Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Energiansäästövinkkejä: optimoi kulutus ja säästä kustannuksissa

Kysy neuvoa asiantuntijalta
(Kuva: © Ivan Kruk / Shutterstock.com)

Lämmityskustannukset vievät yhä suuremman osan kuukausittaisista kuluista. Niitä voidaan kuitenkin usein vähentää yksinkertaisilla toimenpiteillä. Esimerkiksi lämmityksen optimointi, jossa lämmitysurakoitsijat tehostavat nykyisiä järjestelmiä. Alla kerromme, miten tämä toimii.

Asenna uudet termostaatit pattereihin

Jos lasket huoneen lämpötilaa yhdellä asteella, voit säästää jopa kuusi prosenttia lämmityskustannuksissa. Tämä pätee erityisesti olemassa oleviin rakennuksiin, jos eri tavoin lämmitettyjen tilojen väliset ovet pysyvät suljettuina. Aikaohjaukset, kuten yösäätö, ovat myös hyödyllisiä. Näiden avulla huoneen lämpötila laskee, kun kaikki nukkuvat, ja näin säästetään energiaa. Hyvissä ajoin ennen heräämistä lämmitys palauttaa kaikki huoneet haluttuun lämpötilaan, mikä takaa korkean mukavuustason. Tätä mukavuutta tarjoavat myös Viessmannin ViCare-lämmitystermostaatit, joita voi käyttää jopa sohvalta käsin tai liikkeellä älypuhelimella ja ohjelmoida helposti.

Eristä putket ja liitososat

Jos paljaat putket kulkevat lämmittämättömien tilojen läpi, ne toimivat siellä kuin patterit. Ne luovuttavat tarpeettomasti lämpöä ja aiheuttavat siten suurempaa energiankulutusta. Ratkaisu on eristää lämmitysputket ja -liittimet. Tämä lämmityksen optimointitoimenpide voidaan toteuttaa nopeasti ja edullisesti itse tai teettää lämmitysurakoitsijalla.

Hydraulinen tasapainotus tehokasta lämmönjakoa varten

Eivätkö jotkut huoneet talossasi saavuta haluttua lämpötilaa, kun taas toiset huoneet kirjaimellisesti ylikuumenevat? Tai kuuluuko pattereista melua? Nämä kaikki ovat merkkejä hydraulisen tasapainotuksen puutteesta. Lämmitysvesi ei virtaa optimaalisesti järjestelmän läpi ja lämmitys kuluttaa enemmän energiaa kuin on tarpeen. Kun lämmitysurakoitsijat suorittavat hydraulisen tasapainotuksen, he säätävät järjestelmän oikein. He varmistavat, että jokainen lämmityspinta saa tarvittavan määrän lämmitysvettä, mikä vähentää kulutusta. Tämä lämmityksen optimointi kannattaa myös, jos eristät talosi tai vaihdat lämmityslaitteen.

Vaihda vanha kiertovesipumppu uuteen ja vähennä sähkönkulutust

Vanhat kiertovesipumput toimivat suurella teholla useita tunteja vuodessa. Ne kuluttavat enemmän kuin on tarpeen, ja ne voidaan helposti korvata tehokkailla pumpuilla. Nämä toimivat kysynnän mukaan. Niiden moottorit ovat erityisen tehokkaita ja kuluttavat keskimäärin 90 prosenttia vähemmän sähköä. Lämmityksen optimointiin, joka kannattaa tehdä erityisesti hydraulisen tasapainotuksen yhteydessä, lämmitysurakoitsijasi tarvitsee yleensä vain yhdestä kahteen tuntia.

Lämmityksen optimointi lämmityskäyrän avulla

Rakennus menettää enemmän lämpöä ulkolämpötilan laskiessa jopa asteen verran ulkokuoren pintojen ja ilmanvaihdon kautta. Lämmitysjärjestelmät kompensoivat tätä häviötä nostamalla lämmitysveden lämpötilaa. Lämmitysominaisuus tai lämmityskäyrä paljastaa, mikä veden lämpötila on tarpeen, jotta taloon saadaan riittävästi lämpöä eri ulkolämpötiloissa. Väärä asetus saattaa johtaa kylmiin huoneisiin tai liialliseen kulutukseen. Tulet säästämään paljon energiaa, jos lämmityskäyrä on asetettu oikein.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet