Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Opas uuden lämmitysjärjestelmän valintaan

Kysy neuvoa asiantuntijalta

Haluatko nykyaikaistaa tai täydentää tehokkaasti lämmitysjärjestelmääsi? Viessmann tarjoaa räätälöityjä järjestelmäratkaisuja kaikkiin tarpeisiin. Valikoima ulottuu uusiutuvista energialähteistä kaasukattiloihin. Mikä lämmitysjärjestelmä sopii sinulle, miten voit säästää energiaa, pitää kustannukset kurissa ja mitä palveluita Viessmann tarjoaa nykyaikaisiin lämmitysjärjestelmiin? Tältä sivulta löydät tietoa erilaisista lämmitys- ja järjestelmäratkaisuista, joiden perusteella voit tehdä ostopäätöksen.

Uuden lämmitysjärjestelmän suunnittelu  

Jos haluat uusia lämmitysjärjestelmäsi, ensimmäinen askel on kattava valmistelu ja suunnittelu, mitkä ovat kaikki kaikessa. Sinun on myös ensin vastattava muutamaan kysymykseen. Lämmitystekniikan pitää sopia rakennuksen olosuhteisiin sekä asukkaiden yksilöllisesti toivottuun lämmityskäyttäytymiseen ja heidän toiveisiinsa.

Mitkä kriteerit ovat sinulle tärkeimpiä?

 • Pitäisikö kyseessä olla uusiutuvilla energialähteillä toimiva lämmitysjärjestelmä vai pitäisikö harkita fossiilisia energialähteitä, kuten öljyä tai kaasua?
 • Kuinka paljon tilaa on käytettävissä polttoaineen varastointiin tai koko järjestelmälle?
 • Tarvitsetko eri järjestelmien yhdistelmää?
 • Paljonko lämmitysjärjestelmä saisi ylipäätään maksaa?

Ensimmäinen askel on siis faktojen selvittäminen. Lisäksi suosittelemme konsultoimaan asiantuntevaa Viessmann-kumppania, joka neuvoo sinua kaikissa nykyaikaisiin lämmitysjärjestelmiin liittyvissä asioissa.  

Oikean lämmitysasentajan löytäminen

Kuten jo mainittiin, lämmitysjärjestelmän valinta ei ole helppoa. Loppujen lopuksi kyse ei ole vain henkilökohtaisista mieltymyksistä, kuten fossiilisten ja uusiutuvien energialähteiden välisestä valinnasta. Kyse on pikemminkin siitä, että lämmitysjärjestelmä soveltuu myös talon olosuhteisiin - ja ne ovat olemassa olevissa rakennuksissa rajoittavammat kuin uudisrakennuksissa. On myös määritettävä, mikä on lämmöntarve. Lisäksi lämmitysjärjestelmän on toimittava taloudellisesti. Kattila ei saa olla tähän tarkoitukseen liian pieni tai liian suuri. Viessmann-kumppanimme voi auttaa sinua kaikissa näissä kysymyksissä. He ovat aina sertifioituja lämmitysasentajia. Sivultamme "Oikean lämmitysjärjestelmän asentajan löytäminen" voit lukea, mitä sinun tulisi huomioida, kun etsit kumppania lämmityshankkeellesi.

Viessmann-lämmitysjärjestelmät

Millaisia lämmitysmuotoja on olemassa ja vastaavatko ne yksilöllisiä tarpeitasi? Voit katsoa listauksestamme tarjolla olevia vaihtoehtoja valintasi rajaamiseen jo etukäteen. Näin tie tehokkaan ja modernin lämmitysjärjestelmän valintaan on selkeämpi ja helpompi.

Lämpöpumppu käyttää ilmaan, maahan tai veteen varastoitunutta energiaa lämmitykseen. Tämä on tehokasta ja ympäristöystävällistä. Ja koska lämmönlähteitä voidaan käyttää eri tavoin, tämä lämmitystapa soveltuu lähes kaikenlaisiin rakennuksiin. Jos maalämpöpumpun käyttö ei tule kysymykseen maantieteellisen sijainnin tai tilanpuutteen vuoksi, ilma-vesilämpöpumppu on tällöin varteenotettava vaihtoehto. Viessmann-lämmitysjärjestelmiä voidaan myös käyttää kesällä jäähdytykseen. On kuitenkin tärkeää tietää, että teknisistä syistä lämpöpumput toimivat tehokkaasti yhdessä aluelämmitysjärjestelmien kanssa. Tämä on otettava huomioon erityisesti nykyisiä lämmitysjärjestelmää nykyaikaistettaessa. Tukien avulla voidaan alentaa lämmitys- ja asennuskustannuksia.

Lämmitys lämpöpumpulla on järkevä päätös, kun...

 • Haluat käyttää lämmitykseen ympäristön vapaasti käytettävissä olevaa energiaa.
 • Sinulla on kiinteistö, jossa on mahdollisuuksia maalämpökeräimille, antureille tai ilma-vesilämpöpumpun asennusalueille
 • Haluat käyttää lämmitystäsi myös jäähdytykseen kesällä
 • Sinulla on talossa riittävästi tilaa jopa 1000 litran puskurivaraajalle
 • Haluat pienentää lämmöntuottajan korkeampia kustannuksia valtion tuella.

Aurinkolämpö käyttää lämmönlähteenä vapaasti saatavilla olevaa aurinkoenergiaa. Aurinkolämpöjärjestelmät soveltuvat käyttöveden lämmittämiseen tai lämmityksen varajärjestelmäksi. Järjestelmällä ei ole kuitenkaan mahdollista kattaa koko lämpöhuoltoa. Säästöpotentiaali on kuitenkin vaikuttava: käyttöveden lämmityksessä on mahdollista saavuttaa 60 prosentin vuotuiset säästöt ja yhdistetyssä keskuslämmityksen varajärjestelmässä noin 35 prosentin vuotuiset säästöt. Vähentämällä lämmitysjärjestelmien fossiilisten polttoaineiden käyttöä voidaan vähentää sekä energiakustannuksia että CO2-päästöjä. Jotta investointi kannattaisi, katon on kuitenkin oltava varjostamaton ja suuntauduttava etelään, länteen tai itään.  

  

Aurinkolämpöenergia on järkevä päätös, kun...

 • Haluat käyttää aurinkoenergiaa veden lämmittämiseen tai lämmitysjärjestelmän varajärjestelmänä
 • Katon kattopinta on varjostamaton ja suuntautuu etelään, länteen tai itään.
 • Haluat täydentää olemassa olevaa lämmitysjärjestelmää uusiutuvilla energialähteillä.

Aurinkosähköjärjestelmä muuntaa aurinkoenergiaa sähköksi. Tämä voidaan syöttää julkiseen verkkoon korvausta vastaan tai käyttää itse - esimerkiksi sähköllä toimivan lämmitysjärjestelmän, kuten lämpöpumpun, käyttämiseen. Sähkön hinnan nousun vuoksi jälkimmäinen vaihtoehto on tällä hetkellä paljon kiinnostavampi. Jotta investointi tällaiseen järjestelmään kannattaisi, katon tulisi olla etelään, länteen tai itään päin. Varmista lisäksi, että puut, kalliot tai tunturit eivät varjosta kattoa.  

  

Aurinkosähkö on järkevä päätös, kun...

 • Talon kattoalue on varjostamaton ja suuntautuu etelään, länteen tai itään
 • Haluat lisää riippumattomuutta sähköntoimittajasta katolta saatavan sähkön avulla
 • Haluat tuottaa omaa sähköä lämmitysjärjestelmäsi käyttämiseen.
 • Haluat viedä sähköä yleiseen sähköverkkoon

Kaasulämmityksen etuihin kuuluu vuosikymmenien ajan testattu tekniikka, joka käyttää kaasua erityisen tehokkaasti kondenssitekniikan avulla ja pieni tilantarve. Seinään asennettavat kaasukattilat ovat erityisen kompakteja. Siksi lämmitysjärjestelmä sopii erinomaisesti taloihin, joissa ei ole kellaria tai pannuhuonetta, mutta myös kerrostalojen yksittäisiin asuntoihin. Päätöstä tehtäessä on myös tärkeää tietää, että vaikka kaasuvarannot ovat rajalliset, kondenssitekniikkaa on mahdollista käyttää myös biokaasulla.

Lämmitys kaasulla on järkevä päätös, kun...

 • Haluat lämmitysjärjestelmän, jossa on tehokkaaksi todettu kondenssitekniikka fossiilisia polttoaineita varten
 • Sinulla on käytettävissäsi  rajallisesti tilaa
 • Sinulla on jo kaasuliitäntä tai nestekaasusäiliö
 • Haluat lämmitysjärjestelmän, jolla on hyvä hinta-laatusuhde

Tunnista omat nykyaikaistamis- ja säästömahdollisuutesi

Uusi lämmitysjärjestelmä voi olla kallis. Olemassa olevan lämmitysjärjestelmän nykyaikaistaminen tuo kuitenkin säästöjä lämmityskustannuksiin erityisesti pitkällä aikavälillä ja maksaa yleensä itsensä takaisin jo muutaman vuoden kuluessa.

Lämmitysjärjestelmän hallinta sovelluksilla

Oikean lämmitysjärjestelmän ja siihen liittyvien lisävarusteiden lisäksi Viessmann tarjoaa myös sovelluksia lämmitysjärjestelmän ohjaukseen. Näin voit helposti asettaa haluamasi lämpötilan liikkeellä ollessasi ja saapua sitten kotiin, joka on jo lämmin. Käyttömukavuus on Viessmannille ykkösprioriteetti. ViCare- ja Vitotrol-sovellukset ovat kaksi sovellusta, joiden avulla järjestelmien omistajat voivat ohjata lämmitystään kätevästi internetin kautta. Jos haluat myös tietää lisää Viessmann-tuotteista tai ladata hyödyllisiä PDF-tiedostoja, Vitoinfo on oikea sovellus sinulle. Viessmann Vitotronic -ohjausyksikkö varmistaa, että kaikki järjestelmän osat toimivat täydellisesti yhteen ja toimivat luotettavasti ja taloudellisesti.

Kokemus laadun takeena

Riippumatta siitä, minkä lämmitysjärjestelmän lopulta valitset, Viessmann on aina vahva kumppani rinnallasi. Viessmann-brändi on jo yli 100 vuoden ajan edustanut laatua lauseellaan "Made in Germany" ja yhtenä johtavista kansainvälisistä lämmitysjärjestelmien valmistajista. Asiantuntijakumppanimme tarjoavat sinulle ensiluokkaista palvelua ja kattavan valikoiman kaikkiin polttoainetyyppeihin ja yleisimpiin lämmitysjärjestelmiin.

Innovatiivinen Viessmann-lämmitysjärjestelmä

Säästät jopa 40 % energiakustannuksissa
Riippumattomuus sähkön hinnannoususta (esim. aurinkosähkön avulla).
Saat valtiolta energiatukia
Vähentää päästöjä jopa 50 prosenttia ilmaston ja ympäristön hyväksi
Voit ohjata lämmitysjärjestelmääsi internetin kautta
Kondenssikattiloiden ruostumattomasta teräksestä valmistetuille lämmönvaihtimille myönnetään kymmenen vuoden takuu
Voit luottaa lämmitysjärjestelmääsi pitkällä aikavälillä

Vinkkejä energian säästämiseen ja lämmitykseen

Kun olet hankkinut Viessmann-lämmitysjärjestelmän, sinun on syytä pitää huolta järjestelmäsi huollosta ja oikeista asetuksista. Asiantuntijan tekemä säännöllinen huolto varmistaa lämmitysjärjestelmän pitkän aikavälin moitteettoman toiminnan. Tiheys ja laajuus vaihtelevat järjestelmästä ja mallista riippuen. Lämmityksen huoltoa koskevien tietojen lisäksi Vinkit ja ohjeet-osiomme  tarjoaa monenlaista tietoa ja vinkkejä lämmitykseen ja energiansäästöön liittyen:

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet