Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset
Commercial
Residential
Air
Electricity

Lotte World Tower Soul, Etelä-Korea

Lotte World Tower sijaitsee kaupungin keskustassa, ja siellä on asuntoja, toimistoja, kauppoja ja ravintoloita. Ilmastoystävällinen energiahuolto tulee 12 suuresta Viessmann-lämpöpumpusta.

Lotte World Tower Soulissa, Etelä-Koreassa. Kuva: © CJ Nattanai/Fotolia

Superlatiivien pilvenpiirtäjä

Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin vuonna 2016 valmistunut Lotte World Tower on 555 metriä korkea. Avajaishetkellä superlatiiveja määrittelevä pilvenpiirtäjä oli Etelä-Korean korkein ja Aasian ja maailman viidenneksi korkein rakennus.

Torni on osa Lotte World -rakennuskokonaisuutta, joka sijaitsee Soulin eteläisessä Jamsilin kaupunginosassa, aivan kaupungin keskustassa, Han-joen rannalla. "Vertikaalinen kaupunki" tarjoaa runsaasti tilaa yksityiseen ja julkiseen käyttöön. Tornin 123 kerroksessa on asuntoja, kauppoja, toimistoja, seitsemän tähden hotelli ja erilaisia vapaa-ajan tiloja, kuten uima-allas 85. kerroksessa, ravintola tornin huipulla ja näköalatasanne 123. kerroksessa, josta on henkeäsalpaavat näkymät Etelä-Korean pääkaupunkiin.

Tornin ulkokuori koostuu sävytetystä lasista sekä rakennusta korostavista metallielementeistä. New Yorkissa päämajaansa pitävä kansainvälinen arkkitehtitoimisto Kohn Pederson Fox Architects osallistui monimutkaisen rakennuksen suunnitteluun 13 vuoden ajan. Arkkitehtien tavoitteena oli yhdistää tyylikkäästi nykyaikainen eleganssi ja perinteinen korealainen taide. Hankkeen toteutti monikansallisen monialayrityksen Lotte Groupin rakennusosasto, joka työllistää Etelä-Koreassa yli 56 000 ihmistä.

Suuri Viessmann-lämpöpumppu Lotte World Towerissa Soulissa, Etelä-Koreassa. Kuva: © Viessmann

Ympäristövastuullinen energiahuolto Viessmannin suurilla lämpöpumpuilla

Erityisen tehokas tekniikka huolehtii energiahuollosta: kaksitoista suurta Viessmannin lämpöpumppua tuottaa uusiutuvan osan tämän valtavan rakennuksen lämmityksestä ja ilmastoinnista. Kuusi maalämpöpumppua, joissa kussakin on 1,7 MW lämmitysteho ja 1,9 MW jäähdytysteho, saavat virtansa 720 maalämpöluotaimesta, jotka on upotettu 200 metrin syvyyteen maahan. Lisäksi on asennettu kuusi vesi-vesilämpöpumppua, joiden kunkin lämmitysteho on 2 MW ja jäähdytysteho 1,7 MW. Ne käyttävät tornin ohi virtaavan Han-joen vettä. Jokivesi suodatetaan ensin ja johdetaan lämpöpumppujen ulkopuolella olevan lämmönvaihtimen läpi. Siellä lämpö siirretään suolaveden seokseen, joka sitten kuljetetaan lämpöpumppuihin. Tällä välivaiheella varmistetaan, että höyrystimen läpi virtaa vain puhdasta vettä, mikä takaa lämpöpumppujen korkean toimintavarmuuden.

Kaksitoista suurta lämpöpumppua käytetään kaskadina 8000 neliömetrin kokoisessa lämpökeskuksessa, jota ohjataan ylemmän tason ohjauskeskuksesta. Lämmitysteho on yhteensä 22,2 MW ja jäähdytysteho 20,4 MW.

Vastaavia referenssejä

Residential
Solar

Marco Polo-torni HafenCityssa Hampurissa

Marco Polo-tornin 55 metriä korkeaan rakennukseen toimitetaan lämmintä vettä Viessmannin aurinkolämpöjärjestelmällä, jossa on Vitosol 200-T -keräimet.

Lue lisää
Commercial
Gas

SkyTower Bukarestissa

SkyTower on 137 metrin korkeudellaan Romanian korkein rakennus. Lämmöntuotannossa SkyTowerissa käytetään Viessmannin kaskadilämmitysjärjestelmää, jossa on kolme Vitomax 100-LW -yksikköä.

Lue lisää
Commercial
Industry
Air
Gas

Leican pääkonttori Wetzlarissa

Wetzlarissa sijaitsevan Leica-yhtiön pääkonttorin muotoilu on valloittavan ainutlaatuista. Se tuo mieleen linssit, objektiivit ja etäisyysmittarit. Viessmann täydentää kokonaisuutta innovatiivisella energiajärjestelmällä.

Lue lisää
Commercial
Industry

Mammut Sports Group AG:n logistiikkakeskus, Memmingenissä

Memmingenissä sijaitseva eurooppalainen logistiikkakeskus käyttää lämmitykseen ja jäähdytykseen uusiutuvaa energiaa. Energiakeskuksessa on kolme Viessmannin maalämpöpumppua, jotka hyödyntävät pohjaveden luonnollista lämpöä.

Lue lisää
Commercial
Gas
Solar

Saksan pörssi Eschbornissa

Saksan pörssille Eschbornissa on myönnetty LEED Platinum -sertifikaatti rakennussuunnittelunsa ansiosta. Lämpö ja sähkö tuotetaan kahdella Viessmann Vitobloc 200 -kaasulauhdutuskattilalla ja Vitosol 200-F:llä.

Lue lisää
Commercial

Sky Soho Shanghaissa

Shanghaissa sijaitseva toimisto- ja liikerakennus on vaikuttava konsepti, jossa kuusi Viessmannin Vitomax 200-HW:tä toimittaa Sky Sohoon kuumaa vettä.

Lue lisää
Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet