Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset
Commercial
Industry

Mammut Sports Group AG, Memmingenissä

Memmingenissä sijaitseva eurooppalainen logistiikkakeskus käyttää lämmitykseen ja jäähdytykseen uusiutuvaa energiaa. Energiakeskuksessa on kolme Viessmannin maalämpöpumppua, jotka hyödyntävät pohjaveden luonnollista lämpöä.

Mammut Sports Group AG:n rakennus. Kuva: © ENNO FRIEDRICH WWW.EF-ARTFOTO.DE

Laadukkaat ulkoiluvälineet luontoa rakastaville asiakkaille

Mammut Sports Group AG on yksi tunnetuimmista korkealaatuisten ulkoiluvarusteiden valmistajista, joiden varusteilla selviytyy vaativimmistakin retkistä esimerkiksi Mount Everestille tai Pohjoisnavalle. Koska Mammut on yritys, jonka asiakaskunnalla on läheinen suhde luontoon, se pyrki myös energiajärjestelmää valitessaan hyödyntämään pohjaveden luonnollista lämpöä.

Euroopan logistiikkakeskus

Logistiikkakeskuksen koko on noin puolentoista jalkapallokentän kokoinen eli sen laajuus on jo itsessään vaikuttava. Logistiikkakeskuksesta käsin yli 100 työntekijää ohjaa toimituksia yrityksen omiin lippulaivamyymälöihin ja vähittäismyymälöihin. Vaikka pääosa 150 000 kuutiometrin katetusta alueesta on täysin automatisoitu korkeahyllyvarasto, toimisto-, esittely- ja lähetystiloissa on silti huolehdittava mukavasta lämmöstä ja lämpimästä vedestä. Tämän saavuttamiseksi yritys on valinnut Viessmannin uusiutuvan energian järjestelmän, joka koostuu maalämpöpumpuista ja ilma-vesilämpöpumpuista.

Dietmannsriedissä toimiva insinööritoimisto Schötz hyödynsi sijaintipaikan suotuisaa sijaintia keskellä Illertalia ja sai viranomaisilta luvan veden talteenottoon kahden pumpun avulla. Näin koko rakennus voidaan lämmittää kolmella lämpöpumpulla. Kesällä tilat voidaan jäähdyttää miellyttäviin lämpötiloihin.

Mammut Sports Group AG: Viessmann Vitocal -lämpöpumput. Kuva: © ENNO FRIEDRICH WWW.EF-ARTFOTO.DE

Uusiutuva energiajärjestelmä, joka koostuu Viessmannin maa- ja ilma-vesilämpöpumpuista

Yrityksen Memmingenin lämpökeskukseen asennettiin kolme kiinteistölämpöpumppua, joiden kokonaislämmitysteho on 450 kW. Yksiköt tulivat suurelta osin valmiiksi koottuina vakiotuotannosta, ja Memmingenissä sijaitseva urakoitsija Alois Müller asensi ne nopeasti.

Vitocal 300-G / Vitocal 300-G Pro -maalämpöpumput ottavat pohjaveden sisältämän lämmön jopa 60 metrin syvyisistä kaivoista ja nostavat sen 50 °C:n menolämpötilaan. Lämpö jaetaan huoneisiin kattojen ja lattian kautta eri tavoin: näyttelytilassa ja muissa pohjakerroksen tiloissa on lattialämmitys. Säteilykattopaneelit lämmittävät suuria keräily- ja lähetystiloja. Toimistot varustetaan alakattoon asennetulla ilmanvaihtojärjestelmällä.

Talvella suuret ikkunat mahdollistavat aurinkoenergian hyödyntämisen, ja kesällä rakennuksen jäähdyttämiseen tarvitaan vain kylmän pohjaveden kiertopumppujen käyttövoimaa. Energiatehokkaat rakenneosat vaikuttavat osaltaan siihen, että keväällä ja syksyllä toimistorakennuksen lämmöntuottoon tarvitaan vain 28 kW:n tehoinen Vitocal 300-G.

Mammut Sports Group AG valmistaa tuotteensa ihmisiä ja ympäristöä kunnioittaen. Näin ollen oli täysin heidän yrityskuvansa mukaista, että yritys valitsi uuteen eurooppalaiseen logistiikkakeskukseensa erittäin tehokkaan ja ilmastoystävällisen energiajärjestelmän, joka minimoi lämmityskustannukset ja säästää samalla luonnonvaroja.

Kuvat: ENNO FRIEDRICH WWW.EF-ARTFOTO.DE

Vastaavia referenssejä

Residential
Solar

Marco Polo-torni HafenCityssa Hampurissa

Marco Polo-tornin 55 metriä korkeaan rakennukseen toimitetaan lämmintä vettä Viessmannin aurinkolämpöjärjestelmällä, jossa on Vitosol 200-T -keräimet.

Lue lisää
Commercial
Gas

SkyTower Bukarestissa

SkyTower on 137 metrin korkeudellaan Romanian korkein rakennus. Lämmöntuotannossa SkyTowerissa käytetään Viessmannin kaskadilämmitysjärjestelmää, jossa on kolme Vitomax 100-LW -yksikköä.

Lue lisää
Commercial
Industry
Air
Gas

Leican pääkonttori Wetzlarissa

Wetzlarissa sijaitsevan Leica-yhtiön pääkonttorin muotoilu on valloittavan ainutlaatuista. Se tuo mieleen linssit, objektiivit ja etäisyysmittarit. Viessmann täydentää kokonaisuutta innovatiivisella energiajärjestelmällä.

Lue lisää
Commercial
Residential
Air
Electricity

Lotte World Tower Soulissa, Etelä-Koreassa

Lotte World Tower sijaitsee kaupungin keskustassa, ja siellä on asuntoja, toimistoja, kauppoja ja ravintoloita. Ilmastoystävällinen energiahuolto tulee 12 suuresta Viessmann-lämpöpumpusta.

Lue lisää
Commercial
Gas
Solar

Saksan pörssi Eschbornissa

Saksan pörssille Eschbornissa on myönnetty LEED Platinum -sertifikaatti rakennussuunnittelunsa ansiosta. Lämpö ja sähkö tuotetaan kahdella Viessmann Vitobloc 200 -kaasulauhdutuskattilalla ja Vitosol 200-F:llä.

Lue lisää
Commercial

Sky Soho Shanghaissa

Shanghaissa sijaitseva toimisto- ja liikerakennus on vaikuttava konsepti, jossa kuusi Viessmannin Vitomax 200-HW:tä toimittaa Sky Sohoon kuumaa vettä.

Lue lisää
Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet