Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Ilma-vesilämpöpumppu - älykäs, energiatehokas ja hiljainen

Kysy neuvoa asiantuntijalta
Viessmannin ilma-vesilämpöpumput ovat muotoilultaan moderneja ja toiminnaltaan yksiä markkinoiden hiljaisimmista.

Ilma-vesilämpöpumpulla tai vesi-ilmalämpöpumpulla voidaan hoitaa koko talon lämmitystarve, mutta  kovimmilla pakkasilla ilma-vesilämpöpumppu tarvitsee tuekseen sähköä, öljyä tai puuta.  

Kun valitaan omiin tarpeisiin sopuvaa lämpöpumppua,  äänenvoimakkuudella  ja tilavaatimuksilla on suuri merkitys. Split ilma-vesilämpöpumput ottavat molemmat tekijät huomioon optimaalisesti.

Ilma-vesilämpöpumpun edut lyhyesti

Tehokas saneerauksessa ja uudisrakentamisessa
Erityisen hiljainen äänioptimoidun tuulettimensa ansiosta
Mahdollistaa alhaiset käyttökustannukset
Älykäs lämmitysjärjestelmä, jota voidaan ohjata sovelluksella
Tulevaisuudenkestävä lämmitysratkaisu
Soveltuu yhdistettäväksi käyttövesivaraajan ja aurinkopaneelien kanssa

Ilma-vesilämpöpumpun rakenne ja toiminta

Split ilma-vesilämpöpumppu koostuu sisä- ja ulkoyksiköstä, jolloin kaikki melua aiheuttavat osat on asennettu ulkoyksikköön. Näitä ovat tuuletin, höyrystin ja kompressori. Näin ollen sisäyksikkö on kompakti ja se voidaan sijoittaa joustavasti sisätiloihin. Lauhdutin, kiertovesipumppu sekä ohjaus- ja turvatekniikka sijaitsevat sisäyksikössä.  Split ilma-vesilämpöpumppu on myös hyvin hiljainen, mikä ei johdu ainoastaan jaetusta rakenteesta vaan myös yhteensovitetuista komponenteista ja tarkkaan harkitusta, meluoptimoidusta suunnittelusta.

Lämmöntuotantoprosessi  

Toiminnassa ollessaan ulkoyksikköön asennettu tuuletin imee aktiivisesti ulkoilmaa ja ohjaa sen höyrystimeen (lämmönvaihtimeen). Höyrystimen sisällä kiertää kylmäaine, joka lämpenee alhaisessa lämpötilassa. Kun kylmäaineen fysikaalinen tila on muuttunut, se virtaa lämpimänä höyrynä sähkökäyttöiseen kompressoriin. Tämä puristaa höyryn ja nostaa näin sen lämpötilan vaaditulle tasolle.

Kuuma höyry siirretään sen jälkeen ohuita kylmäaineputkia pitkin lauhduttimeen, joka on asennettu sisäyksikköön. Siellä kuuma höyry siirtää lämpöenergiansa lämmitysjärjestelmään ja jäähtyy vähitellen. Koska höyry on edelleen korkeassa paineessa, sen on ensin läpäistävä paisuntaventtiili, joka palauttaa sen alkutilaan. Kun tämä vaihe on suoritettu, prosessi voi alkaa uudelleen.

Miten lämpöpumppu toimii?

Ilma-vesilämpöpumpun rakenne

Split ilma-vesilämpöpumpuille on ominaista, että ne on jaettu hiljaiseen sisäyksikköön ja ilmankäsittelyn ulkoyksikköön.

Lämpöä ilmasta

[1] Vitocal split ilma-vesilämpöpumppu, sisäyksikkö
[2] Vitocal split ilma-vesilämpöpumppu, ulkoyksikkö
[3] Lämminvesivaraaja

Ilma-vesilämpöpumpun edut

Viessmannin split ilma-vesilämpöpumpun tärkein etu on sen hädin tuskin kuuluva toiminta. Laite on suunniteltu ja rakennettu siten, että häiritseviksi koetut syvät äänet siirtyvät korkeammalle taajuudelle. Lisäksi kaikissa Viessmannin split ilma-vesilämpöpumpuissa on yötila, jossa äänitehoa vähennetään entisestään. Käyttö alueilla, joilla on erityisen tiukat lakisääteiset äänipäästövaatimukset, kuten rivitaloasunnoissa tai terveyskeskuksissa, on vaaratonta.

Ilma-vesilämpöpumppu viilentämiseen ja lämmitykseen

Sen lisäksi, että split ilma-vesilämpöpumput vaativat vain vähän tilaa sisällä ja toimivat hiljaisesti, ne toimivat myös käänteisesti.  Kuumina kesäpäivinä niitä voi käyttää jäähdyttämiseen konvektorin ja pintajäähdytysjärjestelmän avulla. Lisäksi ne ovat modulaarisesti laajennettavissa. Lämmitystarpeen lisääntyessä voidaan joustavasti asentaa vaikka lisälämpöpumpun.

Muita split ilma-vesilämpöpumppujen etuja ovat:

  • Alhaiset käyttökustannukset johtuen korkeasta tehokkuudesta kaikissa käyttöpisteissä.
  • Helppokäyttöinen Vitotronic-ohjausyksikkö, jossa on selkeäkielinen ja graafinen näyttö.
  • Valmis liitettäväksi aurinkosähköjärjestelmän osaksi.
  • Helppo etäohjaus mahdollisuus ViCare-sovelluksen ja älypuhelimen/tabletin kautta.
  • Valtion tuki lämpöpumpun ostoon

Lämmitysjärjestelmänä tai lämmityksen ja jäähdytyksen tarjoavana järjestelmänä Viessmannin split ilma-vesilämpöpumput soveltuvat erinomaisesti uudisrakentamiseen sekä saneeraukseen, sillä rakenne ei vaadi kalliita seinäpistorasioita tai ilmakanavien reititystä.

Molempien yksiköiden kokoamisen suljetuksi jäähdytyspiiriksi saa kuitenkin suorittaa vain sertifioitu jäähdytysasiantuntija. Lisäksi järjestelmän käyttäjän on tarkistettava suurempien järjestelmien kylmäainepiiri vuosittain vuotojen varalta kylmäalan asiantuntijalla.

Miksi voin luottaa Vitocal-lämpöpumppuun?

Tuotevalikoima: ilma-vesilämpöpumput - split-malli

Pelkkää lämpöä tai lämpöä ja jäähdytystä tuottavina järjestelminä nämä split-lämpöpumput eivät vaadi kalliita seinäpistorasioita tai ilmakanavien asentamista.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet