Käyttövesivaraaja jokaiseen tarpeeseen - Vitocell-tuotevalikoima

Leveysasteillamme kuuma vesi on yksi kotitalouden tärkeimmistä tarpeista. Olipa kyse sitten aamusuihkusta tai rentouttavasta kylvystä viikonloppuna: useimmille ihmisille aina käytettävissä oleva lämmin vesi on enemmän kuin vain perustarve, korkean elämänlaadun ominaisuus. Kuumaa vettä voidaan tuottaa ja varastoida eri tavoin. Erotettavissa on keskitetty ja hajautettu kuumavesituotanto.

Keskitetty ja hajautettu vedenlämmitys

Keskitetyn kuuman veden tuottamiseen tarvitaan lämmityslaite. Laite lämmittää sekä huoneilmaa että käyttövettä. Jotta hanasta saadaan milloin tahansa kuumaa vettä, tarvitaan lämmityslaitteen lisäksi vesivaraajaa. Käyttövesivaraaja voi olla joko emaloidusta tai ruostumattomasta teräksestä. Varaaja täytyy olla hyvin eristetty, jotta vesi säilyy lämpinä.  

Kuumavesikattila tuottaa hajautetusti lämmintä käyttövettä 

Päinvastoin kuin keskuslämmitteisessä käyttöveden tuottamisessa, kytkentä lämmityslaitteseen ei ole välttämätöntä hajautetussa lämmityksessä. Käyttövesi kuumennetaan sähkövastuksen avulla haluttuun lämpötilaan vasta tarvittaessa. Pienen tai pöydän alla olevan säiliön ollessa kyseessä kuuma vesi kuitenkin varastoidaan. Molemmat toimivat pääosin sähköllä ja voidaan asentaa erittäin joustavasti.

Kuumavesikattila on vain kevyesti eristetty tai lämpöä eristämätön säiliö, joka lämmittää itse veden ja myös varastoi sen. Huonon, toisinaan olemattoman lämmöneristyksen vuoksi vesi jäähtyy kuitenkin nopeasti. Seurauksena on, että vesikattilan on lämmitettävä vesi uudestaan ja uudestaan. Kuumavesikattiloita tuskin on enää saatavissa, koska tekniikkaa pidetään vanhentuneena.

Speicher-Wassererwaermer.jpg

Turvattu lämpimän veden saanti joka tarpeeseen

Vitocell-varaajavalikoimasta löydät vaatimuksiasi täydellisesti vastaavan varaaja-vedenlämmittimen. Käyttöveden tarpeesta ja asennusmahdollisuuksista riippuen voit valita seinään kiinnitettävän tai pystyssä olevan, viereen tai alle sijoitetun käyttövesivaraajan.
 

Universaalisti asennettava käyttövesivaraaja

Jos juomaveden tarve on huomattavasti suurempi, vapaasti seisova Vitocell 100-V vesivaraaja on ihanteellinen. Viessmannin emaloitu käyttövesivaraaja on saatavana valinnaisesti kahdessa värissä ja kapasiteetti on 160–950 litraa. Tarvittaessa voidaan kytkeä useita käyttövesivaraajia rinnakkain. Mallista riippuen Vitocell 100-V soveltuu erityisen hyvin käyttöveden lämmitykseen lämpöpumppujen tai kondenssikattiloiden yhteydessä. Tämä tekee siitä lähes universaalisti käytettävän.

Käyttövesivaraaja jokaiselle lämmitysmuodolle

Viessmannin käyttövesivaraajia voidaan myös laajentaa erillisellä lämmönvaihdinsarjalla (Vitotrans 222). Tässä yhdistelmässä ne muodostavat varaajalatausjärjestelmän käyttöveden lämmitykseen. Tämä on erityisen hyödyllistä tarvehuippujen kattamiseksi silloin, kun tarvitaan paljon ja usein lämmintä vettä ja erilaiset jälkilämmitysajat on katettava lyhyellä varoitusajalla. Myös lämmitysjärjestelmät, jotka vaativat alhaisia paluulämpötiloja, kuten kondenssikattilat, käyttävät mieluiten varaajalatausjärjestelmää. Viessmannin Vitocell 100-L -varaaja on sopiva näihin ja moniin muihin kohteisiin. Vitocell 100-L vakuuttaa muun muassa tarkalla varaajakuormallaan jopa liukuvalla menolämpötilalla ja helpolla asennuksella irrotettavan lämpöeristyksen (500 l) ansiosta.

Kuvassa käyttövesivaraaja ruostumattomasta teräksestä yhdessä öljykattilan kanssa

Käyttövesivaraaja ruostumattomasta teräksestä

Varsinkin juomavettä varastoitaessa on tärkeää, että hygieniastandardeja noudatetaan. Laadukkaan Ceraprotect-emaloinnin lisäksi Viessmann tarjoaa myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuja vesivaraajia. Ne eivät vaadi pinnoitusta ja kemiallisten ominaisuuksiensa ansiosta takaavat suojan korroosiota vastaan vuosikausiksi. Vitocell 300-H ja Vitocell 300-V ovat tällaisia varaajia. Laitteita on saatavana sekä pysty-ja että vaaka-asennukseen.

Asiantuntijaneuvoja ostaessa käyttövesivaraajaa 

Pitkäaikaisen, turvallisen ja taloudellisen toiminnan varmistamiseksi tulee lämmitysjärjestelmän ja käyttövesivaraajan sopia alusta saakka optimaalisesti yhteen. Sillä ei ole merkitystä, tuleeko käyttövesivaraaja lämpöpumpun, kiinteän polttoaineen kattilan, öljy- tai kaasulämmitysjärjestelmän tai muun bivalntin ratkaisun yhteyteen. Tässä asiassa kannattaa aina kysyä neuvoa asennusliikkeeltä. Asennusliike auttaa laitteen valinnassa ja huolehtii asennuksesta, käyttöönotosta, opastuksesta ja vesivaraajan huoltamisesta. Lähimmän asennusliikkeen löydät kätevästi Jälleenmyyjähaulla

Käyttövesivaraaja

Kylmän ja lämpimän veden tarve on joka taloudessa erilainen. Se vaihtelee asukasluvun ja peseytymistapojen mukaan. Esimerkki: Kun aamuisin kolme perheenjäsentä lähtee samaan aikaa töihin ja kouluun, täytyy lyhyen ajan sisällä olla runsaasti lämmintä suihkuvettä saatavilla. Se, joka kylpee mielellään, haluaa kylpyammeellisen lämmintä vettä. Käyttövesivaraajan on tuotettava riittävästi lämmintä vettä myös silloin, kun useamman perheen talossa tarvitaan lämmintä vettä yhtä aikaa monessa eri paikassa. Vitocell-käyttövesivaraajat täyttävät nämä tarpeet joka kannalta ja ne on mitoitettu myös suurempaa tarvetta varten.