Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Energiatehokkuusmerkintä lämmityslaitteille

Kysy neuvoa asiantuntijalta
Kuva: Shutterstock / NicoElNino

Energiatehokkuusmerkintä lämmitystekniikkatuotteille

Apuväline päätöksentekoon hankittaessa uutta lämmityslaitetta: uusi, euroopanlaajuisesti yhtenäinen energiatehokkuusmerkintä lämmitystekniikkatuotteille.

Jääkaapeissa, televisioissa ja pesukoneissa on jo usean vuoden ajan totuttu näkemään energiatehokkuusmerkintä. Nyt tämä merkintä on myös lämmitystekniikkatuotteissa. Energiatehokkuusmerkintä löytyy niin yksittäiskomponenteista, lämmitys- ja käyttövesilaitteista kuin myös täydellisistä lämmityslaitekokonaisuuksista.

Läpinäkyvyyttä energiankulutukseen

Uusi lämmitystekniikan energiatehokkuusmerkintä perustuu Euroopan Unionin (EU) direktiiveihin ja asetuksiin. Tämä tarkoittaa sitä, että merkintä on Euroopassa yhteinäisesti säännöstelty ja että mitoitus pohjautuu EU-komission määrityksiin. Tämä antaa hyvän vertailuperusteen ja avun päätöksentekoon hankittaessa uusia tai modernisoitavia   lämmityslaitteita.

Enemmän tehokkuutta yhteensopivilla lämmitysjärjestelmillä

Energiamerkintä on hyvä suuntaa-antava apuväline. Lämmityslaitteen ostopäätös ei kuitenkaan koskaan saisi perustua pelkästään enegiamerkintään. Lämmityslaitteistot ovat kokonaisia järjestelmiä, joiden tehokkuuteen eivät vaikuta ainoastaan erilliset tuotteet vaan jokaisen järjestelmäkomponentin täydellinen yhteensopivuus.

Energiamerkintä ja tehokkuusluokat

Jokaisessa lämmitysjärjestelmän yksittäiskomponentissa on energiamerkintä. Lämmityslaitteiden energialuokista paras on A++ ja huonoin G. Käyttövesivaraajissa skaala on A:sta G:hen. Yhdistelmälaitteiden, jotka lämmittävät sekä sisäilman että veden, energiamerkinnästä käy ilmi molempien toimintojen energialuokka erikseen.

Yhdistelmämerkintä kertoo enemmän kuin tuotemerkintä

Lämmitysjärjestelmä koostuu useista eri komponenteista ja ne kaikki vaikuttavat koko järjestelmän tehokkuuteen. Tästä syystä energiamerkintä määritellään koko laitteistolle. Esimerkiksi älykotijärjestelmät voivat nostaa lämmitysjärjestelmän energiamerkintää. Kun järjestelmän kaikki komponentit sopivat täydellisesti yhteen, on myös energialuokka korkeampi yhdistelmämerkinnässä kuin laitekohtaisissa merkinnöissä. Vasta yhdistelmämerkintä kertoo, kuinka tehokas lämmitysjärjestelmä todellisuudessa on.

Lataa energiatehokkuusmerkintä-esite

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet