Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Aurinkopaneelit - tuota oma aurinkoenergiasi

Kysy neuvoa asiantuntijalta
Kuva: Shutterstock / nrqemi

Aurinkosähköjärjestelmän, lyhyesti PV-järjestelmän, ytimen muodostavat aurinkopaneelit, jotka koostuvat suuresta määrästä aurinkokennoja. Jokaisessa yksittäisessä kennossa tapahtuu valosähköinen ilmiö, joka muuttaa auringonvalon sähköenergiaksi. Paneeleita on kahta eri tyyppiä - yksikiteisiä ja monikiteisiä. Mutta miten ne eroavat toisistaan ja mitkä paneelit sopivat mihinkin?

Aurinkopaneelien tyypit, rakenne ja toiminta

Piiaurinkokenno ja sen yksittäiset komponentit ja automien liike.

Yksi- ja monikiteiset aurinkopaneelit

Yksi- ja monikiteisten aurinkopaneelien valmistus on samanlaista. Molemmat tyypit ovat tehdään piisulasta. Yksikiteisessä versiossa nestemäisestä piistä vedetään kuitenkin yksikiteisiä sauvoja. Tämä johtaa erityisen sileään pintaan. Monikiteisiä moduuleja varten valetaan sitä vastoin lohkoja. Kovettumisen aikana muodostuu melko epätasaisia kiteitä. Tämän jälkeen ne leikataan viipaleiksi.

Ne eivät eroa toisistaan ainoastaan valmistuksessa. Vitovoltin yksikiteiset aurinkopaneelit ovat kaikki mustia, ja niiden teho on jopa 325 Wp. Sen sijaan monikiteiset mallit ovat tummansinisiä, ja niiden teho on enintään 285 Wp. Wp on lyhenne sanoista "Watt peak", ja se tarkoittaa maksimitehoa testiolosuhteissa.

Viessmann Vitovolt-aurinkopaneelien erityispiirteet

Valitsemalla Viessmann Vitovolt 300 -mallit voit nauttia seuraavista eduista:

  • Korkeat suoritusarvot
  • Tinkimätön laatu
  • Laajat tuote- ja tehotakuu
  • Positiivinen tehotoleranssi jopa 5 Wp toimitustilassa
  • Sopivuus omakoti- ja kerrostaloihin sekä liike- ja teollisuusrakennuksiin
  • Optimaalinen hotspot-suojaus
  • Tehokas toiminta hämärässäkin
  • Kalvot, joilla on erinomainen lämmön- ja ikääntymisenkestävyys
  • Täysin alumiininen kehys
  • Laadukkaat tiivisteet, joilla on pitkäaikainen adheesio

Vitovolt: korkeatuottoiset aurinkopaneelit

Lähikuva aurinkosähköjärjestelmästä, jossa on yksikiteisiä aurinkokennoja.

Viessmannin aurinkosähkötekniikka tarjoaa täydellisesti yhteen sovitettuja komponentteja, jotka koostuvat aurinkopaneeleista, inverttereistä, asennusjärjestelmästä sekä lämpöpumpuista, jotka lisäävät omavaraisuutta. Laadukkaat aurinkopaneelit takaavat taloudellisen tehokkuuden ja pitkän käyttöiän. Kattavat palvelut - aurinkosähköjärjestelmän suunnittelusta ja mitoituksesta aina toimitukseen ja huoltoon asti - täydentävät Viessmannin ammattitaitoisten yhteistyökumppaneiden tarjoaman aurinkosähkövalikoiman. Aurinkosähköjärjestelmän asentaminen ei ole rakettitiedettä. Täysin valmiiksi koottujen aurinkopaneelien avulla sinäkin voit pian nauttia sähköstä suoraan katoltasi.

Aurinkopaneelien käyttö kaupallisissa ja kunnallisissa rakennuksissa

Vitovolt 300 -tuotevalikoima koostuu mustista yksikiteisistä paneeleista, joiden teho on enintään 285 Wp, ja monikiteisistä paneeleista, joissa on 60 kennoa ja joiden teho on enintään 270 Wp. Nämä paneelit soveltuvat erityisesti kaupalliseen ja kunnalliseen käyttöön. Vitovolt 300-aurinkopaneelit ovat korkealaatuisia ja niillä on laajat tuote- ja suorituskykytakuut.

Tuotevalikoima: aurinkopaneelit

Viessmannin aurinkopaneelit koostuvat joko yksi- tai monikiteisistä piikennoista, ja niiden hyötysuhde on jopa 17,5 prosenttia. Paneeleille on myös ominaista niiden suuri kuormituskestävyys lumi- ja tuulikuormituksessa. Ne on suunniteltu kestämään vuosikymmeniä, minkä lisäksi niillä on jopa 25 vuoden toimivuustakuu. Yksinkertaisen toimintaperiaatteensa ansiosta Viessmannin aurinkosähköjärjestelmät ovat todella luotettavia. Tilanteesta riippumatta ne tarjoavat ihanteellisen ratkaisun omaan sähkönkulutukseen ja sähkön verkkoon siirtämiseen.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet