Aktivoi video napsauttamalla toistopainiketta. Huomaa, että tiedot siirretään YouTubeen kun toistat videon. Katso lisätietoja tietosuojakäytännöissämme.

ErP-Label.gif
Video Energiatehokkuusmerkintä (ENG)

Energiatehokkuusmerkintä nyt myös lämmitystekniikkatuotteille

Apuväline päätöksentekoon hankittaessa uutta lämmityslaitetta: uusi, euroopanlaajuisesti yhtenäinen energiatehokkuusmerkintä nyt myös lämmitystekniikkatuotteille.

Jääkaapeissa, televisioissa ja pesukoneissa on jo usean vuoden ajan totuttu näkemään energiatehokkuusmerkintä. Nyt tämä merkintä tulee pakolliseksi myös lämmitystekniikkatuotteissa. Vastedes energiatehokkuusmerkintä löytyy niin yksittäiskomponenteista, lämmitys- ja käyttövesilaitteista kuin myös täydellisistä lämmityslaitekokonaisuuksista.
 

 

Lämmitysjärjestelmien tehokkuusmerkintä tuo läpinäkyvyyttä energiankulutukseen

Uusi lämmitystekniikan energiatehokkuusmerkintä perustuu Euroopan Unionin (EU) direktiiveihin ja asetuksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että merkintä on Euroopassa yhteinäisesti säännöstelty ja että mitoitus pohjautuu EU-komission määrityksiin. Tämä antaa hyvän vertailuperusteen ja avun päätöksentekoon hankittaessa uusia tai modernisoitavia  lämmityslaitteita.

Enemmän tehokkuutta yhteensopivilla lämmitysjärjestelmillä

Energiamerkintä on hyvä suuntaa-antava apuväline. Lämmityslaitteen ostopäätös ei kuitenkaan koskaan saisi perustua pelkästään enegiamerkintään. Lämmityslaitteistot ovat kokonaisia järjestelmiä, joiden tehokkuuteen eivät vaikuta ainoastaan erilliset tuotteet vaan jokaisen järjestelmäkomponentin täydellinen yhteensopivuus.

 


ErP Label 2_3 XL 882x496.png

Energiamerkintä lämmityslaitteille

Energiamerkintätarrassa on erilaisia tietoja, kuten tässä kondenssikattilan esimerkkitarrassa. Nuolilla merkittynä ovat energiamerkintä, teholuokka, laitteen käyttödesibelit ja teholuokat.


Enegiamerkintä ja tehokkuusluokka

Jokaisessa lämmitysjärjestelmän yksittäiskomponentissa on energiamerkintä. Lämmityslaitteiden energialuokista paras on A++ ja huonoin G. Käyttövesivaraajissa skaala on A:sta G:hen. Yhdistelmälaitteiden, jotka lämmittävät sekä sisäilman että veden, energiamerkinnästä käy ilmi molempien toimintojen energialuokka erikseen.

Yhdistelmämerkintä kertoo enemmän kuin tuotemerkintä

Lämmitysjärjestelmä koostuu useista eri komponenteista ja ne kaikki vaikuttavat koko järjestelmän tehokkuuteen. Tästä syystä energiamerkintä määritellään koko laitteistolle. Esimerkiksi älykotijärjestelmät voivat nostaa lämmitysjärjestelmän energiamerkintää. Kun järjestelmän kaikki komponentit sopivat täydellisesti yhteen, on myös energialuokka korkeampi yhdistelmämerkinnässä kuin laitekohtaisissa merkinnöissä. Vasta yhdistelmämerkintä kertoo, kuinka tehokas lämmitysjärjestelmä todellisuudessa on.

Heizungsanlage.jpg

Viimeisteltyä lämmitystekniikkaa
Viessmannilta

Viessmannin tuotevalikoima kattaa kaikki lämmityskomponentit.Kaikki osat on täydellisestisovitettu yhteen niin, että käytännössä lämmitysjärjestelmä yltää korkeimpaan energialuokkaan. Annamme mielellämme lisätietoja.