Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset
Vitomax HS-E

Puhtaasti sähköinen, energiaa säästävä ja puhdas

Vitomax HS-E

Sähköinen höyrykattila

Lue lisää Viessmann Vitomax HS-E -sähkökattilan erityisominaisuuksista teollisiin sovelluksiin täältä.

Lähtöalue: 5,0 t/h
Alhaiset käyttökustannukset
Nopea kylmäkäynnistys
Ei savukaasupäästöjä
Sähköinen höyrykattila

Lähdöt: 0,45-4,5 MW.

Sallittu käyttöpaine

6 - 25 bar (korkeammat tehot ja paineet tilauksesta)

Laaja normaalialue ja huippukuormituksen kompensointi

Jotta myös osittainen kuormituksen väheneminen voidaan hallita

Alhaiset käyttökustannukset

Käyttämällä halpaa sähköä

Nopeampi kylmäkäynnistys mahdollista

Ajansäästö, koska polttimen käynnistyskertaa ei enää tarvita.

Ei savukaasupäästöjä

COx:stä tai NOx:sta

Korkea hyötysuhde

Yli 99 prosenttia

Korkea toimintavarmuus

Käyttämällä sitä varakattilana

Käytettävissä nopeasti valmiustilasta

Sekä sähkölämmön säilyttäminen

Savuhormijärjestelmä, poltin, polttoaineen syöttö, varastointi

Niitä ei enää tarvita, mikä säästää rahaa ja vähentää tilantarvetta.

Pienempi tilantarve ja paino

Verrattuna perinteiseen kattilaan

Suoraviivainen kattilan lämmöntalteenotto

Tarjoaa muita etuja

Viessmann Vitomax HS-E sähkökattila

Viessmann-sähkökattilat - puhtaasti sähköllä toimivat, energiatehokkaat ja puhtaasti palavat kattilat

Teollisuussovelluksissa on tärkeää, että kattilat tuottavat energiaa energiatehokkaasti ja puhtaasti palavalla tavalla. Lisäksi on varmistettava korkea käyttövarmuus ja käytettävyys. Viessmannin tehokkaat energiajärjestelmät tarjoavat juuri näitä ominaisuuksia - nyt myös puhtaasti sähkökäyttöisinä teollisuuskattiloina. Tuotevalikoimaamme kuuluu komponentteja ja järjestelmiä, jotka on suunniteltu toimimaan yhdessä. Tämä ei ole ainoastaan taloudellinen ja tulevaisuudenkestävä ratkaisu, vaan se mahdollistaa myös käytön eri aloilla. Lopuksi yritys joutuu maksamaan vähemmän päästömaksuja, koska Vitomax HS-E ei tuota savukaasupäästöjä COx:n tai NOx:n muodossa.

Mikä Vitomax HS-E -sähkökattilalle on ominaista?

Viessmannin sähkökattiloille on periaatteessa ominaista, että ne käyttävät vain sähköä höyryn tuottamiseen. Tämä tuo mukanaan monia etuja - ei ainoastaan ilmastoystävällisyyden kannalta, koska fossiilisia polttoaineita ei käytetä, vaan myös kustannusten kannalta.

Etenkin tavanomaisella polttoaineella toimiviin kattiloihin verrattuna Viessmann-sähkökattila tarjoaa monia etuja, erityisesti ajan säästön osalta. Muun muassa nopeampi kylmäkäynnistys on mahdollista, koska polttimen käynnistyskertaa ei enää tarvita. Lisäksi järjestelmän ylläpitäjät hyötyvät sähkökattilan nopeammasta saatavuudesta valmiustilasta ja sähkölämmönpidätyksestä.

Mutta sähkökattila saa pisteitä myös toiminnasta itse prosessien ohella. Kuormitushuippujen kompensointi ja laaja normaalialue ovat erityisen vaikuttavia. Näin myös osittaiset kuormituksen laskut voidaan hallita paremmin. Vitomax HS-E:tä voidaan käyttää myös varakattilana. Tämä lisää toimitusvarmuutta teollisuussovelluksissa. Jos fossiilisilla polttoaineilla toimivat kattilat vikaantuvat, käynnissä olevia prosesseja ei tarvitse keskeyttää. Tällöin sähkökattilaa voidaan käyttää optimaalisesti siltakäyttöön. Erityisen vaikuttava on sähkökattilan korkea, yli 99 prosentin hyötysuhde.

Hyödyt - kustannus- ja tilansäästöt

Viessmannin sähkökattila saa pisteitä myös taloudellisella tasolla. Kun polttoainetta ei tarvita, ei tarvita polttoainevarastoa, polttoaineen syöttölinjoja tai polttimia. Tämä säästää rahaa ja vähentää kattilahuoneen tilantarvetta. Vitomax HS-E:n etuna on myös se, että savukaasujärjestelmiä ei enää tarvita, sillä jos polttoainetta ei polteta, ympäristölle haitallisia savukaasuja ei synny. Pienempi tilantarve ja huomattavasti pienempi paino verrattuna perinteisiin kattiloihin tarjoavat lisää myönteisiä perusteluja sähkökattiloiden käytölle. Lisäksi sähkökattilan todellisia käyttökustannuksia voidaan alentaa käyttämällä halvempaa sähköä. Voit käyttää joko yösähköä tai itse tuotettua ylimääräistä sähköä.

Miten Vitomax HS-E toimii virrankulutuksen suhteen?

Viessmannin sähkökattila käyttää ylimääräistä sähköä ja voi siten hyödyntää sähköntuotannon tuotantohuippuja ekologisesti ja taloudellisesti. Sähkövastus muuttaa sähkön lämmöksi, joka puolestaan käytetään höyryn tuottamiseen. Sähkövastus on laippalämmitin, joka kiinnitetään kattilaan liittimellä ja joka täyttää siten voimassa olevat DIN-standardit. Jopa 2,1 millimetrin seinämäpaksuus takaa korkean korroosionkestävyyden ja mekaanisen kuormituksen. Asiakkaan tarpeiden mukaan sähkövastusten upotuspituudet voivat olla jopa 4,5 metriä.

Merkitys energiamurrokselle

Teollisuussovelluksiin tarkoitetun sähkökattilan avulla voit ottaa askeleen energiamurroksen suuntaan. Tämä järjestelmä käyttää power-to-heat-periaatetta eli käyttää sähköä höyryn ja lämmön tuottamiseen. Uusiutuvien energialähteiden, erityisesti tuuli- ja aurinkoenergian, kasvavaa osuutta sähköverkossa voidaan tällä tavoin hyödyntää mielekkäästi.

Näin varmistat itsellesi ilmastoystävällisen, tulevaisuuden lämmitysjärjestelmäratkaisun. Pariisin ilmastosopimuksessa todetaan selvästi, että ilmaston lämpeneminen ei saa ylittää 1,5 celsiusastetta. Tämä tavoite voidaan saavuttaa vain, jos yksityiset ja julkiset investoinnit tukevat näiden tavoitteiden toteuttamista.

Kysy lisää Vitomax HS-E:stä

Viessmannin sähkökattilaa voidaan käyttää höyryn tai lämmön tuottamiseen. Asiantuntijamme auttavat ja tukevat sinua mielellään hankkeissasi. Jos sinulla on lisäkysymyksiä, pyydä rohkeasti yksilöllistä asiantuntijakonsultaatiota. Asiantuntijamme käyvät kanssasi läpi projektisi vaatimukset ja katsovat, mikä on mahdollista.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet