Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Käyttövesivaraajat ruostumattomasta teräksestä

Kysy neuvoa asiantuntijalta

Viessmannin tarjoaa Ceraprotect-emaloinnin lisäksi myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuja vesivaraajia. Ruostumattomalla teräksellä tarkoitetaan seostettuja ja seostamattomia teräksiä. Erikoisliikkeistä saatava tavallinen ruostumaton teräs ei välttämättä ole ruostumatonta tai sovellu elintarvikkeiden, kuten käyttöveden, varastointiin. Viessmannin käyttämät ruostumattomasta teräksestä valmistetut käyttövesivaraajat sen sijaan täyttävät korkeimmat standardit ja ovat täysin elintarvikekelpoisia sekä hapon- ja korroosionkestäviä.  

Viessmann Vitocell 100-V lämminvesivaraaja

  Käyttövesivaraajat hygieenistä käyttövettä varten

Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen käyttövesivaraajien ratkaiseva etu on niiden kemiallinen koostumus. Metallia on jalostettu muilla seosaineilla, kuten kromilla, molybdeenillä tai mangaanilla, tiukimpien vaatimusten mukaisesti, mikä tekee siitä erittäin ruosteen kestävää. Koska mitään ylimääräistä suojakerrosta ei ole levitetty, kuten emaloitujen sylintereiden tapauksessa, jäämien aiheuttamia kerrostumia ei muodostu ajan mittaan. Tästä syystä Viessmannin ruostumattomasta teräksestä valmistetut käyttövesivaraajat takaavat täydellisen hygieenisen käyttöveden koko käyttöiän ajan. Lisäksi suoja-anodista luopuminen vähentää kustannuksia, jotka aiheutuvat mahdollisesta kunnossapidosta tai jopa sen vaihtamisesta tarvittaessa.

Korkein ErP-hyötysuhdeluokka A+

Korkean hygieniatason ja siihen liittyvän vedenlaadun lisäksi ruostumattomasta teräksestä valmistetut käyttövesivaraajat ovat myös kustannustehokkaita. Varaajat on ympäröity erittäin tehokkaalla, monikerroksisella lämpöeristyksellä, joka koostuu jäykästä vaahdosta, polyesterivillasta ja innovatiivisista tyhjiöpaneeleista. Tämän ansiosta varaajat toimivat lähes ilman lämpöhäviöitä ja minkä vuoksi Viessmannin ruostumattomasta teräksestä valmistetut lämminvesivaraajat on luokiteltu uuteen, korkeimpaan ErP-hyötysuhdeluokkaan A+. Verrattuna aiempaan ja korkeimpaan ErP-tehokkuusluokkaan A kuuluviin lämminvesivaraajiin, uudet varaajat säästävät jopa 22 prosenttia energiakustannuksista.

Vähemmän painoa samassa koossa

Toinen ruostumattomasta teräksestä valmistettujen vesivaraajien etu on laitteiden paino. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut käyttövesivaraajat, ovat lähes kolmanneksen kevyempiä kuin emaloidut varaajat, vaikka varaajan koko pysyy samana. Pienempi paino ei ainoastaan helpota kuljetusta, mutta myös asennus on helpompaa urakoitsijoille. Mitat ja liitännät ovat edelleen samat kuin emaloidusta teräksestä valmistetuissa A-label-varaajissa. Vanhat varaajat voidaan siis vaihtaa nopeasti ja ilman suurempia muutostöitä.

Varaajia jokaiseen tarpeeseen

Viessmannilla on jokaiseen tarpeeseen sopiva ruostumattomasta teräksestä valmistettu lämminvesivaraaja. Esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä valmistettua Vitocell 300-B-käyttövedenvaraajaa, jonka tilavuus on 300 litraa tai 500 litraa, suositellaan käytettäväksi, kun lämmitykseen käytetään aurinkokeräimiä. Käyttövesivaraajat-sivulta löydät tietoa siitä, mitä sinun tulisi huomioida oikean laitteen valinnassa.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet