Viessmannin vedenlämmittimet kunnallisiin kohteisiin

Käyttövesivaraaja voi hoitaa useita tehtäviä lämmitysjärjestelmässä. Se voi esimerkiksi varastoida aurinkolämpöjärjestelmän lämmittämän käyttöveden, kunnes sitä tarvitaan. Jos taas aurinkolämpöjärjestelmä on tarkoitettu tukemaan lämmitysjärjestelmää, lämmitysveden puskurivaraaja voi varastoida lämmitysvettä tilapäisesti ja luovuttaa sitä vasta tarvittaessa. Tällainen varaaja ei tietenkään ole sidottu aurinkoenergiaan, vaan palvelee tarkoitustaan myös yhdistettynä muihin järjestelmiin, ​kuten lämpöpumppuihin, puukattiloihin tai kondenssikattiloihin.

Viessmann käyttövesivaraaja

Lämminvesisäiliöt erilaisiin käyttökohteisiin kunnallisella sektorilla

Käyttövesivaraaja tai lämmitysveden puskurivaraaja kunnallisiin sovelluksiin on erittäin hyvin lämpöeristetty säiliö, joka täytetään juoma- tai lämmitysvedellä. Monitoimisessa varaajassa voidaan kuitenkin säilyttää lämmitettyä lämmitysvettä ja juomavettä myös erillään toisistaan. Säiliössä ei tapahdu sekoittumista. Lämmitysveden puskurisylinteriä voidaan myös laajentaa raikasvesimoduulilla. Se lämmittää käyttöveden pikavedenlämmitinperiaatteella, ja kompaktin rakenteensa ansiosta se voidaan helposti integroida olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään, jossa on käyttöveden puskurisylinteri.

Viessmann Vitocell varaajat

Vitocellin lämminvesivaraajavalikoimasta löydät juuri sinulle sopivan lämminvesivaraajan. Valitse käyttövesisäiliö käyttökohteen ja asennusvaihtoehtojen mukaan kattavasta tuotevalikoimasta. Viessmannin lämminvesivaraajat kunnallisiin sovelluksiin ovat useiden meno- ja paluuliitäntöjen sekä lisäliitäntöjen että mittauspisteiden liitäntöjen ansiosta monipuolisia lämmitysjärjestelmissä, joissa on useita lämmöntuottajia ja lämmönkuluttajia. Suurempaa käyttöveden tarvetta varten useita käyttövesivaraajia (Vitocell 100-V) voidaan yhdistää muodostamalla säiliöpattereita jakoputkien avulla.

Energiatehokkuusluokka B tai A

Useimmat lämminvesivaraajat, joiden sylinteritilavuus edellyttää merkintää (enintään 500 litran sylinteritilavuus), saavuttavat vakiovarustettuna energiatehokkuusluokan B. Vaihtoehtoisesti tietyissä varaajatyypeissä voidaan valita energiatehokkuusluokien A ja B välillä. A-luokan varaajat ovat lämpöeristettyjä ylimääräisellä tyhjiöpaneelilla, jotka vähentävät lämpöhäviötä ja siten energiakustannuksia.

Kunnallisiin sovelluksiin tarkoitetut vedenlämmittimet

Lämminvesivaraajan sisäpinta on ratkaiseva tekijä käyttöveden lämmityksen hygienian kannalta. Siksi Viessmann luottaa kahteen laatukäsitteeseen: Ceraprotect-emalointi tarjoaa Vitocell 100-tuoteperheessä turvallisen ja pitkäaikaisen suojan korroosiota vastaan, ja Vitocell 300-tuoteperheessä ruostumaton teräs täyttää korkeimmat hygieniavaatimukset.


Käyttövesivaraajat

Käyttövedenlämmittimen sisäpinnoite on ratkaiseva tekijä veden
lämmittämisen hygienisyydessä. Viessmannilla on kaksi laatukonseptia: Vitocell 100 -tuotteiden ceraprotec-emalipinnoite turvalliseen ja pitkäikäiseen suojaan korrosiota vastaan sekä ruostumaton teräspinnoite tuoteperheessä Vitocell 300 korkeimpiin hygieenisiin vaatimuksiin. Vitocell-varaajavalikoimasta löydät sopivan käyttövesivaraajan jokaiseen tarpeeseen.