Kaasukattilat kunnille

Kaasulämmitys on aina puhdas asia. Kun otetaan huomioon kokonaisinvestointi tämän päivän energian hinnoilla, kondenssitekniikka on edullisin ratkaisu. Viessmannin kaasukondensaatiokattilat vaikuttavat korkealla kondensaationopeudellaan ja erittäin tehokkaalla lämmönsiirrolla, joiden standardihyötysuhde on jopa 98 prosenttia (lämpöarvoon Hs). Lisäksi kondenssitekniikka on tulevaisuuden kannalta kestävä johtuen jo mahdollisesta biogeenisten polttoaineiden, kuten biokaasun, sekoituksesta. Kondenssikattiloiden lisäksi Viessmann tarjoaa myös matalalämpöiset kaasukattilat. Selitämme eron ja se, mikä erottaa nämä kaksi järjestelmää kunnallisessa käytössä.

Viessmannin kaasulämmitteiset kattilat matalalämpötila- ja kondenssitekniikalla

Kaasukattila on hyväksi havaittu tekniikka, jota käytetään eri alueilla. Viessmannilla on valikoimassaan oikea ratkaisu jokaiseen tarpeeseen ja jokaiseen budjettiin, jopa 2000 kW teholuokkaan asti. Teknisesti tässä voidaan tehdä ero matalan lämpötilan ja kondenssitekniikan välillä.

Viessmannin matalalämpöinen kaasukattila kunnille

Suuri etu vanhentuneisiin vakiolämpötilakattiloihin verrattuna on se, että matalalämpöisen kaasukattilan teho voidaan mukauttaa rakennuksen sen hetkisiin tarpeisiin. Tätä kutsutaan myös liukuvaksi lämpötilan säädöksi. Lisäksi nämä kattilat on suunniteltu toimimaan alhaisilla menoveden lämpötiloilla.

Tässä mainittakoon sarjat Vitoplex 200, Vitoplex 300 ja Vitorond 200. Kaikissa kolmessa tapauksessa kyseessä on ns. kolmikierroskattila. Kattiloiden tehoalue on 405 - 2000 kilowattia, mikä tarkoittaa, että niitä voidaan käyttää niin kunnallisissa tiloissa kuin kaupallisissakin tiloissa tai suuremmissa asuinrakennuksissa. Kaikissa kolmessa sarjassa käytetään kätevää ja tehokasta Viessmann Vitotronic -säädintä. Se mahdollistaa sekä yksinkertaisen käyttöönoton että etävalvonnan käytön aikana.

Kondensoivat kaasukattilat kuntien käytössä

Nykyaikaisempi ja huomattavasti tehokkaampi ratkaisu on kaasukondenssikattila. Se käyttää pakokaasuihin piilotettua lämpöä. Tätä varten savukaasuja jäähdytetään lauhdutuskattilan lämmönvaihtimessa siinä määrin, että niiden sisältämä vesihöyry tiivistyy. Tämä nostaa hyötysuhteen merkittävästi jopa 98 prosenttiin (lämpöarvon Hs perusteella) ja korkea hyötysuhde pienentää samalla polttoainekustannuksia.

Viessmannin kaasukondenssitekniikka tekee vaikutuksen ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla Inox-Crossal lämmönvaihdinpinnoilla, jotka sopivat ihanteellisesti kondenssitekniikkaan ja joita käytetään kaikissa Vitocrossal-sarjan kattiloissa tehoalueella 80-1400 kilowattia. Vitocrossal kondenssikattiloita käytetään pääasiassa kerrostaloissa, julkisissa ja liikerakennuksissa sekä lähilämpöverkoissa. Minkä tyyppinen kattila sopii parhaiten tiettyyn käyttötarkoitukseen, voidaan määrittää kokonaisvaltaisen projektin valmistelun ja suunnittelun aikana.