Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset
Commercial
Gas

SkyTower Bukarestissa

SkyTower on 137 metrin korkeudellaan Romanian korkein rakennus. Lämmöntuotannossa SkyTowerissa käytetään Viessmannin kaskadilämmitysjärjestelmää, jossa on kolme Vitomax 100-LW -yksikköä.

Näkymä SkyToweriin Bukarestissa. Kuva: © Walter Luttenberger

LEED Gold -sertifikaatti Romanian korkeimmalle rakennukselle ja maamerkille

Wieniläisen arkkitehtitoimiston Hoffmann-Janz Architekten ZT GmbH:n suunnittelema SkyTower on 137 metrin korkeudellaan Romanian korkein rakennus. Arkkitehdit valitsivat ellipsin perusmuodon, sillä ellipsi on suorakulmion ja ympyrän täydellinen yhdistelmä. 42-kerroksinen kerrostalo on suunniteltu toimistokäyttöön. Jokaisen kerroksen pinta-ala on 1200 neliömetriä.

Pääkaupungin horisontissa sijaitsevana uutena maamerkkinä julkisivun suunnittelulla oli suuri merkitys. Esimerkiksi verhoseinä-lasijulkisivurakenteeseen, jonka kokonaispinta-ala on 17 250 neliömetriä, kehitettiin viisi erilaista moduulimallia. Julkisivun sisälle asennettiin 150 valonheittimen, niin sanottujen seinäpesureiden, valaisinta, jotka valaisevat SkyToweria yöllä. Jokaisessa valaisimessa on useita eri valonvärejä, ja niitä voidaan ohjata erikseen, joten pilvenpiirtäjän yövalaistuksessa voidaan käyttää monenlaisia valaistuskoreografioita.

Kun nykyaikaista kerrostaloa suunnitellaan, ekologiset näkökohdat on otettava huomioon jo suunnitteluprosessin alusta alkaen. Kaikkien rakentamiseen osallistuneiden tavoitteena oli siksi kehittää rakennus, joka olisi ylläpitokustannuksiltaan erittäin taloudellinen. Suunnitelmia tarkistettiin jatkuvasti ja tarvittaessa mukautettiin, jotta rakennukselle saataisiin LEED-sertifikaatti (Leadership in Energy and Environmental Design). Lopulta valmistuttuaan SkyTower sai LEED Gold -sertifikaatin.

Vitomax 100-LW. Kuva: © Walter Luttenberger

Energiaa säästävä ja vähäpäästöinen lämmöntuotanto Viessmannin avulla

Energiaa säästävään, vähäpäästöiseen lämmöntuotantoon SkyTower käyttää kaskadilämmitysjärjestelmää, jossa on kolme Viessmannin Vitomax 100-LW -alipaineista kuumavesikattilaa. Älykkääseen rakennuksenhallintajärjestelmään integroidut erittäin tehokkaat teollisuus- ja kaupalliset kattilat toimivat kulloisenkin lämmöntarpeen mukaan. Tämän ansiosta kaasunkulutus on voitu optimoida.

Tässä käytetyissä Vitomax 100-LW -kattiloissa on kääntyvä polttokammio ja alhainen polttokammion kuormitus, mikä takaa puhtaan palamisen ja alhaiset typenoksidipäästöt. Kuumavesikattilana jopa 110 celsiusasteen sallitulle menoveden lämpötilalle ja vakiolämpötilalla toimivan Vitomax 100-LW:n suorituskyky on vaikuttava, ja sen kattilahyötysuhde on korkea, jopa 91,5 prosenttia. Sallittu käyttöpaine on 6-10 bar ja lämmitysteho 0,65-6 MW. Kattilan yläosassa oleva kantava kansi helpottaa asennusta ja huoltoa, ja suuri ja kevyt, vasemmalle tai oikealle saranoitu tarkastusluukku helpottaa kattilan puhdistusta.

Vitocontrol-ohjauspaneelilla voidaan säätää kaikkia säätölaitteita ja mukauttaa ne kulloiseenkin lämmöntarpeeseen. Lämpö jaetaan lattioihin matalalämpöpattereilla, jotka takaavat tasaisen 22-25 celsiusasteen huoneilmaston. Viileä tuloilma johdetaan huoneisiin toimistokerrosten ripustettuihin jäähdytyspalkkeihin integroitujen jäähdytyselementtien kautta.

Älykäs ilmanvaihto ja paloturvallisuus

Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtojärjestelmä takaa terveellisen ja viihtyisän sisäympäristön. Tehokasta toimintaa varten kokous- ja neuvotteluhuoneisiin asennettiin liiketunnistimet. Ilmanvaihtojärjestelmä toimii siis vain silloin, kun tiloja todella käytetään. Koska kyseessä on kerrostalo, sovelletaan erityismääräyksiä turvallisen evakuoinnin mahdollistamiseksi hätätilanteessa. Yhden vaatimuksen mukaan poistumiskäytävien ja porrashuoneiden sekä palokunnan hissikuilun ilmanvaihtojärjestelmän on varmistettava jatkuva ylipaine, jotta nämä alueet pysyvät savuttomina tulipalon sattuessa.

Vastaavia referenssejä

Commercial
Industry
Air
Gas

Leican pääkonttori Wetzlarissa

Wetzlarissa sijaitsevan Leica-yhtiön pääkonttorin muotoilu on valloittavan ainutlaatuista. Se tuo mieleen linssit, objektiivit ja etäisyysmittarit. Viessmann täydentää kokonaisuutta innovatiivisella energiajärjestelmällä.

Lue lisää
Commercial
Residential
Air
Electricity

Lotte World Tower Soulissa, Etelä-Koreassa

Lotte World Tower sijaitsee kaupungin keskustassa, ja siellä on asuntoja, toimistoja, kauppoja ja ravintoloita. Ilmastoystävällinen energiahuolto tulee 12 suuresta Viessmann-lämpöpumpusta.

Lue lisää
Commercial
Industry

Mammut Sports Group AG:n logistiikkakeskus, Memmingenissä

Memmingenissä sijaitseva eurooppalainen logistiikkakeskus käyttää lämmitykseen ja jäähdytykseen uusiutuvaa energiaa. Energiakeskuksessa on kolme Viessmannin maalämpöpumppua, jotka hyödyntävät pohjaveden luonnollista lämpöä.

Lue lisää
Commercial
Gas
Solar

Saksan pörssi Eschbornissa

Saksan pörssille Eschbornissa on myönnetty LEED Platinum -sertifikaatti rakennussuunnittelunsa ansiosta. Lämpö ja sähkö tuotetaan kahdella Viessmann Vitobloc 200 -kaasulauhdutuskattilalla ja Vitosol 200-F:llä.

Lue lisää
Commercial

Sky Soho Shanghaissa

Shanghaissa sijaitseva toimisto- ja liikerakennus on vaikuttava konsepti, jossa kuusi Viessmannin Vitomax 200-HW:tä toimittaa Sky Sohoon kuumaa vettä.

Lue lisää
Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet