Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Vikailmoitus Viessmann-lämmitysjärjestelmässä

Kysy neuvoa asiantuntijalta
Bild: © stoatphoto / Shutterstock.com

Viessmann-lämmitysjärjestelmä tekee työnsä lähes huomaamatta. Se huomataan vasta, kun ilmenee vikoja ja huoneet jäävät kylmiksi. Jos Viessmann-lämmitysjärjestelmässä ilmenee vika, se näyttää vikailmoituksen. Seuraavassa kerrotaan, miten tällaisen viestin ilmetessä on parasta toimia ja mitä toimintatapaa kannattaa noudattaa.

Toiminta vikailmoituksen sattuessa

  Jos Viessmann-lämmityksessäsi on jotain vikaa, lämmitysjärjestelmässä on vika. Tämä voi olla vika tai toimintahäiriö. Sitä ei missään tapauksessa saa jättää huomiotta. Pahimmassa tapauksessa sillä voi olla vakavia ja kalliita seurauksia. Siksi on sitäkin tärkeämpää puuttua tiettyihin seikkoihin, kun Viessmann-lämmitysjärjestelmäsi ilmoittaa viasta.

Missä vikailmoitus näkyy?

Tähän kysymykseen ei ole yleistä vastausta. Tämä johtuu siitä, että Viessmann-tuotteet näyttävät viat eri tavoin. Tuotekohtaiset tiedot löytyvät aina järjestelmän käyttäjän käyttöohjeista. Voit ladata ne helposti ja turvallisesti PDF-tiedostoina ViBooks-tietokannastamme.

Asianmukainen reagointi vikailmoitukseen

Perussääntö on: pysy rauhallisena. Jos näyttöön tulee vikailmoitus, tutustu ensin lämmitysjärjestelmän käyttöohjeisiin. Sieltä löydät yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten toimia. Useimmissa tapauksissa voit saada näkyviin tietyn vikakoodin. Merkitse se muistiin. Se on tärkeää asentajalle, johon sinun tulee ottaa yhteyttä Viessmann-lämmitysjärjestelmän vikatilanteessa. Myös sarjanumero on hyvä pitää käsillä. Löydät sen esimerkiksi lämmitysjärjestelmän tyyppikilvestä.  Kerromme myös yksityiskohtaisesti, miten löydät oikean asentajan.

Mitä enemmän tietoja sinulla on käsilläsi, sitä helpommin joku kauppakumppaneistamme voi auttaa sinua.

Vaiheittainen opas

Jos Viessmann-lämmitysjärjestelmäsi ilmoittaa viasta, seuraa yksinkertaisesti alla olevia ohjeita:

  1. Etsi vian tyyppi.
  2. Merkitse vikakoodi ja sarjanumero muistiin.
  3. Ilmoita asiasta huoltoyhtiölle tai LVI-asentajalle (löydä lähin asentajasi täältä)

Viessmann-lämmitysjärjestelmän korjaus

Kun olet merkinnyt muistiin kaikki tärkeät tiedot, anna ne asentajalle. Jos et ole vielä löytänyt alueeltasi sopivaa lämmitysurakoitsijaa korjauksia ja huoltoa varten, etsi sellainen yksinkertaisesti hakutyökalumme avulla.

Omistajan tekemät virheelliset korjaukset voivat joskus johtaa vakaviin aineellisiin vahinkoihin. Siksi Viessmann-lämmitysjärjestelmän vian saa korjata vain pätevä ja valtuutettu asiantuntijahenkilöstö. Näin varmistetaan myös, että käytetään alkuperäisiä komponentteja ja että järjestelmä toimii moitteettomasti myös tulevaisuudessa.

Ota yhteyttä asentajaan ViCare-sovelluksen avulla

Viessmann ViCare -sovellus takaa suuremman turvallisuuden ja mukavuuden - myös vikailmoituksen sattuessa. Liikennevalojärjestelmä ilmoittaa, toimiiko Viessmann-lämmitysjärjestelmäsi oikein vai ei. Kun se on vihreä, kaikki on kunnossa. Kun se on keltainen, huolto on kesken. Punainen osoittaa, että lämmitysjärjestelmässä on vika tai häiriö. Tällöin näyttöön tulee myös vikailmoitus. Tämän sovelluksen suuri plussa on, että jos vika ilmenee, asentajalle ilmoitetaan siitä automaattisesti. Ehtona kuitenkin on, että olet antanut huoltoluvan omistamaasi laitteeseen. Tämä onnistuu helposti kahdella klikkauksella. Tämän jälkeen asentaja voi tarkastella järjestelmän tietoja ja reagoida välittömästi, jos Viessmann-lämmitysjärjestelmässäsi on vika.

Useimpia vuodesta 2004 lähtien asennettuja Viessmannin kaasu- ja öljylämmitysjärjestelmiä sekä vuodesta 2010 lähtien asennettuja lämpöpumppuja ja vuodesta 2016 lähtien asennettuja kiinteän polttoaineen lämmitysjärjestelmiä voidaan valvoa edullisesti, helposti ja nopeasti ViCaren avulla.

  

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet