Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Kestävän kehityksen lähestymistapamme

Luomme elintiloja tuleville sukupolville

Kestävän kehityksen lähestymistapamme ilmenee tarkoituksessamme: luomme yhdessä elintiloja tuleville sukupolville. Olemme aina olleet sitoutuneita positiiviseen muutokseen ja keskittyneet todellisiin innovaatioihin ja ilmastoratkaisuihin. Uteliaisuus ja rohkeus tutkia uusia polkuja ovat vahva osa yrityskulttuuriamme.

Ilmastostrategiamme on kehittynyt osaksi kestävän kehityksen strategiaamme, jonka julkaisimme Viessmannin kestävän kehityksen raportissa. Raportti on ladattavissa  Viessmann Climate Solutionsin verkkosivuilta.

Vastauksemme ilmastonmuutokseen

Kun tarkastellaan ilmastonmuutoksen kiireellisyyttä ja Viessmannin perintöä muutoksen omaksumisessa, on selvää, että voimme ja meidän on tehtävä enemmän, jotta voimme tarjota kaikille kestäviä lämmitys-, ilmanvaihto- ja jäähdytysratkaisuja. Me voimme ja meidän on skaalattava omaa toimintaamme enemmän tulevaisuuteen soveltuvaksi. Ja me voimme ja meidän on tehtävä enemmän johtaaksemme järjestelmämuutosta kohti päästöttömiä rakennuksia. Tähän pyrimme ilmastostrategiallamme "LEAP to Net Zero", jonka kehitimme tieteellisten puitteiden, kuten  Greenhouse Gas Protocolin ja  Science Based Targets Initiative -aloitteen, pohjalta.

Nykyään rakennusten energiankäyttö aiheuttaa jopa 40 prosenttia kasvihuonekaasupäästöistä maailmanlaajuisesti. Maailmanlaajuinen väestömme kasvaa nopeasti ja on nyt jo 8 miljardia ihmistä, mikä vaatii resursseja energian, materiaalien, veden, elintarvikkeiden ja muiden tavaroiden muodossa. Tämä johtaa siihen, että luonnon järjestelmät ovat stressaantuneita ja käytössä, kun taas lisääntyvä kaupungistuminen ja suurten kaupunkien nousu vaativat lisää resursseja rakentamiseen ja ylläpitoon. Vuoteen 2030 mennessä 5,5 miljardin ihmisen odotetaan asuvan kaupungeissa. On selvää, että rakennusalalla on kiistatta tärkeä rooli siinä, että tämä kehitys pysyy planeettamme rajoissa. On meidän kaikkien tehtävä toteuttaa alan järjestelmämuutos. Viessmannin ilmastostrategialla "LEAP to Net Zero" otimme ensimmäisen askeleen.

LEAPin avulla nettonollapäästöihin

LEAP on kunnianhimoinen suunnitelma, jonka tarkoituksena on sovittaa toimintamme yhteen maailmanlaajuisten ilmastotavoitteiden kanssa. Suunnitelma perustuu neljään pilariin: Leap, Empower, Advocate ja Partner ("LEAP"). Haluamme yhdessä kumppaneidemme ja sidosryhmiemme kanssa tehdä hyppäyksen, tai toisin sanoen ottaa valtavan askeleen eteenpäin, kohti nettonollapäästöjen saavuttamista omassa toiminnassamme ja järjestelmissä, joiden osa olemme.

Tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet

Ilmastostrategiamme olennaisena osana asetimme itsellemme kaksi konkreettista ilmastotavoitetta. Nämä tavoitteet on validoitu Science Based Targets Initiative (SBTi) -aloitteessa sen varmistamiseksi, että ne ovat ilmastotieteen mukaisia, ja jotta ilmaston lämpeneminen saataisiin vakautettua 1,5 celsiusasteeseen. Olemme sitoutuneet siihen, että Viessmann Climate Solutions-liiketoimintamme on nollapäästöinen vuoteen 2050 mennessä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi ensimmäinen ilmastotavoitteemme on vähentää omien toimintojemme päästöjä absoluuttisesti mitattuna vähintään 48 prosenttia vuoteen 2030 mennessä (Scope 1 ja 2, vuoden 2019 tasoon verrattuna).

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet