Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Höyry- ja kuumavesikattilat - ratkaisuja teollisuudelle ja kaupan alalle

Kysy neuvoa asiantuntijalta

Tehokas ja puhdas energiantuotanto sekä korkea toimintavarmuus ovat välttämättömiä kaupallisissa ja teollisissa sovelluksissa. Viessmannin höyry- ja kuumavesijärjestelmät tarjoavat sopivan ratkaisun kaikkiin tarpeisiin. Koska olemme kokonaisten järjestelmien toimittaja, kaikkien komponenttien yhteistoiminta on etusijalla. Näin varmistetaan häiriötön toiminta, helpotetaan optimaalista suunnittelua ja mahdollistetaan mukautuminen asiakkaan tarpeisiin. Sopivien lisävarusteiden kanssa höyry- ja kuumavesikattilat muodostavat tehokkaan kokonaisuuden, joka tuottaa lämpöä luotettavasti ja on suunniteltu tulevaisuudenkestäväksi. Viessmannin tuotteet ovat H2-valmiita, ja niitä voidaan laajentaa järjestelmillä, kuten erikoislämmönvaihtimilla, jotta energiantuotto olisi suurempi.

Jos valitset Viessmannin höyry- ja kuumavesijärjestelmät, et saa kumppaneiltamme ainoastaan tukea paikan päällä. Heti suunnitteluvaiheesta lähtien teemme yhteistyötä teollisuus-/liikekattiloiden asiantuntijoiden kanssa, jotka tuovat prosessiin monivuotisen kokemuksensa. Seuraavassa on yleiskatsaus höyry- ja kuumavesijärjestelmien ratkaisuihin. Avaimet käteen -periaatteella toimivien järjestelmien lisäksi eri tehoalueilla Viessmann tarjoaa myös projektikohtaisia kokoonpanoja. Viessmannin valikoimaan kuuluu siis asiantuntevaa neuvontaa sekä kattavat palvelut ja tuotteet, jotka takaavat kustannustehokkaan ja tulevaisuudenkestävän höyryn- ja kuumaveden tuotannon.

Höyrykattilat teollisuudelle ja kaupan alalle

Viessmannin höyrykattiloiden tuotevalikoimaan kuuluvat:

 • Matalapaine- ja korkeapainehöyrykattilat aina 31,5 t/h asti.
 • Korkeapainehöyryn jätelämpökattilat ja suuritehoiset höyrykattilajärjestelmät aina 70 t/h asti.

Itse höyrykattiloiden lisäksi kattavaan valikoimaan kuuluu täydellisesti yhteen sovitettua järjestelmätekniikkaa instrumentointia ja ohjausta varten (älykäs ohjaus) sekä polttojärjestelmiä, vedenkäsittelyjärjestelmiä, syöttövesisäiliöitä, savukaasujärjestelmiä, lämmöntalteenottojärjestelmiä ja veden analysointia.

Vuosien kokemus suurten ja teollisten/kaupallisten kattiloiden rakentamisesta yhdistettynä tuotantolaitoksemme uusimpaan tekniikkaan takaa Viessmann-höyrykattiloiden erinomaisen laadun. Viessmannin tuotantotekniikka täyttää kaikkien voimassa olevien maakohtaisten sääntöjen ja määräysten vaatimukset. Meillä on myös korkeat odotukset käytettävien materiaalien ja niiden valmistuksen suhteen. Lisäetuja ovat mm:

 • Tasaisen korkea käyttövarmuus ja pitkä käyttöikä.
 • Tiukimmat laatutarkastukset koko valmistusprosessin ajan.
 • Korkea hyötysuhde - sitä voidaan lisätä integroiduilla tai ulkoisilla lämmönvaihtimilla.  
 • Puhdas palaminen (NOx-päästöt kaasukäytössä: alle 70 mg/Nm3).
 • Co2-päästöjen vähentäminen jopa 100-prosenttisen vedyn polton ansiosta.

Lisäksi korkeapainehöyryn hukkalämpökattilat tunnetaan myös seuraavista ominaisuuksista:

 • Prosessilämmön ja poistoilman lämmön käyttö teollisuusprosessien "jätetuotteina" tai kuumina savukaasuina.
 • Fossiilisten polttoaineiden säästöt, mikä alentaa käyttökustannuksia.
 • Joustava käyttö yksittäisten tai standardoitujen mallien avulla yhdessä lämmön ja sähkön yhteistuotantoyksiköiden kanssa.

Kuumavesikattilat

Tuotevalikoimaan kuuluvat seuraavat kuumavesikattilat:

 • Matalapaine- ja korkeapaineine-kuumavesikattilat, joiden teho on enintään 22 MW.
 • Korkeapaine kuuman veden hukkalämpökattilat sekä suuritehoiset kuumavesikattilat, joiden teho on enintään 44 MW.

Kuumavesikattiloiden lisäksi Viessmannin on myös kaikki, mitä tarvitset järjestelmän täydentämiseen, mukaan lukien täydellisesti sovitettu järjestelmätekniikka instrumentointia ja säätöä varten sekä polttojärjestelmät, paineen ylläpitoon tarkoitetut järjestelmät, pumput, varusteet, lämmön talteenottojärjestelmät ja savuhormijärjestelmät.

Viessmannin kuumavesikattiloille kaupallisiin ja teollisiin sovelluksiin on ominaista niiden energiatehokas ja puhdas lämmöntuotanto sekä korkea toimintavarmuus. Viessmann tarjoaa asiantuntevaa neuvontaa, kattavan palveluvalikoiman ja tuotteita, jotka takaavat kustannustehokkaan ja tulevaisuudenkestävän lämmöntuotannon. Näin voidaan kehittää kysyntään perustuvia kattilalaitoskonsepteja, joissa otetaan huomioon yksilölliset vaatimukset räätälöityjä järjestelmäratkaisuja varten. Kannattaa myös pitää mielessä seuraavat seikat:

 • Monien vuosien kokemus ja asiantuntemus suurten ja teollisten/kaupallisten kattiloiden rakentamisesta takaavat kuumavesikattiloidemme korkean laadun.
 • Kaikkien komponenttien korkea toimintavarmuus ja pitkä käyttöikä/kestävyys puhuvat puolestaan.
 • Asiantuntijat ja paikalliset yhteistyökumppanit suunnittelevat yhdessä asiakkaan kanssa järjestelmän, joka toimii mahdollisimman tehokkaasti ja on samalla räätälöity erityisesti asiakkaan tarpeisiin.

Kuumavesikattilat voivat toimia myös jopa 100-prosenttisella vedyllä, mikä vähentää vähentää merkittävästi päästöjä.

Korkeapaine-höyrynkehittimissä on myös seuraavia etuja:

 • Prosessi- ja hukkalämmön käyttö
 • Alhaisemmat käyttökustannukset
 • Fossiilisten polttoaineiden käyttö vähenee
 • Joustavuus esimerkiksi yksilöllisen suunnittelun ansiosta

Teollisuuden höyry- ja kuumavesikattilat

Viessmann tarjoaa tulevaisuuteen suuntautuvia, sähköön perustuvia järjestelmäratkaisuja - ei vain omakotitaloihin ja kerrostaloihin, vaan myös teollisuuden/kaupan kattiloiden alalla. Täällä keskitytään sellaisiin tavoitteisiin kuin resurssien säästäminen, päästöjen vähentäminen ja ilmastoystävällisten teknologioiden käytön lisääminen. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi teollisuus- ja kaupallisten kattiloiden avulla on tarjolla Power-to-heat-vaihtoehto: tuotantohuippujen ylijäämäsähköä voidaan käyttää lämpögeneraattoreiden ja höyrykattiloiden käyttämiseen teollisissa ja kaupallisissa sovelluksissa taloudellisesti ja ekologisesti kannattavasti.

Höyryn- ja kuumaveden tuotannon edut yhdellä silmäyksellä:

 • Päästöjen vähentäminen
 • Fossiilisten polttoaineiden käytön vähentäminen
 • Kustannussäästöt pienempien päästömaksujen ansiosta
 • Vähemmän polttoainetta on ostettava ja varastoitava
 • Täysin sähkökäyttöisten kattiloiden ansiosta fossiilisia polttoaineita ei tarvitse ostaa, varastoida ja käyttää.
 • Vähäisempi polttimen kierto ja siten vähemmän kulumista lämmityspatruunoiden käytön ansiosta.
 • Halvemman sähkön käyttö (yötariffisähkö tai omasta tuotannosta saatava ylijäämäsähkö).
 • Korkea hyötysuhde ja laajat säätöalueet

Hyödyllisiä vinkkejä

Saat yleiskuvan kaikaista Viessmannin tarjoamista tuotteista  tuoteluettelon avulla. Voit suodattaa tuotteita esimerkiksi energialähteen mukaan. Voit myös etsiä sopivaa tuotetta Tuotehakumme avulla.   Kun olet tehnyt alustavaa tutkimusta ja ehkä jopa saanut muutaman konkreettisen idean, voit pyytää maksutonta konsultaatiota.

Referenssejämme ympäri maailmaa

District heating
Solar

Saksan ympäristovirasto Dessaussa

Dessaun kunnallisessa rakennuksessa keskityttiin korkeaan energiatehokkuuteen. Arkkitehdit ja suunnittelijat rakensivat yhden Saksan suurimmista aurinkolämpöjärjestelmistä, jossa on 115 Viessmannin Vitosol 200-T -putkikeräintä.

Lue lisää
Commercial
Gas

SkyTower Bukarestissa

SkyTower on 137 metrin korkeudellaan Romanian korkein rakennus. Lämmöntuotannossa SkyTowerissa käytetään Viessmannin kaskadilämmitysjärjestelmää, jossa on kolme Vitomax 100-LW -yksikköä.

Lue lisää
Residential
Solar

Marco Polo-torni HafenCityssa Hampurissa

Marco Polo-tornin 55 metriä korkeaan rakennukseen toimitetaan lämmintä vettä Viessmannin aurinkolämpöjärjestelmällä, jossa on Vitosol 200-T -keräimet.

Lue lisää
Commercial
Industry
Air
Gas

Leican pääkonttori Wetzlarissa

Wetzlarissa sijaitsevan Leica-yhtiön pääkonttorin muotoilu on valloittavan ainutlaatuista. Se tuo mieleen linssit, objektiivit ja etäisyysmittarit. Viessmann täydentää kokonaisuutta innovatiivisella energiajärjestelmällä.

Lue lisää
Commercial
Gas
Solar

Saksan pörssi Eschbornissa

Saksan pörssille Eschbornissa on myönnetty LEED Platinum -sertifikaatti rakennussuunnittelunsa ansiosta. Lämpö ja sähkö tuotetaan kahdella Viessmann Vitobloc 200 -kaasulauhdutuskattilalla ja Vitosol 200-F:llä.

Lue lisää
Commercial
Industry

Mammut Sports Group AG:n logistiikkakeskus, Memmingenissä

Memmingenissä sijaitseva eurooppalainen logistiikkakeskus käyttää lämmitykseen ja jäähdytykseen uusiutuvaa energiaa. Energiakeskuksessa on kolme Viessmannin maalämpöpumppua, jotka hyödyntävät pohjaveden luonnollista lämpöä.

Lue lisää
Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet