Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Kuinka löytää oikea LVI-asentaja?

Kysy neuvoa asiantuntijalta
(Kuva: © A._and_I._Kruk / Shutterstock.com)

Lämmityslaite ei koostu pelkästään mekaanisista osista. Se sisältää myös ohjelmiston, joka tekee laitteesta sen, mikä se on - erittäin tehokkaan, täydellisen ja säädettävän lämmitysjärjestelmän, jota voidaan ohjata jopa etänä.

Jotta ohjelmisto ja laitteisto toimisivat oikein yhdessä, oikea konfigurointi on välttämätöntä. Tämän työn tekee yleensä lämmitysjärjestelmän asentaja. Kun asennus on valmis, seuraa käyttöönotto. Tämän jälkeen lämmitysjärjestelmä valmistellaan käynnistystä varten. Myös tämän työn suorittaa lämmitysjärjestelmän asentaja. Lopuksi lämpöurakoitsija voi huolehtia myös asennetun järjestelmän huollosta ja varmistaa näin sen luotettavan toiminnan pitkällä aikavälillä.

LVI-asentajan neuvoa-antava rooli

Lämmitysjärjestelmien asentajan työtehtävät ulottuvat yleensä itse asennusta laajemmalle. Vaikka termiä "asentaja" käytetäänkin puhekielessä, se ei kata kaikkea. Teknisen jargonin mukaan LVI-asentaja asentaa ja korjaa rakennusten lämmitys-, vesi- ja ilmastointijärjestelmiä. Loppujen lopuksi hän on myös ensimmäinen yhteyshenkilösi, kun hankit lämmitysjärjestelmän. Ammattikoulutuksensa ja kokemuksensa ansiosta he ovat ajan tasalla uusimmista lämmitys- ja saniteettitekniikoista ja osaavat nopeasti sanoa, mikä lämmitystekniikka sopii parhaiten kuhunkin rakennukseen.  

Syyt kauppakumppanin valintaan

Uusi lämmitysjärjestelmä on pitkäaikainen investointi, joka on harkittava ja suunniteltava huolellisesti. Omien tutkimusten lisäksi asiantuntijakonsultointi on ensiaskeleissa tärkeää. Silloin saat tietää, mitä vaihtoehtoja on tarjolla, miten taloudellinen tehokkuus voidaan varmistaa, mitkä voivat olla likimääräiset kustannukset ja paljon muuta. Jos tiedät jo, mitkä energialähteet sopivat sinulle, voit myös etsiä lämmitysjärjestelmien asentajia tai LVI-urakoitsijoita heidän erikoistumisensa mukaan täältä. Ei ole harvinaista, että lämmitysurakoitsijoilla on syvällinen tietämys tietyltä alalla.

Luota päteviin LVI-asentajiin

Pätevyys on tärkeä näkökohta lämmitysjärjestelmän asentajaa valittaessa. Loppujen lopuksi, kuten muillakin aloilla, on olemassa hyvin koulutettuja ja erittäin hyvin koulutettuja asentajia. Varmistaaksesi, että urakoitsijallasi on tarvittavat taidot, on suositeltavaa luottaa LVI-alan yhteistyökumppaneihin, jotka tekevät yhteistyötä tunnettujen valmistajien kanssa. Viessmann-kauppakumppaneiden kanssa olet varmasti turvallisella puolella.

Miten löytää oikea lämmitysjärjestelmän asentaja läheltäsi?

Sopivan lämmitysjärjestelmäasentajan löytäminen läheltäsi on helppoa - paikallisen kumppanihakumme avulla. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

  • Lämmitysurakoitsijat
  • Aurinkosähköurakoitsijat

LVI-urakoitsijat on yleensä helppo tavoittaa puhelimitse. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos lämmitysjärjestelmäsi antaa yhtäkkiä periksi. Ihannetapauksessa LVI-urakoitsija ei sijaitse liian kaukana kotoa, jotta viat voidaan korjata paikan päällä mahdollisimman nopeasti. Jos lämmitysjärjestelmäsi on kytketty ja rekisteröity Vitoconnectin kautta ViCare-sovelluksen avulla, voit myös antaa valitsemallesi urakoitsijalle pääsyn siihen. Silloin hän voi valvoa järjestelmääsi etänä ja puuttua siihen tarvittaessa ennen vian ilmenemistä. ViCare-sovelluksen kautta tapahtuva kytkentä tuo myös yhden merkittävän edun - täyden viiden vuoden takuun. Lisätietoja on ViCare-sovelluksen sivulla.

Lämmitysjärjestelmätekniikka on kehittynyt tasaisesti viime vuosikymmeninä. Joillakin aloilla myös monimutkaisuus on lisääntynyt. Ammattitaitoiset lämmitysjärjestelmien asentajat ovat täysin tietoisia tästä, ja heitä koulutetaan säännöllisesti. Näin he ovat aina ajan tasalla uusimmasta lämmitysjärjestelmätekniikasta ja pystyvät asentamaan kehittyneet lämmitysjärjestelmät oikein ja nopeasti. Löydät asiantuntevat ja korkeasti koulutetut lämmitysasentajat muun muassa Viessmannin kauppakumppanien luettelosta.

Riippumatta siitä, onko kyse vanhojen osien purkamisesta vai uusien putkien asentamisesta, pätevät lämmitysurakoitsijat kuuntelevat asiakkaita, ottavat heidän toiveensa huomioon ja suorittavat työt sovittuun päivämäärään mennessä. Jos määräaika uhkaa ylittyä, asiakkaalle ilmoitetaan siitä välittömästi.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet