Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Käyttövesivaraajat teollisuudelle ja kaupan alalle

Kysy neuvoa asiantuntijalta

Viessmannin kaupallisiin ja teollisiin sovelluksiin tarkoitettu vedenlämmittimien ja käyttövesipattereiden valikoima täyttää monet erilaiset lämpimän veden tarjontaa koskevat vaatimukset. Painopisteenä on nykyaikainen toiminta ja käyttö teollisessa ympäristössä, erityisesti lukuisat samanaikaisesti toimivat vedenottamot, lämpimän veden, juomaveden ja lämmityksen monipuoliset sovellukset sekä tarve mahdollisimman jatkuvaan tarjontaan.

Tyypillisistä hotellitoiminnoista tai suurista asuntokomplekseista, joissa on oltava runsaasti lämmintä vettä suihkuja varten aamun ruuhka-aikoina, moniin muihin tilanteisiin: tässä esitellyt Viessmannin tuotteet pystyvät toimittamaan vettä sovelluksissa, joissa veden tarve on paljon suurempi kuin yksityistalouksissa.

Vitocell: Viessmannin käyttövesivaraajat

Teollisuudelle ja kaupalle suunniteltuja 300-900 litran käyttövesivaraajia on saatavana seuraavasti:

  • Mallit, jotka asennetaan lämmöntuottajan viereen. Näitä ovat muun muassa  Vitocell 100-L  ja  100-V.

Mono- tai kaksivaiheinen varaaja

Viessmannin kaupallisiin ja teollisiin sovelluksiin tarkoitettujen lämminvesivaraajien tärkeä ominaisuus koon, varaajan tilavuuden ja asennustyypin lisäksi on käyttötila. Tässä yhteydessä erotetaan toisistaan mono- ja kaksoiskäyttö:

  • Monotila = yksi epäsuora lämpökierukka
  • Kaksoiskäyttö = kahdella epäsuoralla lämpökierukalla

Kaksoiskäyttötoiminnon lisäetuna on mahdollisuus integroida aurinkolämpöjärjestelmä käyttöveden lämmitykseen. Tämä on erityisen taloudellinen vaihtoehto, jossa toinen kahdesta lämpökierukasta lämmitetään kokonaan aurinkokeräimillä ja toinen kytketään päälle vain tarvittaessa. Viessmann tarjoaa myös muita vaihtoehtoja käyttöveden lämmityksen optimoimiseksi kaupallisen ja teollisen sektorin erityisvaatimuksiin.

Erikoisominaisuus: Vitotrans 222 -lämmönvaihtosarja

Vitotrans-lämmönsiirtimen avulla huippukuormitusajat voidaan tasata. Hotelli- ja ravintola-alalla nämä ovat aikoja, jolloin vettä otetaan erityisen paljon. Käyttämällä älykästä, hyväksi havaittua ja testattua sylinterien latausjärjestelmäämme voidaan tuottaa enemmän kuumaa vettä kuin järjestelmä kykenisi lämmittämään tänä aikana. Näin ollen kaikki vaatimukset täyttyvät veden määrän ja lämpötilan osalta. Viessmann Vitocell 100-L lattialle asennettava käyttövesivaraaja on ihanteellinen malli Vitotransin kanssa käytettäväksi. Lisälämmönsiirtimen kanssa yhdistettynä se soveltuu erityisen hyvin lämmitysjärjestelmiin, joissa käytetään kondenssitekniikkaa.

Vitocell 100-V:n kapasiteetti jopa 950 litraa

Tarvittaessa Vitocell 100-V -malli voidaan kaskadoida muiden lämminvesivaraajien kanssa. Malli on myös ihanteellinen kestävään kehitykseen keskittyville yrityksille, sillä Vitocell 100-V soveltuu erityisen hyvin yhdistettäväksi uusiutuvia energialähteitä hyödyntävän lämmöntuottajan, esimerkiksi lämpöpumpun kanssa.

Puskurivaraajat

Jos lämpimän käyttöveden kysyntä on suurta tai vaihtelee suuresti eri vuorokauden- tai yöaikaan, on tärkeää varmistaa, että lämmintä vettä on riittävästi. Puskurivaraaja on eräänlainen epäsuora lämminvesivaraaja. Niiden avulla voidaan käyttää lämpöenergiaa, joka on käytettävissä jo käytön aikana, lämpimän veden tuottamiseen tai varastoida myöhempää käyttöä varten. Etuna on, että lämmitysjärjestelmän, johon puskurivaraaja on integroitu, on tehtävä vähemmän työtä. Lämmöntuottaja voi pysyä pois päältä, vaikka lämpimän käyttöveden tarve olisikin olemassa. Tuloksena on pienempi energiankulutus.

Vitocell 340-M

Lämpimän käyttöveden puskurivaraajan edut

Viessmannin lämminvesi-puskurivaraajan käyttö teollisuudessa ja kaupallisissa tiloissa tarjoaa monia etuja. Niitä ovat muun muassa niiden suuret säiliökapasiteetit, lukuisat vaihtoehdot yhdistettäväksi uusiutuviin järjestelmiin ja erityisominaisuudet, kuten Vitotrans 353 -käyttöveden syöttöyksikkö tai kerrostustoiminto. Seuraavassa on yleiskatsaus tärkeimpiin etuihin.

  • Lämpöenergian optimaalinen käyttö lämmitysveden varastoinnissa ja käyttöveden lämmityksessä.
  • Vähäiset lämpöhäviöt korkealaatuisen, ympärivuotisen lämmöneristyksen ansiosta.
  • Saatavana jopa 2000 litran säiliötilavuudet.
  • Voidaan käyttää yhdessä lämpöpumppujen kanssa.
  • Pieni tilantarve ja helppo asennus.
  • Ruostumattomasta teräksestä valmistetut käyttövesivaraajat

Ceraprotect-emalipinnoite ja ruostumaton teräs

Viessmannin käyttövesivaraajat ja lämmitysveden puskurivaraajat eivät vaadi pinnoitusta, ja kemiallisten ominaisuuksiensa ansiosta ne takaavat vuosien suojan korroosiota vastaan. Varaajat on valmistettu emaloidusta teräksestä tai ruostumattomasta teräksestä standardin EN 12897 mukaisesti, sillä hygieniavaatimukset ovat erityisen tärkeitä lämpimän käyttöveden varastoinnissa. Erityismaininnan ansaitsevat myös käyttövesivaraajat, joissa on Ceraprotect-emalipinnoite.

Ruostumatonta terästä oleva lämpökierukka.

Miten löydät oikean käyttövesivaraajan yrityksellesi?

Paras tapa löytää tarpeisiisi sopiva Viessmannin käyttövesiratkaisu on kysyä neuvoa asentajakumppaneiltamme. Heillä on vuosien kokemus ammattikäyttöön tarkoitetuista projekteista ja he tuntevat tuotteemme.

(Kuva: © Kinga / Shutterstock.com)

Lisätietoja tässä esitellyistä ratkaisuista löydät nopeasti ja helposti myös tuoteluettelostamme. Tarkkojen tulosten saamiseksi voit suodattaa valikoimaa sovellusalueen ja muiden ominaisuuksien mukaan.

Referenssejämme ympäri maailmaa

District heating
Solar

Saksan ympäristovirasto Dessaussa

Dessaun kunnallisessa rakennuksessa keskityttiin korkeaan energiatehokkuuteen. Arkkitehdit ja suunnittelijat rakensivat yhden Saksan suurimmista aurinkolämpöjärjestelmistä, jossa on 115 Viessmannin Vitosol 200-T -putkikeräintä.

Lue lisää
Commercial
Gas

SkyTower Bukarestissa

SkyTower on 137 metrin korkeudellaan Romanian korkein rakennus. Lämmöntuotannossa SkyTowerissa käytetään Viessmannin kaskadilämmitysjärjestelmää, jossa on kolme Vitomax 100-LW -yksikköä.

Lue lisää
Residential
Solar

Marco Polo-torni HafenCityssa Hampurissa

Marco Polo-tornin 55 metriä korkeaan rakennukseen toimitetaan lämmintä vettä Viessmannin aurinkolämpöjärjestelmällä, jossa on Vitosol 200-T -keräimet.

Lue lisää
Commercial
Industry
Air
Gas

Leican pääkonttori Wetzlarissa

Wetzlarissa sijaitsevan Leica-yhtiön pääkonttorin muotoilu on valloittavan ainutlaatuista. Se tuo mieleen linssit, objektiivit ja etäisyysmittarit. Viessmann täydentää kokonaisuutta innovatiivisella energiajärjestelmällä.

Lue lisää
Commercial
Gas
Solar

Saksan pörssi Eschbornissa

Saksan pörssille Eschbornissa on myönnetty LEED Platinum -sertifikaatti rakennussuunnittelunsa ansiosta. Lämpö ja sähkö tuotetaan kahdella Viessmann Vitobloc 200 -kaasulauhdutuskattilalla ja Vitosol 200-F:llä.

Lue lisää
Commercial
Industry

Mammut Sports Group AG:n logistiikkakeskus, Memmingenissä

Memmingenissä sijaitseva eurooppalainen logistiikkakeskus käyttää lämmitykseen ja jäähdytykseen uusiutuvaa energiaa. Energiakeskuksessa on kolme Viessmannin maalämpöpumppua, jotka hyödyntävät pohjaveden luonnollista lämpöä.

Lue lisää
Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet