Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Viessmann Group ottaa seuraavan askeleen itsenäisenä perheyrityksenä uuden organisaation myötä

Perheyhtiö Viessmann yhdistää Climate Solutions-liiketoiminta-alueensa osaksi Carrier Global Corporationia ja luo näin uuden maailmanlaajuisen yrityksen älykkäiden ilmasto- ja energiaratkaisujen alalla.

  • Uusi transatlanttinen kumppanuus luo pohjan tulevalle kasvulle ja korostaa kansainvälisen yhteistyön merkitystä maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen torjunnassa
  • Viessmann-konsernin Climate Solutions "ilmastoratkaisut"-liiketoiminta-alueesta tulee Carrierin Euroopan kasvustrategian merkittävä veturi
  • Viessmann Groupista tulee yksi Carrierin suurimmista osakkeenomistajista.
  • Viessmann Groupin toimitusjohtaja Max Viessmannista tulee Carrierin hallituksen jäsen.
  • Uuden kokoonpanon ansiosta Viessmann Group voi maksimoida ja skaalata tarkoitustaan luoda yhdessä elintiloja tuleville sukupolville.
  • Viessmann Group sijoittaa Carrierin kanssa tapahtuvasta yhdistymisestä saadut ensisijaiset tuotot uudelleen laajentaakseen yritystoimintaansa, jossa keskitytään hiilidioksidipäästöjen välttämiseen, vähentämiseen ja talteenottoon LVI-sektorin ulkopuolella.  

25. huhtikuuta 2023,  Allendorf/Eder (Saksa)

Viessmann Group ilmoitti tänään suunnitelmistaan yhdistää Viessmann Climate Solutions -liiketoiminta-alueensa Carrier Global Corporationin ("Carrier") kanssa, joka on johtava maailmanlaajuinen älykkäiden ilmasto- ja energiaratkaisujen tarjoaja ja jonka pääkonttori sijaitsee Palm Beach Gardensissa, Floridassa, Yhdysvalloissa. Tällä askeleella Viessmann Groupin Climate Solutions -liiketoiminta-alue ja Carrier luovat yhdessä uuden maailmanlaajuisen ilmasto- ja energiaratkaisujen ammattilaisen.

Uusi transatlanttinen kumppanuus korostaa kansainvälisen, rajat ylittävän yhteistyön merkitystä maailmanlaajuisessa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Molemmat yritykset ovat täysin sitoutuneet ottamaan enemmän vastuuta kestävästä energiamurroksesta rakennussektorilla keskittyen luomaan yhdessä elintiloja tuleville sukupolville. Carrierin visiona on luoda ratkaisuja, joilla on merkitystä ihmisille ja planeetallemme. Molemmat yritykset pitävät Pohjois-Amerikan ja Euroopan ilmastotavoitteita vuosisadan ainutkertaisena tilaisuutena vaikuttaa myönteisesti luoden aktiivisesti kestäviä ilmasto- ja energiaratkaisuja tuleville sukupolville.

Viessmann Groupin hallituksen puheenjohtaja Prof. Dr. Martin Viessmann: "Vahvat kumppanuudet ovat aina olleet perusedellytys perheyrityksemme menestykselle 106 vuoden ajan. Carrier on vahva kumppani ilmastoratkaisujen liiketoiminnallemme. Yhdistämällä voimamme pystymme lisäämään vaikutustamme rakennussektorin hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä seuraavalle tasolle ja lisäämään ulottuvuuttamme ja mittakaavaamme maailmanlaajuisesti - perheenjäsentemme ja kumppaneidemme ja ennen kaikkea ilmastonsuojelun lisäämiseksi."

Viessmann Groupin toimitusjohtaja Max Viessmann: "Maailman energiamurros voidaan hallita onnistuneesti vain, jos yritykset ajattelevat, toimivat ja tekevät yhteistyötä globaalilla tasolla. Perustuen erittäin myönteiseen kasvuvauhtiimme ja markkinajohtajan integroitujen ratkaisujen tarjontaan yhdistämme Climate Solutions -liiketoiminta-alueemme Carrierin kanssa rakentaaksemme seuraavan tulevaisuuteen suuntautuvan, aidosti globaalin ilmastomestarin. Molempien yhtiöiden yhdistymisen myötä muodostamme vahvasta asemasta nopeasti kasvavan innovaatiojohtajan erittäin kilpaillussa markkinaympäristössä. Tämä kumppanuus luo täydellisen pohjan sille, että voimme yhdessä tarttua kasvumahdollisuuksiin ja maksimoida vaikutuksemme tuleville sukupolville."

Carrierin toimitusjohtaja David L. Gitlin: "Viessmann Groupin liiketoiminta-alue 'Climate Solutions' on erinomainen liiketoiminta, jolla on ylivoimainen markkina-asema, vertaansa vailla olevat jakelukanavat ja valtavat kasvumahdollisuudet. Sen menestys perustuu sen loistavaan henkilöstöön, jolla on vahva arvoihin perustuva kulttuuri, ja sen pelimannimaisiin integroituihin ratkaisuihin. Martin ja Max ovat rakentaneet Euroopan tunnetuimman premium-ilmastoratkaisujen tuotemerkin, ja Carrier on täysin sitoutunut kehittämään tätä kasvuvauhtia edelleen. Olemme innoissamme voidessamme luoda yhdessä älykkäiden ilmasto- ja energiaratkaisujen tulevaisuutta."

Ilmastoratkaisuliiketoiminnan yhdistäminen Carrierin kanssa tuo mukanaan useita etuja:

1. Viessmann-konsernin jatkuva sitoutuminen: Perheyrityksestä tulee yksi Carrierin suurimmista osakkeenomistajista, kun yrityskauppa saadaan päätökseen. Näin ollen Viessmann Groupin toimitusjohtaja Max Viessmannista tulee Carrierin hallituksen uusi jäsen. Näillä toimilla varmistetaan yrittäjähenkisen perustajaperheen vahva osallistuminen ja selkeä keskittyminen pitkän aikavälin kasvuun.

2. Lisäkasvua laajemman mittakaavan kautta: Carrier Groupin HVAC-divisioona on markkinajohtaja asuin- ja kaupallisella segmentillä Pohjois-Amerikassa sekä kaupallisella segmentillä Euroopassa. Viessmann Groupin Climate Solutions-liiketoiminta on markkinajohtaja Euroopan premium-asuntosegmentillä. Näin ollen molempien yhtiöiden yhdistymisestä tulee ennennäkemätön markkinajohtaja sekä asuin- että kaupallisilla segmenteillä sekä Pohjois-Amerikassa että Euroopassa. Lisäksi Carrierilla on vahva jalansija Aasiassa paikallisen tuotemerkkinsä Toshiba Carrier Corporationin kautta. Älykkäiden ilmasto- ja energiaratkaisujen uutena maailmanlaajuisena ammattilaisena Carrier ja Viessmann Climate Solutions tuottavat yhteensä yli 17 miljardin Yhdysvaltain dollarin liikevaihdon ja työllistävät noin 45 000 työntekijää - vahva lähtökohta kilpailijoiden voittamiseksi kaikkialla maailmassa.

3. Johtava asema Euroopassa: Kaupan toteutumisen jälkeen, jonka odotetaan tapahtuvan vuoden 2023 loppuun mennessä, toimitusjohtaja Thomas Heimin johtamasta Viessmann Climate Solutionsista tulee merkittävä tekijä Carrierin kasvustrategiassa asuinrakennusten ja kevyen kaupallisen LVAC-liiketoiminnan osalta Euroopassa. Sen pääkonttori pysyy Allendorfissa, Saksassa.

4. Laajempi integroitu ilmastoratkaisutarjonta: Molempien yritysten asiakkaat ja asennuskumppanit hyötyvät merkittävästi laajemmasta tuotevalikoimasta sekä myynnin jälkeisistä palveluista, digitaalisista ja lisäarvoratkaisuista. Asiakkaat ja kumppanit hyötyvät myös suuremmasta tuotantokapasiteetista ja lyhyemmistä toimitusajoista uusiutuvan energian ratkaisuissa, joihin kuuluu lämpöpumppujen, akkuvarastojen, aurinkosähkön ja ilmanvaihtoratkaisujen laajempi valikoima.

5. Jatkuvuutta: Molemmat osapuolet ovat sopineet pitkäaikaisista takuista: pidättäytyminen irtisanomisista toiminnallisista syistä (3 vuotta), sijaintitakuut kaikille tärkeimmille tuotanto- ja T&K-toimipaikoille (5 vuotta) sekä Allendorfin pääkonttorille (10 vuotta). Lisäksi takuilla turvataan liiketoiminta-alueen pitkän aikavälin tulevaisuus hyödyntämällä globaalia mittakaavaa hankinnoissa, logistiikassa, valmistuksessa, toimitusketjussa, tuotekehityksessä, myynnissä ja palveluissa.

Viessmann Climate Solutionsin ja Carrierin uusi kumppanuus on vuosisadan kumppanuus.  

Yrittäjäperhe antaa tunnustusta kaikkien perheenjäsenten tiimityöstä uuden kumppanuuden onnistuneen päättämisen yhteydessä: Kaikille Climate Solutionsin työntekijöille jaetaan kertaluonteisena bonuksena 106 miljoonaa euroa 106 vuoden menestyksestä.

Kauppa ei vaikuta kaikkiin Viessmann-konsernin toimintoihin Climate Solutions -liiketoiminta-alueen ulkopuolella.

Viessmann Group pysyy itsenäisenä perheyrityksenä

Viessmann-konserni säilyy edelleen itsenäisenä perheyrityksenä, joka on täysin Viessmannin yrittäjäperheen omistuksessa. Se jatkaa yritystoimintaansa, jonka tarkoituksena on luoda yhdessä elintiloja tuleville sukupolville. Jatkossa se rakentaa ekosysteemiä, joka keskittyy hiilidioksidipäästöjen välttämiseen, vähentämiseen ja talteenottoon LVI-sektorin ulkopuolella. Viessmannin perhe sijoittaa Carrierin kanssa tapahtuvasta yhdistymisestä saadut ensisijaiset tuotot uudelleen Viessmann-konserniin, mutta myös merkittävä määrä osoitetaan sen hyväntekeväisyystoimintaan. Lisäksi perheyritys säilyttää ikonisen tuotemerkkinsä täyden omistusoikeuden. Carrier lisensoi ja kasvattaa Viessmann-brändiä LVI-alalla, mutta Viessmann Group laajentaa brändinsä ulottuvuutta muille aloille. Se myös jatkaa tiivistä yhteistyötä Carrierin kanssa yli yritysrajojen operatiivisella tasolla.

Viessmann-konsernin liikevaihto - lukuun ottamatta sen Climate Solutions -liiketoiminta-aluetta - on tällä hetkellä yhteensä miljardi euroa (mukaan lukien ei-konsolidoidut yksiköt), ja sen palveluksessa on noin 4 000 työntekijää. Tulevaisuutta ajatellen Viessmann Groupin selkeä tavoite ja kunnianhimoinen tavoite on kasvaa Climate Solutions -liiketoiminta-alueen nykyistä kokoa suuremmaksi viimeistään vuosikymmenen loppuun mennessä.

Viessmann Groupin hallituksen puheenjohtaja Prof. Dr. Martin Viessmann: "Otamme seuraavan askeleen perheyrityksemme historiassa siirtymällä lämmitysratkaisuista kohti ekosysteemiä, joka koostuu vahvoista kehittäjistä, jotka ottavat vastuun tulevista sukupolvista edistämällä ratkaisuja kestävän puhtaan energian kaikilla osa-alueilla. Luomme parhaat edellytykset täyttää tarkoituksemme yhdistämällä kahden maailman parhaat puolet: laajasti asemoitunut Viessmann Group ja maailmanlaajuinen kumppanuus Carrierin kanssa Climate Solutions -liiketoiminta-alueella."

Viessmann Groupin toimitusjohtaja Max Viessmann: "Maailmanlaajuinen ilmastonmuutos etenee nopeasti, ja 1,5 asteen ilmastotavoitteemme alkaa olla saavuttamattomissa. Ratkaisukeskeisenä perheyrityksenä näemme vastuullisuutemme siinä, että ilmastonmuutoksen kielteistä kehitystä vastaan on annettava enemmän myönteisiä panoksia - myös LVI-sektorin ulkopuolella. Siksi tuemme, edistämme ja keskitymme kaikkiin näkökohtiin, ratkaisuihin ja teknologioihin, joilla vältetään, vähennetään tai otetaan talteen hiilidioksidipäästöjä. Tällä matkalla sovitamme kaiken toimintamme yhteen tarkoituksemme kanssa, joka on elintilojen luominen tuleville sukupolville. Tätä kunnianhimoa seuraten luovutamme seuraaville sukupolville myös perheyrityksen, joka on vahvempi, laajempi ja monipuolisempi kuin koskaan aiemmin."

Tietoja Viessmannista

Perheyritys Viessmann perustettiin vuonna 1917 paikallisena lämmitystekniikan korjaamona. Nykyään siitä on tullut maailmanlaajuinen, laajasti monialainen konserni, johon kuuluu yli 14 500 perheenjäsentä ja jonka kokonaistulot ovat yli 4 miljardia euroa. Climate Solutions- ja Refrigeration Solutions -liiketoiminta-alueet sisältävät kestäviä ratkaisuja lämmitykseen, jäähdytykseen, veteen ja ilmanlaatuun. Viessmann Investmentin alle konserni niputtaa kaikki strategiset kumppanuudet ja sijoitukset keskisuuriin yrityksiin. Hajautusyksikkö VC/O hallinnoi kaikkia pääomasijoituksia alkuvaiheen teknologioihin, mukaan lukien Berliinin Maschinenraum perheyritysten kasvavana ekosysteeminä. Kestävien rakennusten kehittämistä ja toimintaa johtaa Real Estate -monipuolistumisalue. Viessmann-säätiö koordinoi kaikkia sosiaalisia sitoumuksia ja edustaa perheyrityksen sosiaalista vastuuta. Kaikki toiminta perustuu yrityksen tarkoitukseen "Luomme elintiloja tuleville sukupolville". Tämä on vastuu, jonka suuri Viessmann-perhe kantaa joka päivä.

Alkuperäinen lehdistötiedote ja kuvia lehdistölle löytyy täältä.  

  

Lehdistön yhteyshenkilö:  
Byung-Hun Park
Vice President Corporate Communications
Sähköposti: huni@viessmann.com
Puh: +49151-6491131

  

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet