Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Uuden lämmitysjärjestelmän ostaminen - vinkkejä ja tietoa

Kysy neuvoa asiantuntijalta
(Kuva: © Egrigorovich / Shutterstock.com)

Uusi lämmitysjärjestelmä: selvitys ja suunnitelma  

Ennen kuin päätät Viessmann-lämmitysjärjestelmästä ja allekirjoitat ostosopimuksen, on selvitettävä muutama asia. Jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä, osto on suunniteltava hyvin. Aloita asettamalla budjetti. Muista, että lämmitysjärjestelmä on muutakin kuin pelkkä lämmöntuottaja - valitsemastasi uudesta lämmitysjärjestelmästä riippuen voidaan tarvita kaasupullo, varasto, kaasuliitäntä tai porakaivo. Viessmannin ilmalämpöpumpun kanssa sinun ei tarvitse huolehtia mistään näistä seikoista.

Vastaukset näihin kysymyksiin on selvitettävä etukäteen energianeuvojan tai lämmitysjärjestelmäurakoitsijan kanssa:

 • Pitäisikö olemassa olevaa lämmitysjärjestelmää täydentää tai uusia kokonaan?
 • Pitäisikö lämmitysjärjestelmä suunnitella uudisrakennukseen?
 • Pitäisikö vaihtaa toiseen energialähteeseen?
 • Mikä on rakennuksen kunto?
 • Kuinka monta asukasta talossa on? Mikä on lämmöntarve?
 • Onko tilaa varastolle tai kaasupullolle?
 • Miltä oma käyttökäyttäytymiseni näyttää?

  

Miksi lämmitysjärjestelmä pitää uusia?

Vaihtoehtoja on periaatteessa kolme: lämmitysjärjestelmä hajoaa ja se on vaihdettava, suunnittelet saneerausta tai uudisrakennus tarvitsee lämmitysjärjestelmän. Jälkimmäisen vaihtoehdon motivaatiotekijät ovat erilaiset. Uusi Viessmannin lämmitysjärjestelmä toimii paljon tehokkaammin kuin kellarissa oleva 20 vuotta vanha kattila, ja lisäksi uuden Viessmann-lämmitysjärjestelmän ostaminen säästää lämmityskustannuksissa.

Lisäksi usein ei ole enää kyse vain siitä, että lämmitysjärjestelmä tuottaa vain lämpöä ja lämmintä vettä. Lisäksi innovaatio, digitalisaatio ja ennen kaikkea ympäristönäkökohdat ovat yhä tärkeämmässä asemassa. Viessmannin uudella lämpöpumpulla voit lämmittää esimerkiksi ilmasta tai maasta saatavalla ympäristöenergialla.  

Uuden lämmitysjärjestelmän hankinta - mutta minkä?

Jos aiot hankkia Viessmann-lämmitysjärjestelmän, tuotevalikoimassamme on laaja valikoima vaihtoehtoja. Voit valita ja räätälöidä oikean mallin tarpeidesi mukaan. Ensinnäkin voit valita eri energialähteiden välillä:

 • Ympäristöenergia
 • Kaasu

Valinnasta riippuen järjestelmät vaihtelevat pienikokoisesta seinään asennettavasta kaasukattilasta  tai ilmalämpöpumpusta erilaisiin yhdistelmävaihtoehtoihin. Usein voi olla kannattavaa yhdistää kaksi järjestelmää, kuten kaasukattila ja aurinkolämpöjärjestelmä. Se, onko tämä järkevä yhdistelmä, kannattaa päättää yhdessä kauppakumppanimme kanssa paikan päällä.

Sopiva lämmitysjärjestelmä sinun tarpeisiisi

Uuden Viessmann-lämmitysjärjestelmän ei pitäisi sopia vain budjettiisi ja käyttötottumuksiisi. Myös itse rakennus ja erityisesti sen eristys ovat tärkeitä vaikuttavia tekijöitä, kun haluat valita oikean lämmitysjärjestelmän kotiisi.

Jotkin lämmitysjärjestelmät soveltuvat erityisen hyvin esimerkiksi uudisrakentamiseen. Tällöin Viessmann tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja kodin lämmöntoimitukseen:

Lämmitys ei kuitenkaan ole ainoa asia, jonka voit saavuttaa Viessmann-laitteilla. Vaihtoehtoisesti voit kattaa osan lämpöpumpun sähköntarpeesta katolla olevalla aurinkosähköjärjestelmällä.

Viessmann-lämmitysjärjestelmän hankinta - askel askeleelta

Et ole yksin, kun haluat päättää tulevasta lämmitysjärjestelmästäsi. Yksittäisiä lämmitysjärjestelmiä koskevien lukemattomien oppaiden ja tietojen lisäksi tarjoamme sinulle mahdollisuuden pätevään asiantuntijakonsultaatioon sertifioidun lämmitysjärjestelmäasentajan kanssa. Löydät varmasti oikean yhteyshenkilön paikallisen kauppakumppanihakumme avulla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että uutta Viessmann-lämmitysjärjestelmää hankkiessasi kannattaa noudattaa seuraavia ohjeita:

 1. Suunnittele ja tutki
 2. Hanki neuvoja ja vertaile tarjouksia
 3. Hae rahoitusta
 4. Asenna lämmitysjärjestelmä
 5. Nauti uuden Viessmann-lämmitysjärjestelmän mukavuudesta.
Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet