Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset
Vitomax HS-EH

Hybridihöyrykattila

Meillä on ilo esitellä teollisuuskäyttöön tarkoitettu hybridikattila, joka on tavallisen kuorikattilan ja sähkökäyttöisten laippalämmittimien yhdistelmä.

Lähtöalue: 8,4 t/h
Toimii 100% vedyllä
Savukaasupäästöjen vähentäminen
Optimoitu käynnistysprosessi
Hybridihöyrykattila

Lähdöt: ~ 0,8-5,6 MW (suuremmat tehot ja paineet tilauksesta): 1,2-8,4 t/h | ~ 0,8-5,6 MW (suuremmat tehot ja paineet tilauksesta).

Polttoasteen suhde sähköön

Noin 4:1

Optimoitu käynnistysprosessi

Sähkön avulla

Vety

Toimii jopa 100-prosenttisella vedyllä

Kuormitushuippujen kompensointi ja suurempi normaali alue

Paremman hallinnoinnin varmistaminen osittaisen kuormituksen vähennyksen varalta

Savukaasupäästöjen vähentäminen

COx:stä tai NOx:sta

Korkeampi hyötysuhde

Verrattuna malleihin, jotka toimivat vain fossiilisilla polttoaineilla.

Fossiilisten polttoaineiden käytön vähentäminen

Näin ollen alhaisemmat kokonaiskustannukset käytön aikana

Korkea toimintavarmuus

Jos fossiilisia energianlähteitä ei ole saatavilla

Lämpöenergian nopea saatavuus

Sähköisen lämmönpidätyksen avulla

Helppo lämmön säilyttäminen

Näin vältetään tarpeeton polttimen kierto

Viessmann Vitomax HS-EH hybridikattila

Vitomax HS-EH, korkea toimitusvarmuus sähkövastuksen käytön ansiosta.

Uudessa Viessmann Vitomax HS-EH -hybridikattilassa yhdistyy hyväksi todettu polttokattilakattila ja sähkövastus.

Sähköhöyryn tuottaminen tämän hybridikattilan avulla tarjoaa useita etuja. Painopiste on puhtaassa, energiaa säästävässä energiantuotannossa. Yhtä tärkeää on korkea käyttövarmuus ja käytettävyys. Sujuva toiminta on taattu. Tarjoamme komponentteja, jotka on suunniteltu toimimaan yhdessä ja siten taloudellisia ja tulevaisuudenkestäviä järjestelmäratkaisuja teollisuussovelluksiin.

Mikä on tyypillistä Vitomax HS-EH -hybridikattilalle?

Nämä hybridikattilat käyttävät ylimääräistä sähköä höyryn tuottamiseen ja vähentävät näin perinteisten polttoaineiden käyttöä. Näin varmistetaan paitsi parempi ilmastoystävällisyys myös toimintavarmuus ja kustannussäästöt.

Viessmann Vitomax HS-EH -hybridikattila saa pisteitä korkeammalla hyötysuhteella kuin vastaavat mallit, jotka käyttävät vain fossiilisia polttoaineita. Näin on mahdollista säästää myös fossiilisissa polttoaineissa. Tämä alentaa kokonaiskäyttökustannuksia. Se säästää myös arvokkaita, rajallisia luonnonvaroja. Periaatteessa käyttökustannukset ovat pienemmät, koska hybridikattila käyttää halpaa sähköä. Tämä voi olla yösähköä, mutta myös itse tuotettua sähkön ylijäämää. Sähköavulla höyryn tuotannossa on myös se etu, että se vähentää savukaasujen hiilidioksidi- ja typenoksidipäästöjä (COx ja NOx). Tämä puolestaan tarkoittaa, että yrityksen on maksettava vähemmän päästömaksuja. Toinen sähköenergian käytön etu on korkea toimitusvarmuus. Jos fossiiliset energialähteet pettävät, hybridikattila pystyy korvaamaan tämän suhteessa. Prosessien keskeytykset voidaan näin minimoida.

Käynnistysprosessi voidaan optimoida sähköä käyttämällä. Näin estetään savukaasun laskeminen kastepisteen alapuolelle. Kun käyttötila on saavutettu, kattila siirtyy käyttämään ensisijaista polttoainetta tai tämä kytketään päälle. Näin voidaan käyttää myös polttoaineita, joiden savukaasujen kastepisteet ovat alhaiset tai joiden lauhdekomponentit olisivat haitallisia. Kuten kaikki Viessmannin kuorikattilat, Vitomax HS-EH -hybridikattilat ovat H2-valmiita ja mahdollistavat vedyn suhteutetun käytön.

Lisäksi hybridikattiloiden käyttö mahdollistaa huippukuormien tasaamisen. Myös normaali käyttöalue kasvaa. Tämä tarkoittaa, että osittaisen kuormituksen laskun aikana voidaan varmistaa parempi tarjonta.

Lopuksi sähkölämmön pidättäminen tarjoaa joitakin etuja käytön aikana. Sen lisäksi, että se mahdollistaa lämpöenergian nopean saatavuuden, sillä vältetään myös tarpeeton polttimen kierto. Tämä puolestaan vähentää kulumista ja säästää siten kustannuksia.

Hybridikattilan tehonkulutus

Sähkön järkevän käytön mahdollistamiseksi Vitomax HS-EH -hybridikattilaan asennetaan enintään kaksi sähkövastusta. Nämä ovat "laippalämmittimiä", ja ne liitetään kattilaan liittimen kautta. Niille on ominaista korkea korroosion ja mekaanisen rasituksen kestävyys. Versiosta riippuen sähkövastusten upotuspituus on jopa 4,5 metriä.

Merkitys energiamurrokselle

Jos valitset Viessmannin hybridikattilan, osallistut energiamurrokseen. Tämä järjestelmä käyttää jossain määrin "power-to-heat"-periaatetta ja käyttää sähköä höyryn tuottamiseen. Tällä tavoin voidaan hyödyntää joko itse tuotetun sähkön ylijäämät tai sähköverkon tuotantohuiput ekologisesti ja taloudellisesti järkevällä tavalla. Tämä vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Tuuli- ja aurinkoenergialla tuotettu sähkö ei aiheuta päästöjä. Näin hybridikattilan avulla voit toimia ilmastoystävällisemmin ja samalla tulevaisuudenkestävämmin. Se on myös lisäaskel kohti sitä, ettei Pariisin ilmastosopimuksessa asetettu ilmaston lämpenemistä koskeva enintään 1,5 celsiusasteen raja ylity.

Kysy lisää Vitomax HS-EH hybridikattilasta.

Viessmannin hybridikattilaa voidaan käyttää höyryn tuotantoon. Asiantuntijamme auttavat ja tukevat sinua mielellään hankkeissasi. Jos sinulla on lisäkysymyksiä, pyydä rohkeasti yksilöllistä asiantuntijakonsultaatiota. Asiantuntijamme käyvät kanssasi läpi projektisi vaatimukset ja katsovat, mikä on mahdollista.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet