Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Ensimmäiset askeleet uuden Viessmann-lämmitysjärjestelmän kanssa

Etsi lähin LVI-asentaja

Kun ostat Viessmann-lämmitysjärjestelmän, olet valinnut korkealaatuisen tuotteen.. Ostospäätökselläsi autat myös suojelemaan ympäristöä, sillä Viessmann-lämmöntuottajat toimivat erittäin tehokkaasti ja säästävät fossiilisia polttoaineita.

Ensimmäiset vaiheet ovat erityisen tärkeitä, jotta Viessmann-lämmitysjärjestelmä toimii turvallisesti, luotettavasti ja mahdollisimman taloudellisesti. Seuraavista kohdista voit lukea, mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Tutustu uuden Viessmann-lämmitysjärjestelmäsi toimintoihin

Jokainen Viessmann-lämmitysjärjestelmä sisältää innovatiivista ja monimutkaista lämmitystekniikkaa. Polttoaineen syötöstä lämmöntuotannon kautta lämmön luovuttamiseen jokainen prosessi on tarkkaan harkittu ja koordinoitu.  Samalla Viessmann-lämmitysjärjestelmiä on helppo käyttää ja ymmärtää intuitiivisesti suunniteltujen hallintalaitteiden ansiosta. Ensimmäisiä askelia ottaessasi on kuitenkin tärkeää, että lämmitysasentajasi opastaa sinua.

  

Lämmitystehon sovittaminen rakennukseen

Jokainen rakennus on erilainen. Tämä koskee myös asukkaiden lämmitystapoja. Uuden lämmitysjärjestelmän on siksi sovelluttava näihin molempiin seikkoihin ja sillä on oltava tarvittava nimellinen lämmitysteho. Viessmann-lämmöntuottajia on saatavana laajalla tehovalikoimalla, joten ne täyttävät kaikki lämmitystarpeet. Uuden lämmittimesi tehokkuuden maksimoimiseksi tehdasasetukset on vielä säädettävä tarpeidesi mukaisiksi. Esimerkiksi säätökompensoiduissa järjestelmissä lämmöntuottajan lämmitystehoa voidaan mukauttaa säätämällä lämmityskäyrää. Tavoitteena on, että energiaa kuluu vain niin paljon kuin on tarpeen mukavuudesta tinkimättä. Asetat optimaalisen käyrän yhdessä lämmistysasentajasi kanssa. Pyydä samalla häntä selittämään kaltevuuden ja tason erot. Ihannetapauksessa voit tulevaisuudessa ottaa tämän tehtävän itse hoitaaksesi. Voit lukea prosessista yksityiskohtaisesti lämmityskäyrän asettamista koskevasta artikkelistamme.

  

Säädä ohjelmat tarpeittesi mukaan

Viessmann-lämmöntuottajat on varustettu tehtaalla lukuisilla ohjelmilla, jotka lisäävät käyttömukavuutta merkittävästi. Lämmöntuottajasta riippuen voit aktivoida lomatilan, juhlatilan ja/tai alennustilan muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä. Kuten nimestä voi päätellä, nämä oletusasetukset on tarkoitettu kyseisiä tilaisuuksia varten. Yksittäisiä tiloja voidaan myös säätää, ja ne tarjoavat siten optimaalisen perustan yksilölliselle sovittamiselle. Pyydä tässäkin tapauksessa  lämmistysasentajaasi näyttämään, miten tämä tehdään vaihe vaiheelta, tai tutustu järjestelmän mukana toimitettuihin käyttöohjeisiin.

Rekisteröi lämmitysjärjestelmä ja saat takuun pidennyksen

Kun lämmitys on otettu käyttöön, tärkein on jo tehty. Seuraavaksi on tehtävä uuden Viessmann-lämmitysjärjestelmän hallitsemisesta mahdollisimman kätevää ja varmistettava sen luotettavuus.  

Rekisteröinti kätevästi verkossa

Tuotteen rekisteröinti verkossa on hyvin helppoa ja sen voi tehdä täyttämällä yksi lyhyt lomake sivuillamme.

Pidäthän laitteesi 16-numeroinen sarjanumeron ulottuvillasi, kun rekisteröit tuotetta.  Sarjanumeron löydät lämmöntuottajasi tyyppikilvestä tai laskusta.  Yksityiskohtaiset tiedot tästä aiheesta sekä tarkat ohjeet löydät Viessmannin takuusivulta.

Yhdistä lämmitysjärjestelmäsi internetiin

Useimmat Viessmann-lämmöntuottajat ovat valmiita internetin kautta tapahtuvaan ohjaukseen, jos niissä on Vitotronic-ohjausyksikkö. Tarvitset vain viestintämoduulin ja sopivan sovelluksen älypuhelimeen tai tablettiin. Suurimmalle osalle vuodesta 2004 lähtien asennetuista kaasu- ja öljykattiloista (lämpöpumput vuodesta 2010 ja kiinteän polttoaineen kattilat vuodesta 2016) suositellaan Viessmann Vitoconnectin yhdistelmää käyttöliittymänä ja ViCare-sovellusta sovellusohjelmana. Molemmat käyttöliittymät - Vitoconnect ja Vitocom - ovat saatavana lisävarusteena ja ne voidaan asentaa nopeasti. ViCare-sovellus on saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille ja sen voi ladata maksutta seuraavista sovelluskaupoista:

Uuden Viessmann-lämmitysjärjestelmän ohjaaminen älypuhelimella

Jos olet varustanut uuden Viessmann-lämmitysjärjestelmäsi jommallakummalla käyttöliittymällä, sinun tarvitsee vain ladata sopiva sovellus. Kun olet asentanut sovelluksen haluamaasi laitteeseen (älypuhelin tai tabletti), voit yhdistää sovelluksen uuteen Viessmann-lämmitysjärjestelmääsi vain muutamassa vaiheessa. Näet kaikki tärkeät tiedot järjestelmästäsi yhdellä silmäyksellä ja voit aktivoida haluamasi tilan (normaalitila, lomatila, juhlatila jne.) yhdellä näytön napautuksella - mistä tahansa. Toinen etu on se, että voit antaa lämmitysasentajallesi pääsyn lämmöntuottajaasi. Näin urakoitsija voi reagoida mahdollisimman nopeasti mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Ajattele huoltoa nyt

Huoltoa kannattaa alkaa miettiä heti uuden lämmitysjärjestelmän käyttöönoton jälkeen. Näin varmistetaan, että vastikään asennettu lämmitysjärjestelmä toimii luotettavasti ja taloudellisesti myös tulevina vuosina. Suosittelemme kysymään lämmitysasentajalta, tarjoaako hän myös huoltopalvelua. Jos näin on, voit sopia heidän kanssaan yksilöllisen huoltosopimuksen, joka sisältää vain aiemmin määrittelemäsi palvelut. Voit lukea siitä, mitä sinun on otettava huomioon tällaista sopimusta tehtäessäsi, sekä huollosta yleensä lämmitysjärjestelmän huoltoa koskevasta artikkelistamme.

Aurinkolämpöjärjestelmä ja muita vinkkejä

Perinteisten lämmöntuottajien lisäksi Viessmannin kattavaan valikoimaan kuuluu myös järjestelmiä, joilla voit hyödyntää auringon ilmaista energiaa ja täydentää lämmitysjärjestelmääsi hyödyllisellä tavalla. Aurinkolämpöjärjestelmä sopii erinomaisesti lämpimän veden lämmittämiseen. Se keventää samalla uuden lämmitysjärjestelmäsi kuormitusta ja ympäristöä. Kysy lämmitysasentajaltasi, onko tällaisen järjestelmän lisääminen sinulle järkevää.

Nykyaikaisen lämmitysjärjestelmän asentamisen jälkeen on myös syytä huolehtia pikaisesti polttoaineen riittävyydestä, jos uusi lämmitysjärjestelmäsi käyttää polttotekniikkaa. Varmista, että polttoainevarastot ovat kunnossa ennen kunkin lämmityskauden alkua. Kevät on suositeltava aika polttoaineen uudelleentilaamiselle. Tämä johtuu siitä, että siihen mennessä kysyntä on yleensä laskenut, ja ihanteellisessa tapauksessa myös hinta on alhaisempi.

Tärkeimmät vaiheet pähkinänkuoressa

  • Pyydä esittelemään uuden lämmitysjärjestelmäsi toiminnot.
  • Säädä lämmitysteho yhdessä lämmitysasentajasi kanssa tarpeidesi mukaan.
  • Yhdistä uusi Viessmann-lämmitysjärjestelmäsi internetiin ja lisää käyttömukavuutta ja -turvallisuutta.
  • Aloita jo ajatella huoltoa ja harkitse tarvittaessa aurinkolämpöjärjestelmän lisäämistä

Vinkkejä: Lisää hyödyllisiä artikkeleita lämmityksestä, lämmityskustannusten vähentämisestä ja käyttömukavuudesta löydät täältä.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet