Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Lämpöpumppu ja aurinkopaneelit

Kysy neuvoa asiantuntijalta
(Kuva: © Shutterstock / Roland-Magnusson)

Lämpöpumput käyttävät sähköenergiaa saadakseen maahan, veteen tai ilmaan varastoituneen lämmön käyttöönsä. Kun se yhdistetään aurinkosähköjärjestelmään, huomattava osa tarvittavasta sähköstä voidaan tuottaa aurinkoenergialla. Tämä tarkoittaa suurempaa riippumattomuutta sähkölaitoksista ja alhaisempia sähkökustannuksia. Aurinkoenergiaa voi lämpöpumpun lisäksi käyttää myös   kodinkoneiden ja kulutuselektroniikan pyörittämiseen. Tehokkaan toiminnan varmistamiseksi kaikki komponentit on kuitenkin sovitettava optimaalisesti yhteen.  

Aurinkosähköjärjestelmä ja lämpöpumppu: lisää omavaraisuutta

Uusiutuvien energialähteiden käyttö säästää resursseja ja vähentää päästöjä. Se ei ole kuitenkaan järkevää pelkästään ympäristönsuojelun näkökulmasta. Energiaomavaraisuutta voidaan lisätä käyttämällä ympäristöenergiaa ja aurinkoenergiaa yhdessä. Energiamarkkinoiden hinnannousu jää siten vähemmälle huomiolle. Tämä merkitsee suurempaa suunnitteluvarmuutta myös  energiakriisien aikana.

Viessmannin lämpöpumpun ja aurinkosähköjärjestelmän yhdistelmä luo tähän optimaalisen perustan. Vitocal-lämpöpumput ottavat lämpöenergiaa ilmasta tai maasta. Erilaisten mallien ja niiden ominaisuuksien ansiosta niitä voidaan käyttää monipuolisesti.  Aurinkosähkö voidaan jälkiasentaa Viessmannin lämpöpumppuun tai suunnitella se osaksi talon sähköntuotantoa alusta alkaen.  

Innovatiivinen energianhallinta sovelluksella

Kuinka suuri on aurinkosähkön sähköntuotto, lämpöpumpun kulutus, omavaraisuusaste ja riippumattomuus? Kattavan yleiskuvan saamiseksi ja optimointipotentiaalin paljastamiseksi Viessmann tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja energianhallintaan.

Hallitse energiavirtoja  

Aurinkosähköllä varustetusta lämpöpumpusta koostuva järjestelmä saavuttaa maksimaalisen hyötysuhteen Viessmann One Basen avulla. Uusi digitaalinen alusta verkottaa Viessmannin järjestelmät olemassa olevien älykotisovellusten kanssa yhdeksi ilmasto- ja energiaratkaisuksi. One Baseen voidaan integroida myös kaikki digitaaliset Viessmann-palvelut. Lämpöpumppua ja aurinkosähköä sekä muita komponentteja ohjataan ViCare-sovelluksen kautta älypuhelimella tai ääniohjauksella.  

Lämpöpumpun ja aurinkosähköjärjestelmän yhteensovittaminen

Jos haluat käyttää lämpöpumppua aurinkosähköllä, molemmat komponentit on sovitettava yhteen sekä keskenään että yksittäisten olosuhteiden kanssa. Aurinkosähköjärjestelmän suunnittelu on tässä avainasemassa. Se määrittää tuoton ja vaikuttaa siten siihen, miten hyvin lämpöpumppu saa aurinkoenergiaa - myös talvella. Sen pitäisi aina olla tulosta yksilöllisestä laskelmasta, jossa lämmityskuormalaskennan lisäksi otetaan huomioon myös rakennuksen asukkaiden kulutuskäyttäytyminen. Kokeneet yhteistyökumppanimme ovat luotettavia yhteyshenkilöitä, kun on kyse aurinkosähköjärjestelmien ja lämpöpumppujen yhteensovittamisesta. Asiantuntemuksensa ansiosta he antavat myös tietoa mahdollisista ja tarvittavista toimenpiteistä, jotta kaikki edellytykset uudelle energiajärjestelmälle ovat olemassa.  

Tuotevalikoima

Viessmann tarjoaa lämpöpumpuista ja aurinkosähköstä koostuvia järjestelmäratkaisuja. Vaihtoehtojen ja teholuokkien suuren määrän ansiosta ratkaisut soveltuvat niin omakotitaloihin kuin suurempiin rakennuksiin sekä teollisuus-, liike- ja kuntakäyttöön.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet