Lämminvesi-puskurivaraaja

Lämmön varastointi myöhempää ajankohtaa varten: puskurisäiliön tehtävänä on juuri lämpöenergian väliaikainen varastointi, ts. puskurointi. Tätä lämpöä voidaan periaatteessa käyttää lämmityksen ja kuuman veden tuottamiseen. Viessmann-puskurisäiliöt varustetaan eri tavoin niiden ydintehtävien ja yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Heizwasser-Pufferspeicher.jpg

Vitocell käyttövesivaraaja tarvitsee vain vähän asennustilaa. Kauniin muotoilun ansiosta se voidaan myös monikäyttöisiin huoneisiin.
 

Monipuolinen puskurisäiliö

Viessmann-puskurisäiliön keskeinen tehtävä on varastoida lämpöä ja vapauttaa se uudelleen tarvittaessa. Puskurisäiliöllä lämpöenergian varastointi onnistuu hyvin ja se tekee puskurisäilöstä erinomaisen lisäyksen lämmitysjärjestelmään ja voidaan yhdistää erilaisiin lämmitysjärjestelmiin. Mallista riippuen Viessmannin erilaisia puskurisäilöitä voidaan käyttää kiinteän polttoaineen kattiloiden, lämpöpumppujen, mutta myös aurinkojärjestelmien kanssa.

Esimerkiksi aurinkolämpöjärjestelmä tuottaa erityisen suuren määrän lämpöenergiaa keskipäivän aikaan. Tänä aikana suurin osa kotitalouden asukkaista ei kuitenkaan ole usein kotona. Lämmityksen ja kuuman veden kulutuksen ruuhka-ajat ovat aamu- ja iltatunteina. Jotta energiaa ei menetettäisi, se varastoidaan aurinkopuskurivaraajalla

Kuvassa on puskurivaraaja ja aurinkopumppuaseman

Oikea puskurivaraaja oikeaan tarpeeseen

Puskurisäiliö tarjoaa lämmitysenergiaa. Toisin kuin käyttövesivaraaja, joka varastoi myös lämpimän käyttöveden, lämmin vesi virtaa puskurivaraajan läpi. Vedessä on vain vähän happea. Tämän vuoksi se ei vaadi ylimääräistä ruostesuojausta. Poikkeuksen tekee Viessmannin multivalentit puskurivaraajat käyttöveden lämmitykseen. 

Puskurisäiliö makean veden moduulilla

Jos puskurivaraajaa täydennetään makean veden moduulilla, juomavettä kuumennetaan jatkuvan periaatteen mukaisesti. Tällaisen puskurivaraajan etuna on, että se voi tarjota raikasta kuumaa vettä milloin tahansa. Käyttövettä ei tarvitse varastoida, mikä tekee käyttöveden tuottamisesta erittäin hygieenisen.

Vitocell 100-E -sarja tarjoaa puskurivaraajia 46 litran tilavuudesta 2000 litran varaajaan. Yhdistettyyn juoma- ja lämmitysveden valmistukseen sitä täydennetään Vitotrans 353 makean veden moduulilla  - kompakti, täysin esivalmistettu makean veden asema helppoon käyttöveden käyttöön. Se pisteytyy suurilla levylämmönvaihtimilla, jotka takaavat alhaisen paluulämpötilan.

Vitocell 140-E -mallia voidaan myös käyttää yhdessä makean veden moduulin kanssa. Se tarjoaa myös lämmityspatterin, esimerkiksi aurinkopaneelien kytkemistä varten. Tämä tarkoittaa, että tämä Viessmann-puskurivaraaja soveltuu myös bivalentteihin lämmitysjärjestelmiin.

Puskurisäiliö ylimääräisellä ositetulla lastausjärjestelmällä

Veden tiheys muuttuu lämpötilasta riippuen. Tämä tarkoittaa, että lämmin vesi on tilavuudeltaan kevyempää ja nousee siksi seisovassa astiassa. Pääsääntöisesti tämä vaikutus aiheuttaa sekoittumisen puskurivaraajassa. Jos tällainen varaaja, kuten Vitocell 160-E, on varustettu ositetulla latauslaitteella, kylmä paluuvesi jää pohjaan, kun taas kuuma käyttövesi voidaan aina ottaa ylhäältä. Tällä on suuri etu, että varastosäiliön ei tarvitse olla täynnä lämpöenergiaa hanojen, suihkujen tai kylpyammeen käyttöön. 

 

 

Lämmitysveden puskurivaraaja

Lämmitysveden puskurivaraajat ovat varaajia, joissa sillä hetkellä tarpeeton ylimääräinen energia kierrätetään lämpövaraajaan (lämmityskattila, lämpöpumput, kaukolämpölaitos, mikro lämmön ja sähkön yhteistuotanto, aurinkoenergiajärjestelmät) ja tarpeen mukaan luovutetaan lämmitysjärjestelmään. Yhdistelmävaraaja on lämminvesi-puskurivaraajan ja puskuri-vedenlämmitimen yhdistelmä. Lämmönotto käyttöveden lämmittämiseen tapahtuu lämminvaihtimen avulla.