Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Viessmann Vitocal -lämpöpumput

Tuotevalikoimaan

Älykäs Vitocal-lämpöpumppu sekä lämmittää että jäähdyttää

Viessmannin Vitocal-lämpöpumput voivat sekä lämmittää että jäähdyttää ja tuottaa lämmintä vettä. Toisin kuin muissa lämmitysjärjestelmissä, lämpöpumput eivät käytä polttoainetta, kuten öljyä tai kaasua. Sen sijaan Vitocal käyttää ilmaista energiaa suoraan ympäristöstä - olipa kyse sitten ympäröivästä ilmasta, pohjavedestä tai maaperästä. Samalla säästetään luonnonvaroja ja vähennetään hiilidioksidipäästöjä.

Viessmann Vitocal -lämpöpumput voidaan periaatteessa jakaa viiteen ryhmään:

Ympäristöenergian käyttäminen lämmitykseen, jäähdytykseen ja käyttöveden valmistukseen  

Viessmann Vitocal -lämpöpumput soveltuvat sekä uudisrakentamiseen että saneeraukseen. Vitocal 250-A, jonka menoveden lämpötila on jopa 70 °C, on kehitetty erityisesti saanerausihankkeisiin. Olemassa olevia pattereita voidaan käyttää edelleen, eikä lattialämmitys ole välttämätön. Korkea energiatehokkuus, kätevä ohjaus sovelluksen kautta ja houkutteleva muotoilu ovat kaikki vakuuttavia ominaisuuksia.

Vitocal 250-A & 252-A ilma-vesilämpöpumppu

Ihanteellinen yhdistettäväksi

Viessmann-lämpöpumput voidaan yhdistää myös olemassa oleviin lämmitysjärjestelmiin, jotka toimivat vielä öljyllä tai kaasulla. Jo käytössä olevien kattiloiden tehtäväksi jää tällöin huippukuormien kattaminen. Muuna aikana Vitocal-lämpöpumput tuottavat sekä lämmön että lämpimän veden.
  
Vitocal-lämpöpumput voidaan yhdistää aurinkosähköjärjestelmään. Itse tuotettua sähköä käytetään lämpöpumpun ohjaamiseen. Ympäristöenergian (noin kolme neljäsosaa) lisäksi tarvitaan lisäksi sähköä, noin neljännes, jotta lämpöpumppu voi muuntaa ympäröivän energian käyttökelpoiseksi lämmöksi. Lämpöpumpun toimintaan tarvitaan kylmäainetta, joka toimii siirtoaineena ensin tiivistyen ja sitten vapautuen. Kompressoria ja paisuntaventtiiliä käytetään tähän tarkoitukseen. Ne vaativat sähköenergiaa.    Voit tutustua lämpöpumpun toimintaan yksityiskohtaisesti täällä: Miten lämpöpumppu toimii.

Lämpöpumpun käyttö jäähdytykseen

Lämmityksen ja lämpimän käyttöveden lisäksi Vitocal-lämpöpumput voivat tarjota myös jäähdytystä. Luonnollisen jäähdytyksen ja aktiivisen jäähdytyksen välillä on tehtävä ero. Ensin mainitussa tapauksessa  suolaliuos tai pohjavesi ottaa lämpöä lämmityspiiristä lämmönvaihtimen kautta. Tämä lämpö siirretään ulkoilmaan. Luonnollista ympäristön lämpötilaa käytetään sitten jäähdytykseen. On korostettava, että ainoastaan kiertovesipumppu ja ohjausyksikkö pysyvät päällä tämän prosessin aikana. Kaikki Viessmannin maalämpöpumput käyttävät tätä jäähdytysmuotoa. Integroitu jäähdytystoiminto edellyttää lisävarustetta: NC-yksikköä. NC-yksikkö on varustettu sekoittimella jäähdytyspiiriin integroitavaksi. Tämä mahdollistaa jatkuvan toiminnan ilman kastepisteen alittamista.

Toinen vaihtoehto on aktiivinen jäähdytys. Tällöin lämpöpumpun toiminta on päinvastainen. Vitocal toimii tällöin kuin jääkaappi. Vitocal 200-S- ja Vitocal 222-S -Split ilma-vesilämpöpumppujen lisäksi myös Monoblock ilma-vesilämpöpumput 200-A ja 222-A on varustettu virtapiirin kääntämisellä.

Molemmat jäähdytysversiot yhdistetään Viessmann AC-yksikön avulla, jolla voidaan laajentaa Vitocal 300-G maalämpöpumppua.  Järjestelmä mukautuu automaattisesti haluttuun huonelämpötilaan.  

Mikä erottaa Viessmann Vitocal-lämpöpumput kilpailijoistaan?

Kaikille Viessmann Vitocal -lämpöpumpuille on ominaista hiljainen toiminta, vähäinen tärinä ja vähäinen huolto. Lisäksi niillä on vaikuttavan korkea lämpökerroin (COP). Tämä kuvaa lämmönsiirron ja energiankulutuksen suhdetta. Mitä suurempi tämä arvo on, sitä tehokkaammin lämpöpumppu toimii.

Vitocal-tuotteet toimivat hiljaisesti äänioptimoidun, vähän tärinää aiheuttavan laiterakenteensa ansiosta. Lisäksi split ilma-vesilämpöpumput Vitocal 200-S ja 222-S erottuvat erittäin hiljaisilla sisäyksiköillääm. Näissä kahdessa mallissa kylmäainepiiri on jaettu kahden yksikön kesken. Höyrystin ja kompressori on sijoitettu ulkoyksikköön ja lauhdutin puolestaan sijaitsee sisäyksikössä.

Lisäksi monet mallit voidaan asentaa lähelle asuintilaa pienen kokonsa ansiosta. Tässä erottuvat etenkin Vitocal 333-G- ja 222-G-kompaktiyksiköt, joista ensin mainitun jalkatila on alle puoli neliömetriä.

Joustavat käyttömahdollisuudet

Vitocal-lämpöpumput tarjoavat joustavia käyttömahdollisuuksia eri tehovaiheiden ja moduloivan toiminnan ansiosta. Näin ne soveltuvat paitsi uusiin omakotitaloihin, mutta myös kerrostaloihin tai jopa pieniin liiketiloihin. Vitocal 350-G -maalämpöpumput soveltuvat erinomaisesti suurempiin olemassa oleviin rakennuksiin, joissa on patterilämmitysjärjestelmä. Tämä johtuu siitä, että ne tuottavat korkeat, jopa 70 celsiusasteen menolämpötilat. Näin ollen niitä voidaan käyttää erittäin tehokkaasti myös omakotitalojen ja kerrostalojen saneerauksessa.

Lämmitystehoa ja jäähdytystehoa on mahdollista lisätä myös niin sanotun kaskadin avulla. Tämä tarkoittaa, että useita samaan mallisarjaan kuuluvia Vitocal-lämpöpumppuja voidaan kytkeä yhdeksi sarjaksi. Esimerkiksi Vitocal 300-G -mallilla voidaan saavuttaa jopa 589 kW:n teho käyttämällä integroitua kaskaditoimintoa.

Suurempiin asuin- tai kerrostaloihin voidaan asentaa suuria Viessmann-kiinteistölämpöpumppuja. Esimerkiksi Vitocal 300-G/-W Pro saavuttaa jopa 240 tai 290 kW:n tehon. Jos useita tällaisia malleja kytketään kaskadiin, voidaan saavuttaa jopa 1450 kW:n teho. Näin ollen ne soveltuvat myös kaupallisiin yrityksiin ja kunnallisiin tiloihin.

Miksi voin luottaa Vitocal-lämpöpumppuun?

Vitocal-mallien tärkeimmät ominaisuudet yhdellä silmäyksellä

LämpöpumppuTyyppi

Integroitu
lämminvesivaraaja

KäyttökohdeJäähdytys

Vitocal 250-A

Monoblock

Ei

Omakotitalot, saneeraushankkeet

AC

Vitocal 252-A

Monoblock

Kyllä

Omakotitalot, saneeraushankkeet

AC

Vitocal 200-S

Split

Ei

Omakotitalot, uudisrakentaminen

AC

Vitocal 222-S

Split

Kyllä

Omakotitalot, uudisrakentaminen

AC

Vitocal 200-A

Monoblock sisäasennus

Ei

Omakotitalot, uudisrakentaminen

AC

Vitocal 200-A

Monoblokki-ulkoasennus

Ei

Omakotitalot, uudisrakentaminen

AC

Vitocal 222-A

Yksilohkoinen ulkoasennus

Kyllä

Omakotitalot, uudisrakentaminen

AC

    LämpöpumppuLämpö

Integroitu
lämminvesivaraaja

KäyttökohdeJäähdytys
    

Vitocal 333-G

Maahan

Kyllä

Omakotitalot

NC+

    

Vitocal 222-G

Maapohja, jäävarasto

Kyllä

Omakotitalot

NC+

    

Vitocal 200-G

Maa

Ei

Omakotitalot, rivi- tai kerrostalot

NC+

    

Vitocal 350-G

Maa, vesi*

Ei

Kerrostalot, kaupalliset yritykset, korkeat lämpötilat

NC+

    

Vitocal 300-G

Maa, vesi*

Ei

Omakotitalot, rivi- tai kerrostalot,  

NC+
    Vitocal 300- ProMaaEi

Kerrostalot, teollisuus

  
    + Tarvittavat lisävarusteet

Tuotevalikoima

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet