Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Lämpöpumppu ja jäähdytys - kustannustehokas viilennys

Kysy neuvoa asiantuntijalta
Viessmann NC-yksikkö luonnollista jäähdytystä varten

Lämpöpumppu on paitsi erittäin energiatehokas lämmitysjärjestelmä myös erittäin monipuolinen laite. Sen ensisijaisena tehtävänä on tuottaa lämpöä asuinrakennuksiin, mutta se pystyy myös viilentämään kotisi lämpiminä kesäkuukausina. Jäähdytysmenetelmiä on periaatteessa kaksi: passiivinen ja aktiivinen jäähdytys.

Passiivinen jäähdytys lämpöpumpulla

Passiivinen viilennys eli "luonnollinen jäähdytys" toimii yhdessä maalämpöpumpun kanssa. Maalämpöpumpussa  liuosneste sitoo lämpöä lämmityspiiristä lämmönvaihtimen kautta ja johtaa sen ulkopuolelle. Jäähdytykseen käytetään luonnollista ympäristön lämpötilaa. Lämpöpumppu on kytketty pois päältä, paitsi ohjausyksikkö ja kiertovesipumppu. Kompressori ei käy eikä siksi kuluta myöskään sähköä. Tämä tekee "luonnollisesta jäähdytyksestä" erityisen energiaa säästävän ja edullisen menetelmän rakennusten jäähdyttämiseksi.

Miellyttävä jäähdytysteho ilman häiritsevää ääntä

Passiivisen jäähdytyksen avulla huonelämpötilaa voidaan laskea noin kolmella celsiusasteella. Asennuksen vaatima lisävaiva on vähäinen, eikä toiminnan aikana kuulu häiritsevää melua. Passiivinen jäähdytys on mahdollista sekä maakeräimillä että kollektoreilla, joista jälkimmäiset tuottavat suuremman tehon.

Mikäli laitteiston omistaja haluaa lämmitystä, tarvitaan ns. NC-yksikkö. Se on täysin esiasennettu yksikkö, jossa on valmiina kaikki tarvittavat komponentit. Asennusliike suorittaa asennuksen nopeasti ja helposti.  

Aktiivinen jäähdytys lämpöpumpulla

Aktiivisessa jäähdytyksessä lämpöpumpun toiminta on yksinkertaisesti päinvastainen. Tätä varten kylmäainekierto käännetään sisäisesti; vaihtoehtoisesti primääri- ja sekundääriliitännät vaihdetaan. Kuten jääkaapissa, lämpöpumppu tuottaa tällöin aktiivisesti jäähdytystehoa. Tässä menetelmässä kompressori pysyy toiminnassa, ja lämpöpumppu voi käyttää suurempaa jäähdytystehoa kuin passiivinen jäähdytys.

Huone optimaalisessa lämpötilassa luonnollisen jäähdytyksen ansiosta

Talteenotettua lämpöä voidaan hyödyntää eri tavoin

Aktiivinen jäähdytys voidaan saavuttaa sekä maa- että ilma-vesilämpöpumpulla. Jäähdytyspinnoiksi sopivat  puhallinkenno tai lattian tai seinäpinnan lämmitys. Huoneistosta talteenotettu lämpö voidaan joko palauttaa lämmönlähteeseen tai käyttää veden lämmittämiseen. Tällä tavalla lämpöpumpun lämmitys- ja jäähdytystoiminnot yhdistetään erittäin tehokkaasti.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet