi avata hygieenisesti koskettamatta kahvaan.

Viessmannista 

Viessmann on kehittynyt lämmitystekniikan valmistajasta asuintilojen energiaratkaisujen tarjoajaksi. Yritys luo yhteensopivia lämmitys- ilmanvaihto-  ja jäähdytysratkaisuja, jotka tarjoavat asuinympäristölle optimaalisen huonelämpötilan, lämpimän käyttöveden, sähkön ja hyvän huoneilmanlaadun. Integroidussa ratkaisuvalikoimassaan Viessmann yhdistää saumattomasti tuotteet ja järjestelmät oikeisiin energialähteisiin perustuvien alustojen ja digitaalisten palvelujen avulla. Tarjolla on myös useita lisäpalveluja. Painopiste on uusiutuvien energialähteiden oikeassa tasapainossa ja energiatehokkuuden maksimoinnissa fossiilisilla polttoaineilla. Perheyritykselle arvot ovat olleet tärkeät jo perustamisvuodesta 1917 lähtien. Se myös näkyy yrityksen missiossa "We create living spaces for generations to come", luomme asuintiloja tuleville sukupolville. 

 

Mediayhteyshenkilöt

Anne-Mari Keskitalo

Toimistopäällikkö

keka@viessmann.com

010 328 2551

 

Pasi Hirvijärvi

Toimitusjohtaja

hrvp@viessmann.com

010 328 2555

 

Alkuperäinen tiedote ja kuvien lataus:

https://www.viessmann.family/en/newsroom/company/in-the-fight-against-corona