Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Yhdistä lämpöpumppu aurinkolämpöjärjestelmään

Pyydä maksutonta konsultaatiota
Aurinkoenergiaa on saatavilla Suomessa talvellakin, ja lumesta heijastuva valo lisää aurinkosähkön tuotantoa. (Kuva: © Karananov Lev / Shutterstock.com)

Lisää tehokkuutta ja vähennä lämmityskustannuksia yhdistämällä Viessmannin lämpöpumppu aurinkolämpöjärjestelmään. Silloin voit käyttää ilmaista aurinkolämpöä lämmitykseen ja käyttöveden valmistukseen aina, kun aurinko paistaa. Jos auringon energiarikas säteilylämpö ei riitä, lämpöpumppu aktivoituu ja   ja tuottaa ilmaista energiaa maasta ja ilmasta. Kerromme, miksi tällainen järjestelmä kannattaa ja millaisia vaihtoehtoja on yhdistää aurinkoenergiajärjestelmä ja lämpöpumppu.

Vähennä sähkönkulutusta aurinkolämpöjärjestelmän avulla

Lämpöpumput hyödyntävät ympäristöenergiaa lämmitykseen käytettävän sähkön avulla, mutta aurinkolämpöjärjestelmät toimivat lähes kokonaan ilman kulutuskustannuksia. Tämä on mahdollista auringon ilmaisen säteilylämmön ansiosta. Keräimet muuttavat  säteilylämmön lämpöenergiaksi ja  aurinkoväliaine kuljettaa lämmön talon sylinteriin. Hyvän suunnittelun ansiosta Viessmann-lämpöpumppu, joka on kytketty aurinkolämpöjärjestelmän osaksi, voidaan kesällä vapauttaa lähes kokonaan kuormituksesta. Loppuvuoden ajan aurinkolämpö takaa puolestaan suuremman hyötysuhteen. Vitosol 200-FM -tasokeräimet tai Vitosol 200-TM   tyhjiöputkikeräimet muuttavat suuren osan säteilylämmöstä käyttökelpoiseksi lämpöenergiaksi.

Lämpöpumpun ja aurinkolämmön yhdistäminen

Lämpöpumpun ja aurinkolämmön yhdistämiseen on useita vaihtoehtoja. Aurinkolämpö on laajalti käytetty menetelmä lämmitykseen tai lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Lisäksi on myös mahdollisuus lämmittää suoraan ympäristöenergialähteellä.

Aurinkolämpö lämpimän käyttöveden tai lämmityksen tuottamiseen

Osana integrointia aurinkolämpö siirretään käyttöveteen tai lämmitysveteen käyttövesi- tai puskurivaraajaan. Toteutus on verrattain yksinkertainen, ja se voidaan toteuttaa myös muilla lämmöntuottajilla, kuten kaasu- lämmitysjärjestelmillä. Seuraavat asennusvaihtoehdot ovat mahdollisia:

  • Käyttöveden lämmitys: Keräimistä saatava lämpö lämmittää lämpimän käyttöveden lämmityspatterissa. Tämä vähentää lämmitysenergian tarvetta noin viisi prosenttia. Tällä tavoin voidaan kattaa jopa 60 prosenttia vuotuisesta käyttöveden tarpeesta.
  • Keskuslämmityksen varajärjestelmä: Aurinkoenergia lämmittää lämmitysveden puskurissa, mikä hyödyttää keskuslämmitysjärjestelmää. Suurilla keräimillä lämmitysenergian kulutus vähenee noin 20 prosenttia. Tehokkaan toiminnan kannalta on erityisen tärkeää, että lämpöpumpun ja aurinkolämmön välillä on yhteys yhteisen ohjausjärjestelmän kautta. Viessmannin lämpöpumpun ja aurinkolämmön avulla tämä on taattu.

  

Lämpöpumpun yhdistäminen aurinkolämpöön ja aurinkosähköön

Haluaisitko pienentää energiakustannuksiasi entisestään? Yhdistä lämpöpumppu aurinkolämpö- ja aurinkosähköön. Aurinkosähköjärjestelmä takaa alhaisemman energiankulutuksen, ja voit kattaa sen suhteessa itse Vitovolt-aurinkosähköjärjestelmällä. Tarvitset vähemmän sähköä julkisesta verkosta ja lämmität kustannustehokkaammin.  Selitämme kytköksestä tarkemmin artikkelissa Lämpöpumput ja aurinkosähkö.

  

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet