Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Käyttöveden syöttöyksikkö hygieenisen käyttöveden lämmitystä varten

Kysy neuvoa asiantuntijalta
Käyttöveden syöttöyksikkö Vitotrans 353:n eri versiot.

Viessmannin Vitotrans 353-käyttöveden syöttöyksikkö tarjoaa vaihtoehdon käyttövesivaraajalle.  Juomavettä ei tarvitse varastoida, vaan vettä lämmitetään sähkövastuksella tarpeen mukaan. Tätä varten lämpö saadaan lämminvesi-puskurivaraajasta, joka puolestaan voi ladata lämpöä eri lämmitysjärjestelmistä - kiinteän polttoaineen kattilasta, aurinkojärjestelmästä, öljy- tai kaasukattilasta, lämpöpumpusta ja monista muista. Moduulit ovat esivalmistettuja asemia, jotka soveltuvat sekä seinäasennukseen että asennukseen suoraan varaajan kylkeen.

Viessmann Vitotrans 353

Käyttöveden syöttöyksikön rakenne

Toisin kuin tavanomaisissa lämminvesivaraajissa, vettä ei käytetä lämpöenergian varastointiin, vaan se lämmitetään vain tarvittaessa tehokkaan levylämmönvaihtimen avulla. Vitotrans 353-käyttöveden syöttöyksikössä seuraavat komponentit ovat välttämättömiä:

  • Ohjausyksikkö
  • Varoventtiilillä varustettu putkisto
  • Virtausanturi
  • Sulkuventtiilit
  • Lämmitysvesipuoli: tehokas kiertovesipumppu

Makean veden moduuliin voidaan lisätä lisävarusteena paluuventtiili ja lämminvesikiertosarja.  

Käyttöveden lämmitys levylämmönvaihtimella

Raikasvesimoduulin toiminnalle on ominaista juomaveden epäsuora lämmittäminen ns. sähkövastusperiaatteella. Mutta mitä se tarkoittaa yksityiskohtaisesti?

Jos hanasta tarvitaan kuumaa vettä, raikas talousvesi virtaa makean veden moduulin läpi kuuman lämmitysveden ohi ja lämpenee. Puskurivaraajan lämmitysvesi jäähtyy sillä välin. Molemmat nesteet virtaavat erillisissä järjestelmissä lämmönvaihtimen sisällä. Ne eivät koskaan ole kosketuksissa toisiinsa eivätkä sekoitu, koska lämmitysvesi ei täytä talousveden laatuvaatimuksia ja on myös huomattavasti hapettomampaa. Lämmönsiirtoprosessi toisesta väliaineesta toiseen tapahtuu niin kauan kuin kuumaa vettä tarvitaan.

Hanakapasiteetti ja muita avaintietoja

Vitotrans 353-modulia on viittä eri tyyppiä, jotka soveltuvat joko seinäasennukseen tai asennukseen suoraan lämminvesi-puskurivaraajaan. Perus ja kierto-sarjat voidaan erottaa toisistaan. Tyypistä riippuen hanan kapasiteetti on 25 - 68 litraa minuutissa seuraavin ehdoin:

  • Asetettu käyttövesilämpötila 45 astetta
  • Lämmitysveden virtauslämpötila on 60 astetta
  • Kylmän veden tulolämpötila on 10 astetta

Hanavoluuminvirtausta voidaan myös lisätä yhdistämällä jopa neljä samanlaista moduulia kaskadiin. Tämä on helposti mahdollista ilman lisäsäätölaitetta.

Lämmitysvesien maksimilämpötila kaikissa malleissa on 95 celsiusastetta. Tällä tavoin makean veden moduuli voidaan yhdistää eri lämmitysjärjestelmiin. Talousveden maksimilämpötila on kuitenkin 75 astetta. Huom. Suomessa lämpimän käyttöveden maksimilämpötila on +65 astetta. Se on tarpeeksi kuuma estämään epäpuhtauksien muodostuminen. Tämä tekee tästä vesilämmitysmuodosta erityisen hygieenisen.

Vakio ulostulolämpötila taattu

Täydellisesti yhteensopivat komponentit antavat mahdollistavat hanassa tasaisen ulostulolämpötilan erilaisilla vesimäärillä. Uuden sukupolven erittäin tehokkaita kiertovesipumppuja nopeussäädetään integroidulla säätimellä, jotta lämmitysveden tilavuusvirta on optimoitu hanakapasiteettiin.

Integrointi matalan lämpötilan lämmitysjärjestelmiin

Raikasvesimoduulin optimaaliseen toimintaan vaaditaan alhaiset virtauslämpötilat. Siksi ne voidaan ihanteellisesti yhdistää matalan lämpötilan lämmitysjärjestelmiin. Moduulit pyöristävät aurinkoenergialla toimivien lämpöpumppujen, kaasu- tai öljyjäähdytyskattiloiden ja järjestelmien energiansäästötoimintaa.

Raikasvesimoduulien edut lyhyesti

Korkea hanakapasiteetti
Monipuolinen käyttö
Raikkaan lämpimän käyttöveden jatkuva saatavuus
Nopea ja yksinkertainen asennus
Kompakti muotoilu
Optimaalinen integrointi matalan lämpötilan lämmitysjärjestelmiin
Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet