Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Viessmann torjuu ilmastonmuutosta ja ostaa laajoja metsäalueita Suomesta

Taistelussa ilmastonmuutosta vastaan Viessmann Group on laajentanut kestävän kehityksen strategiaansa ostamalla laajoja metsä- ja suoalueita Suomesta. Perheyrityksen tavoitteena on hoitaa metsää kestävästi ja jättää turvesuot koskemattomiksi, jotta ne säilyvät pitkän aikavälin hiilivarastoina ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Porvoo, 10.11.2021

Viessmann Group on ostanut 1700 hehtaaria maata Suomesta. Kolme neljäsosaa alueesta on metsää ja noin neljännes koostuu suoalueista. Viessmann Groupin metsä- ja suoalueet sijaitsevat Pohjois-Pohjanmaalla sekä Lapissa Rovaniemen, Tervolan, Ranuan ja Pudasjärven kunnissa.

Perheyrityksen tavoitteena on hoitaa metsiä kestävästi ja jättää turvesuot koskemattomiksi. Tämä tarkoittaa sitä, ettei metsästä oteta enempää puuta kuin se kasvaa takaisin samaan aikaan. Metsiä ei avohakata eikä soita ojiteta, vaan metsäalueet säilytetään puiden kasvatusta varten, ja suot säilytetään luonnonmukaisina.

Viessmannin vision mukaisesti yrityksen tarkoitus on luoda elintiloja tuleville sukupolville. Yhtiön mukaan olemassa olevia metsäalueita ja niihin liittyviä suoalueita hankittiin, koska ne toimivat pitkän aikavälin hiilivarastoina ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Asiantuntijat laskevat karkeasti, että puut sitovat ilmakehästä noin tonnin hiilidioksidia vuodessa jokaista kuutiometriä kohti. Viessmannin vastikään ostaman suomalaisen metsän osalta tämä tarkoittaa, että suot mukaan lukien 5200 tonnia hiilidioksidia poistetaan ilmakehästä vuosittain.

Vaikka suot peittävät vain kolme prosenttia maan pinnasta, ne varastoivat noin 30 prosenttia maapallon hiilestä. Turvesuot myös sitovat maailmanlaajuisesti kaksi kertaa enemmän hiilidioksidia kuin kaikki metsät yhteensä.

Liikuntaa ympäristön hyväksi - puiden istutusta omiin metsiin

Viessmann on lanseerannut #ViMoveForClimate -kampanjan, jonka avulla yhtiö on kerryttänyt vuodesta 2020 alkaen jo 834 703 istutettavaa puuta ilmastonsuojelun eri projekteihin ympäri maailmaa. Vuoden 2021 #ViMoveForClimate kierros alkoi 31. lokakuuta, ja yhtiön tavoitteena on saavuttaa tällä kertaa yli miljoona istutettua puuta.

Kampanjan osallistujien valittavana on lähes 30 liikuntalajia. Jokainen suoritettu juoksukilometri tai pyöräilymatka, jokainen minuutti kuntosalilla tai joogamatolla muutetaan istutettaviksi puiden taimiksi. Kuka tahansa voi liittyä ja osallistua liikkumalla ilmastonmuutoksen torjuntaan: Viessmann palkitsee liikunnallisen aktiivisuuden istuttamalla lisää puita omiin, suojeltuihin metsiin Suomessa.

Lisätietoja

Tiedustelut sähköpostitse: vrs_communications@viessmann.com

Viessmann Group on yli 100-vuotias saksalainen perheyritys ja yksi johtavista kansainvälisistä lämmitys-, teollisuus- ja kylmäratkaisujen valmistajista. Konsernin palveluksessa on 12 750 työntekijää, ja sen liikevaihto on 2,8 miljardia euroa. Suomessa Viessmann työllistää tällä hetkellä noin 430 työntekijää. Yritys toimittaa energiatehokkaita lämmitys- ja kylmäratkaisuja kotimaan asiakkaille ja valmistaa Porvoon tehtaalla kaupan kylmälaitteita myytäväksi ympäri maailman.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet