Viessmann tarjoaa ratkaisut kaikille aloille.

Viessmann Group on yksi johtavista kansainvälisistä lämmitys,- teollisuus- ja jäähdytysjärjestelmien valmistajista. Viessmannin kokonaisuudet tarjoavat yksilöityjä ratkaisuja tehokkaine järjestelmineen, joiden suorituskyky on 1,5 kW:sta 120 000 kW:iin kaikkiin käyttötarkoituksiin ja kaikkiin energianlähteisiin.

Komplettangebot.jpg

Lämmitysjärjestelmät

Jotta voisimme selvittää lämmityksen uudistamistarpeesi, tarvitsemme kaikki saatavilla olevat tekniset tiedot. Järkevin ratkaisu määritetään tapauskohtaisesti ja riippuu tarvittavasta tehosta, käytettävissä olevista energianlähteistä ja käyttäjän henkilökohtaisista vaatimuksista.

 

Brennwerttechnik_605x341.jpg

Öljy ja kaasu: korkea säästöpotentiaali ja vihreä näkökulma

Noin 65 prosenttia Saksan noin 20 miljoonasta lämmityslaitteesta toimii kaasulla, 30 prosenttia öljyllä. Tämä tarkoittaa: Fossiilisilla energianlähteillä tulee vielä pitkään olemaan tärkeä rooli. Rajoitettu saatavuus ja öljyn ja kaasun poltossa syntyvät CO2-päästöt eivät vaadi ainoastaan näiden luonnonresurssien mahdollisimman säästäväistä käyttöä, vaan myös vihreää näkökulmaa suuremman biogeenisen osuuden muodossa. Korkeamman säästöpotentiaalinsa ja alhaisten investointikulujen myötä kondenssitekniikka tarjoaa taloudellisen ratkaisun. Asentamalla moderni ja tehokas öljy-tai kaasukattila voidaan käyttöä vähentää jopa 30 prosenttia verrattuna vanhaan lämmitysjärjestelmään.


Stirling-Motor_605x341.jpg

Erityisen tehokas - lämmön ja sähkön yhteistuotanto

Lämmön ja sähkön yhteistuotanto on tehokasta teknologiaa, ja sillä on erityisen suuri potentiaali, koska sähköntuotantoon käytetty lämpö hyödynnetään järkevällä tavalla. Verrattuna aiempaan sähkön- ja lämmöntuotantoon (sähköä voimalaitoksesta, lämpöä lämpökeskuksesta tai pannuhuoneesta) maakaasulla toimiva lämmön ja sähkön yhteistuotanto -järjestelmä vähentää primäärienergian käyttöä noin kolmanneksella ja CO2-päästöjä yli 50 prosenttia.

Lämmön ja sähkön yhteistuotanto -järjestelmän kaupallisen käytön tärkeä edellytys on mahdollisimman pitkä käyttöikä. Tämän vuoksi kaukolämpölaitoksia rakennetaan lähinnä kohteisiin, joissa on korkea, kokovuotinen sähkön- ja lämmöntarve - esimerkiksi sairaaloihin, kaupan alalle ja teollisuuteen.

Omakoti- ja paritaloissa sekä saneerauskohteissa, joissa on vähäinen lämmöntarve, järjestelmää käytetään polttoainekenno -teknologialla. Omakoti- ja paritalojen saneerauksessa, jolloin lämmöntarve on suurempi, käytetään mikroluokan stirling-moottorilla toimivia lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitoksia erityisen taloudellisesti.


Pellets_605x341.jpg

Biomassa: CO2-neutraalia, miellyttävää lämpöä

Uusiutuvasta energiasta suurin osuus, 70 prosenttia, on biomassalla - ja hyvästä syystä. Polttopuuta ja pellettejä ei tarvitse tuoda maahan, niitä on koko vuoden saatavilla, niitä voi varastoida ja polttaa CO2-neutraalisti. Modernit biomassakattilat soveltuvat helppohoitoiseen rakennusten ja käyttöveden keskitettyyn lämmitykseen, sekä myös teollisuuteen ja tuotantoteollisuuteen. Tämän lämmöntuotantomenetelmän helppous ja käyttäjäystävällisyys vastaa öljy/kaasulämmitysjärjestelmää.


Druck

Ilma- ja maalämpö: ilmaista ja ympäristöystävällistä

Suorituskykynsä puolesta lämpöpumput soveltuvat sekä rakennusten uudis- että saneerausrakentamiseen, ja niitä voidaan käyttää myös teollisissa kohteissa. Ulkoilman, maalämmön tai jäävaraajan ohella voidaan myös teollisten prosessien hukkalämpöä käyttää energianlähteenä. Alhaiset käyttökulut, ympäristönsuojeluun liittyvät näkökohdat sekä riippumattomuus öljystä ja kaasusta puhuvat tämän luotettavn teknologian puolesta. Erittäin innovatiivinen ratkaisu ovat hybridijärjestelmät joissa on integroitu lämpöpumppumoduuli, joka voidaan asentaa vanhan öljy- tai kaasukattilan tilalle. Tämä koskee myös kaasuadsorptio-lämmityslaitteita, jotka polttoaineella toimivan laitteen ja kaasukäyttöisen adsorptiolämpöpumpun yhdistelmänä käyttävät noin 40 prosenttia vähemmän polttoainetta verrattuna perinteiseen lämmitysjärjestelmään.


Waerme von der Sonne 06-2013_D.indd

Aurinkoenergia - ihanteellinen lisä

Terminen aurinkoenergiajärjestelmä lämpimän veden tai lämmityksen tuottamiseen yhdessä perinteisen lämpöpumpun tai kondenssikattilan kanssa on kannattava järjestelmä. Kesällä lämmin vesi voidaan tuottaa käyttäen ainoastaan aurinkoenergiaa. Lämmityksen kanssa aurinkoenergiajärjestelmä voi vuoden aikana säästää yli 30 prosenttia polttoainekuluista. Aurinkokennojärjestelmän avulla aurinkoenergia voidaan muuttaa sähköksi - liitettäväksi verkkoon omatuotannoksi, eli varaajaan tai lämpöpumpun käyttöön.

Komplettangebot_Industriesysteme.jpg

Teollisuusjärjestelmät

Teolliseen käyttöön suunnitellut tehokkaat energiajärjestelmät vähentävät tehokkaasti käyttökuluja ja päästöjä ja tuovat siten kilpailuetua. Viessmann tarjoaa kattavia järjestelmäratkaisuja, jotka tuottavat taloudellisesti höyryä 120 tonnia/h, lämpöä 120 MW, jäähdytystä 2 MW asti ja sähköä 50 MW asti. Kaikkia energianlähteitä voidaan käyttää - fossiiliset polttoaineet, biomassa, hukkalämpö, kuten myös lämpöä maaperästä, ulkoilmasta tai tuotantoprosessin aikana syntyvä hukkalämpö.

Viessmann kehittää ja toimeenpanee kokonaisvaltaisia energiakonsepteja, jotka perustuvat energiantuotannon, hankintajärjestelmän ja käytön yhteisjärjestelmän huomioimiseen. Kaikkien prosessien analyysi muodostaa potentiaalin etsimisen ja kaikkien järjestelmäkomponenttien perustan. Kattavat palvelut suunnittelusta käyttöönottoon ja huoltopalveluihin asti täydentävät tarjonnan.

Kylmäjärjestelmät

Viessmannin tuotevalikoimaan kuuluvat kylmä- ja syväjääkalusteet keskusjäähdytyksellä ja valmiina käyttöön, lamellit, integroidut laitteet, lämpötilasäädellyt kylmätilat, kylmäkennot ja -aggregaatit, sekä asennukseen ja huoltoon liittyvät tarvikkeet ja palvelut. Vahvan kumppanuusverkostona ansiosta Viessmann voi tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaisia kylmäratkaisuja. Asiakkailla on yksi yhteistyökumppani myyntiin, markkinointiin ja huoltoon. Saksan ja Suomen tuotantolaitoksilla on usean vuoden tietotaito kylmätekniikan alalla. Tämän asiantuntemuksen yhdistämisestä hyötyvät etenkin asiakkaat, jotka saavat kokonaisvaltaisia kylmäratkaisuja yhdeltä toimittajalta.

Kuehlzellen.jpg

Kuehlmoebel.jpg

Ainutlaatuinen vähittäiskaupan konsepti

Viessmannin kylmäratkaisut sopivat kaikkiin kaupallisiin tarkoituksiin. Tärkein asia on asiakkaan vaatimusten täyttäminen joustavasti. Kaikki kylmäratkaisut räätälöidään asiakkaan yksilöityjen tarpeiden mukaan, jotta ainutlaatuisella konseptilla ja uudella suunnittelulla saataisiin nostettua kilpailukykyä.