Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Talviurheilun sponsorointi

Viessmann on ollut aktiivinen talviurheilun sponsori jo yli 20 vuoden ajan. Viessmann tukee kolmea lajia, kahta kansainvälistä liittoa ja yli 20 urheilijaa luotettavana kumppanina.

Tuemme kilpaurheilijoita ja vaalimme nuoria lahjakkuuksia

Intohimo talviurheilua kohtaan saa fanit osallistumaan tapahtumaan ja kannustamaan sankareitaan. Tämä innostus innostaa urheilijoita antamaan parhaansa. Ja se kannustaa Viessmannia auttamaan nousevia urheilijoita. Yhdessä varmistamme, että tämä innostus ja intohimo talviurheilua kohtaan siirtyy seuraavalle sukupolvelle.  

Lahjakkaista nuorista urheilijoista ja kilpaurheilusta

Välitämme paljon tulevista sukupolvista, ja tämä koskee myös sitoutumistamme talviurheiluun. Nuorten urheilijoiden on kuljettava pitkä ja vaikea tie tullakseen ammattiurheilijoiksi. Siksi tuemme lahjakkaiden nuorten urheilijoiden valtakunnallista edistämistä. Tukemalla Viessmann Junior Team -joukkuetta osana yhteistyötämme Saksan hiihtoliiton kanssa voimme sponsoroida nuoria urheilijoita biathlonissa, mäkihypyssä, maastohiihdossa ja yhdistetyssä hiihtolajissa. Avustuksellamme rahoitetaan esimerkiksi harjoitusleirejä, joilla tarjotaan ihanteelliset harjoitteluolosuhteet nouseville urheilijoille.

Otamme myös vastuuta alueellisista talviurheilulajeista ja hiihtäjien seuraavasta sukupolvesta. Olemme esimerkiksi Willingenin ja Winterbergin hiihtoseurojen sponsori. Yrityksemme pääkonttorin maantieteellinen läheisyys Allendorfissa (Eder) ja alueelliset siteemme tekevät meille erittäin tärkeäksi edistää nuoria lahjakkuuksia myös täällä.

Toinen osa sitoutumistamme nuoriin urheilijoihin on tuki Willingenin ja Oberstdorfin urheiluinternaateille, joissa oppilaiden urheilulahjakkuutta edistetään ja joissa he voivat yhdistää kouluopetuksen ja urheilun parhaalla mahdollisella tavalla.

Seuraavan sukupolven ja kilpaurheilijoiden edistämisen lisäksi kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan kuuluu myös urheilijoiden tukeminen aktiiviuran jälkeen. Esimerkiksi Viessmann-joukkueeseen kuuluville urheilijoille annetaan mahdollisuus suorittaa ammattilaisuransa jälkeen oppisopimuskoulutus tai kaksoistutkinto yrityksessä. Jotkut urheilijat säilyttävät läheiset siteet Viessmanniin myös aktiiviuransa jälkeen ja edustavat perheyritystä brändilähettiläinä. Viessmann on tehnyt vuosikymmeniä kestänyttä yhteistyötä Sven Fischerin, Tobias Angererin ja Georg Hacklin kaltaisten huippu-urheilijoiden kanssa.  

Laaja-alaista toimintaa

Sitoutumisemme talviurheiluun alkoi kelkkailusta. Kansainvälisen kelkkailuliiton (FIL) kanssa tehdyn yhteistyön lisäksi sponsoroimme ja tuimme tunnettuja urheilijoita, kuten Georg "Schorsch" Hacklia, Susi Erdmannia, Sylke Ottoa ja kahden miehen kelkkailujoukkuetta Stefan Krauße ja Jan Behrendt.  

Talviharrastajina olemme laajentaneet sponsorointipyrkimyksiämme huomattavasti. Mäkihypyn ja yhdistetyn pohjoismaisen urheilun myötä valikoimaan lisättiin suosittuja urheilulajeja, ja Uschi Dislin ja Sven Fischerin kaltaiset biathlon-legendat eivät ainoastaan kantaneet Viessmannin lippalakkia, vaan ovat edelleen brändilähettiläitä ja ilmentävät yrityksen arvoja tänäkin päivänä.

Viessmannista tulee ilmastokumppani

Olemme olleet mukana talviurheilussa lähes 30 vuotta, emmekä näe itseämme vain sponsorina vaan pikemminkin kumppanina. Kyse ei ole enää vain perinteisestä yrityslogon näkyvyydestä, vaan yhteisistä hankkeista, joiden tavoitteena on lisätä kestävyyttä ja ilmastonsuojelua. Viessmannin asiantuntemuksen avulla on tehty energiatehokkuusanalyysejä talviurheilukohteissa, kuten Ruhpoldingissa. Niiden avulla voidaan luoda kohdennettuja säästömahdollisuuksia kestävien ilmastoratkaisujen avulla. Yhden hankkeen konkreettinen toteutus on jo nähtävissä Oberstdorfissa, jossa energiatehokkaita ja hiilidioksidipäästöjä vähentäviä Viessmannin ratkaisuja käytetään urheilutilojen nykyaikaistamiseen pohjoismaisten hiihtojen maailmanmestaruuskilpailuja varten.

Positiiviset muutokset eivät kuitenkaan lopu tähän. Itse asiassa niitä täydentävät monet yhteistyöt urheilijoiden kanssa, jotka toimivat ilmastolähettiläinä. He eivät ainoastaan edistä kestävyyttä urheilussa, vaan myös pienentävät henkilökohtaista hiilijalanjälkeään käyttämällä Viessmannin ilmastoratkaisuja kotona.

Viessmann on ylpeä siitä, että se on IBU:n ja DSV:n ilmastokumppani ja auttaa FIS:ää saavuttamaan omat ilmastotavoitteensa.

Lue lisää talviurheilun sponsoroinnista täällä  ja tutustu urheilijoihimme täällä (englanniksi).

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet