Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Viessmann liikuttaa ViMove-kampanjalla ja torjuu ilmastonmuutosta

ViMove-kampanjaan voi osallistua kuka tahansa ja liikkumalla kerätä istutettavia puita, nyt Viessmannin omiin metsiin Suomessa.

#ViMoveForClimate -kampanjan myötä Viessmann laajentaa sitoutumistaan taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Jokaisella on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa: me palkitsemme aktiivisuuden istuttamalla puita - nyt omiin metsiimme! Viessmann Group on vahvistanut kestävän kehityksen strategiaansa ostamalla laajoja metsä- ja suoalueita Suomesta. Perheyrityksen tavoitteena on hoitaa metsää kestävästi ja jättää turvesuot koskemattomiksi, jotta ne säilyvät pitkän aikavälin hiilivarastoina ilmastonmuutoksen torjumiseksi.  

Viessmann on hankkinut suomalaista metsää

Viessmann Group on ostanut 1700 hehtaaria maata Suomesta. Kolme neljäsosaa alueesta on metsää ja noin neljännes koostuu suoalueista. Näin voimme varmistaa pitkän aikavälin kestävän hoidon ja pitää haitalliset päästöt poissa ilmakehästä.

Perheyrityksen tavoitteena on hoitaa metsiä kestävästi ja jättää turvesuot koskemattomiksi. Tämä tarkoittaa sitä, ettei metsästä oteta enempää puuta kuin se kasvaa takaisin samaan aikaan. Metsiä ei avohakata eikä soita ojiteta, vaan metsäalueet säilytetään puiden kasvatusta varten, ja suot säilytetään luonnonmukaisina.

Viessmannin vision mukaisesti yrityksen tarkoitus on luoda elintiloja tuleville sukupolville. Yhtiön mukaan olemassa olevia metsäalueita ja niihin liittyviä suoalueita hankittiin, koska ne toimivat pitkän aikavälin hiilivarastoina ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Asiantuntijat laskevat karkeasti, että puut sitovat ilmakehästä noin tonnin hiilidioksidia vuodessa jokaista kuutiometriä kohti. Viessmannin vastikään ostaman suomalaisen metsän osalta tämä tarkoittaa, että suot mukaan lukien 5200 tonnia hiilidioksidia poistetaan ilmakehästä vuosittain.

Vaikka suot peittävät vain kolme prosenttia maan pinnasta, ne varastoivat noin 30 prosenttia maapallon hiilestä. Turvesuot myös sitovat maailmanlaajuisesti kaksi kertaa enemmän hiilidioksidia kuin kaikki metsät yhteensä.

Liikuntakampanja ympäristön hyväksi

Viessmannin #ViMoveForClimate -kampanjan avulla olemme vuodesta 2020 lähtien kerryttäneet 834 703 istutettavaa puuta ympäri maailmaa eri ilmastonsuojeluprojekteihin. Jokainen juostu tai pyöräilty kilometri, jokainen minuutti kuntosalilla tai joogamatolla muutetaan istutettaviksi puiden taimiksi.

31. lokakuuta aloitamme vuoden viimeisen #ViMoveForClimate kierroksen. Tavoitteenamme on saavuttaa nyt miljoona puuta! Valittavana on lähes 30 liikuntalajia, ja kampanjan edistymistä voi seurata ViMove -sovelluksella. Kuka tahansa voi liittyä ja olla mukana ilmastonmuutoksen torjunnassa!

Viessmann Group on yli 100-vuotias saksalainen perheyritys ja Suomessa Viessmann työllistää tällä hetkellä n. 430 työntekijää. Yritys toimittaa lämmitys- ja kylmäratkaisuja kotimaan asiakkaille ja valmistaa Porvoon tehtaalla kaupan kylmälaitteita myytäväksi ympäri maailman. Viessmannin toimittaa Suomen markkinoille energiatehokkaita lämmityslaitteita kaikkiin käyttötarkoituksiin, kuten ilma-vesi ja maalämpöpumppuja omakotitaloihin ja kiinteistöihin, käyttövesivaraajia sekä lämmityskattiloita teollisuuskäyttöön.

Viessmann Group on yksi johtavista kansainvälisistä lämmitys-, teollisuus- ja kylmäratkaisujen valmistajista. Perheyritys on perustettu vuonna 1917, ja sen palveluksessa on 12 750 työntekijää, ja konsernin liikevaihto on 2,8 miljardia euroa.

Lue lisää ViMove-kampanjasta.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet