Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Viessmann investoi 200 MEUR lämpöpumpputuotantoon Euroopassa

Yli 200 miljoonan euron investointi uuteen tuotantolaitokseen Puolassa on keskeinen osa Viessmannin miljardin euron investointistrategiaa vihreään energiaan ja lämpöpumpputuotannon laajentamiseen Euroopassa.

  • Perheyritys Viessmann edistää investoinnillaan Euroopan geopoliittista energiaomavaraisuutta.
  • Uusi tuotantolaitos keskittyy ympäristöystävällisiä ja luonnollisia kylmäaineita käyttävien tehokkaiden lämpöpumppujen tuotantoon ja Euroopan rakennuskannan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Legnica, Puola / Allendorf, Saksa 14. heinäkuuta 2022

Viessmann Group, yksi maailman johtavista kestävien ilmasto- (lämmitys, jäähdytys, vesi ja ilmanlaatu) ja uusiutuvien energiaratkaisujen toimittajista, rakentaa uuden tuotantolaitoksen Legnicaan, Puolaan. Tuotantolaitos on osa Viessmannin suurinta Climate Solutions-liiketoiminta-aluetta 

Viessmann julkisti 2. toukokuuta 2022, että se suunnittelee historiallista miljardin euron ennätysinvestointia lämpöpumppujen ja kestävien ilmastoratkaisujen laajentamiseen seuraavien kolmen vuoden aikana. Yli 200 miljoonan euron investointi uuteen toimipaikkaan Puolassa on ensimmäinen osa ennätysinvestointipakettia ja keskeinen osa perheyrityksen kestävää ilmastostrategiaa. Samalla uusi tuotantolaitos täydentää yrityksen nykyistä lämpöpumppujen tuotantolaitoskapasiteettia Euroopassa. 

Viessmannin uusi tuotantolaitos nopeuttaa lämpöpumppujen käyttöönottoa keskeisenä osana laajaa kestävää energiaratkaisuvalikoimaa maksimaalisen ilmastonsuojelun varmistamiseksi. Lämpöpumppukapasiteetin kasvattamisen lisäksi Viessmann ajaa johdonmukaisesti eteenpäin muun muassa sähkön varastointi-, aurinkolämpö- ja kaukolämpökapasiteetin laajentamista. Lisäinvestointeja on jo suunnitteilla Eurooppaan, kuten Saksaan. Ilmastoratkaisukeskeisellä startegiallaan sekä uuden toimipaikkansa myötä Legnicassa, Puolassa perheyritys osallistuu merkittävästi Euroopan geopoliittisen energiaomavaraisuuden vahvistamiseen. 

Valmistuttuaan vuonna 2023 Viessmannin uusi, noin 50 000 neliömetrin kokoinen, tuotantolaitos edistää merkittävästi lämpöpumppujen toimittamista Keski- ja Itä-Euroopan markkinoille. Näin yritys edistää sekä energiamurroksen onnistumista että riippumattomuutta fossiilisista polttoaineista, erityisesti Venäjän kaasuntuonnista. Erityistä huomiota on kiinnitetty myös uuden tuotantolaitoksen tehokkuuteen ja kestävyyteen. Uusi toimipaikka tulee työllistämään tulevaisuudessa yhteensä 1 700 ihmistä. 

 

Ryhmäkuva Viessmannin uuden toimipaikan peruskiven laskun jälkeen Legnicassa (vasemmalta oikealle): Przemysław Bożek (Legnican erityistalousalueen johtaja), Tomasz Tomczak (Viessmann Technika Grzewcza Sp. z o.o. -yhtiön hallituksen puheenjohtaja), Tadeusz Krzakowski (Legnican kaupunginjohtaja), Alix Chambris (johtaja, globaalit PR-suhteet ja kestävä kehitys, pääedustaja), Maximilian Viessmann (toimitusjohtaja, Viessmann Group), Mateusz Morawiecki (Puolan pääministeri), Josef Nueschen (tuotantojohtaja ja toimitusjohtaja Legnica), Thomas Heim (toimitusjohtaja Viessmann Climate Solutions), Frauke von Polier (CPO Viessmann Group), Markus Klausner (teknologiajohtaja Viessmann Climate Solutions) ja Arndt Fingerhut (toimitusjohtaja Viessmann Werke Allendorf GmbH).

Puolan pääministeri  Mateusz Morawieck, joka oli mukana juhlallisessa peruskiven laskussa Legnicassa, korosti puheessaan Viessmannin, Puolan ja erityisesti Legnican alueen tiivistä kumppanuutta:  

"Toisin kuin eräät muut yritykset, jotka tekevät vain lyhytaikaisia investointeja, Viessmannin perheyritys osoittaa, miten tiiviisti se on ollut yhteydessä Puolaan vuosikymmeniä. Uusi investointi Legnicaan on selkeä osoitus tästä siteestä."

Viessmann Groupin toimitusjohtaja,  Max Viessmann, painotti puheessaan Legnican merkitystä Viessmannnin tulevaisuuden jatkuvuudelle uusien teknologioiden kehittämisessä:

"Viessmann on yli 105 vuoden ajan edustanut myönteistä muutosta keskittyen selkeästi energiatehokkuuteen ja uusien teknologioiden kehittämiseen. Legnicaan rakennettava laitos auttaa meitä konkretisoimaan tavoitettamme: Luomme elintiloja tuleville sukupolville. Näin se tukee varsin johdonmukaisesti 105-vuotiaan perheyrityksemme tulevaisuutta."

Viessmann Climate Solutions-liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja,  Thomas Heim:

  "Legnicassa sijaitsevan toimipaikan kehittäminen on keskeisessä asemassa tukemassa tavoitettamme olla Euroopan johtava 100-prosenttisesti uusiutuvien ilmastoratkaisujen toimittaja. Historiallisen investointimme avulla laajennamme merkittävästi tuotantokapasiteettiamme, vauhditamme tutkimusta ja kehitystä ja edistämme vihreiden ilmastointiratkaisujen laajentamista keskittyen lämpöpumppuihin...".

Viessmann on valmistanut Legnicassa järjestelmäkomponentteja ja -tuotteita yli 20 vuoden ajan ja erityisesti lämpöpumppuja, jotka ovat tärkeitä maailmanlaajuisten energia- ja ilmastopoliittisten tavoitteiden saavuttamisen kannalta. Sillä Puolan toimipiste oli toiminut tehokkaasti jo kahden vuosikymmenen ajan, uuden logistiikkakeskuksen sijaintia etsittäessä oli helppo päätös laajentaa ja osittain uudistaa nykyisiä tiloja Legnicassa.

Viessmann Refrigeration Solutions -liiketoiminta-alueen peruskivi laskettiin jo kesäkuussa sen Legnican toimipisteen välittömään läheisyyteen. Yhtiön kahden suurimman ja tärkeimmän liiketoiminta-alueen, Climate Solutionsin ja Refrigeration Solutionsin, paikallinen läheisyys mahdollistaa merkittävien investointisynergioiden hyödyntämisen ja helpottaa myös standardien käyttöönottoa.

Tietoja Viessmannista

Viessmann on johtava ilmastointiratkaisujen toimittaja kaikkiin asuintiloihin. Integroidun Viessmann Solutions Offering -ratkaisutarjonnan avulla käyttäjät voivat yhdistää tuotteet ja järjestelmät saumattomasti digitaalisten alustojen ja palveluiden avulla ilmasto- (lämmitys, jäähdytys, ilmanlaatu) ja jäähdytysratkaisujen osalta. Kaikki ratkaisut perustuvat uusiutuvaan energiaan ja maksimaaliseen tehokkuuteen. Vuonna 1917 perustetun perheyrityksen kaikki toiminta perustuu sen tarkoitukseen. "Luomme elintiloja tuleville sukupolville" - se on 13 000 jäsenen maailmanlaajuisen Viessmann-perheen vastuu.


Yhteyshenkilö tiedotusvälineille:

Byung-Hun Park

Viestintäjohtaja

Sähköposti: huni@viessmann.com

Puh: +49151-64911317

  

Lehdistötiedote saatavilla englanniksi ja saksaksi  täällä.  

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet