Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?

Kysy neuvoa asiantuntijalta
Viessmannin ilma-vesilämpöpumppu Vitocal 250-A monoblock-malli.

Ilma-vesilämpöpumppu pystyy ottamaan lämpöä ympäröivästä ilmasta alhaisissa, jopa -20 celsiusasteen pakkasasteessa talvella. Ja jopa tässä lämpötilassa käytetty kylmäaine haihtuu.

Ilma-vesilämpöpumpun toimintaperiaate

Ilma-vesilämpöpumppu käyttää ympäröivää ilmaa lämmönlähteenä koko rakennuksen lämmittämiseen. Toiminnassa sisäänrakennettu puhallin imee aktiivisesti ilmaa ja ohjaa sen lämmönvaihtimeen eli höyrystimeen. Sen sisällä kiertää kylmäaine, jonka fysikaalinen tila muuttuu alhaisissa lämpötiloissa lämpöominaisuuksien mukaan. Kun se joutuu kosketuksiin syötetyn "lämpimän" ulkoilman kanssa, se lämpenee, kunnes se lopulta alkaa haihtua. Koska syntyvän höyryn lämpötila on edelleen suhteellisen alhainen, höyry virtaa edelleen sähkökäyttöiseen kompressoriin. Tämä nostaa painetta, mikä nostaa myös höyryn lämpötilaa. Kun höyry on saavuttanut vaaditun lämpötilan, se virtaa seuraavaan lämmönvaihtimeen, lauhduttimeen. Siellä se luovuttaa lämpönsä lämmitysjärjestelmään ja lauhdutetaan.

Näin saatu lämpö voidaan käyttää lämmitykseen tai lämpimän käyttöveden lämmitykseen. Ennen kuin jäähdytetty kylmäaine voidaan lämmittää ja puristaa uudelleen, se virtaa ensin paisuntaventtiilin läpi. Tämä saa paineen ja lämpötilan laskemaan lähtötasolle, minkä jälkeen kierto voidaan toistaa.

Miksi voin luottaa Vitocal-lämpöpumppuun?

Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumput hyödyntävät lämmitykseen ulkoilmaa tai ensisijaisen energianlähteen poistoilmaa ja ne voidaan sijoittaa joustavasti.

Lämpö ilmasta

[1] Vitocal-ilma-vesilämpöpumppu
[2] Lämminvesivaraaja
[3] Lämmitysveden  puskurivaraaja

Lämpö ilmasta ulkoyksikön kanssa

[1] Vitocal split-ilma-vesilämpöpumppu
[2] Lämminvesivaraaja
[3] Lämmitysveden puskurivaraaja
[4] Ulkoyksikkö

Taloudellinen käyttö

Nykyaikaisille Viessmannin ilma-vesilämpöpumpuille on ominaista erittäin korkea hyötysuhde, ja ne saavuttavat jopa 4,0:n lämpökertoimen (COP) kahden celsiusasteen ulkolämpötilassa ja 35 celsiusasteen menolämpötilassa. COP edustaa investoidun käyttöenergian ja tuotetun hyötylämmön hetkellistä suhdetta. Korkea arvo voidaan saavuttaa vain koordinoimalla komponentteja. Tässä tapauksessa energiaa säästävä korkeahyötysuhteinen pumppu, nopeussäädettävä puhallin, tärinänvaimennuksella varustettu kompressori ja elektroninen paisuntaventtiili takaavat mahdollisimman korkean hyötysuhteen. Viessmann-ilma-vesilämpöpumput kuuluvat myös hiljaisimpiin saatavilla oleviin yksiköihin, ja ne on optimoitu aurinkosähköjärjestelmistä saatavan, itse tuotetun sähkön käyttöä varten.

Elinkaariarvioinnin parantaminen vihreällä sähköllä

Ympäristöenergialla lämmittämistä pidetään ilmastovastuullisena tekona. Tehosta ja ulkolämpötilasta riippuen vain murto-osa käyttöenergiasta on yleensä käytettävä sähkönä. Tehokkaan ilmaövesilämpöpumpun ja vihreän sähkön yhdistelmällä järjestelmien omistajat suojelevat samanaikaisesti sekä omaa lompakkoaan että ympäristöä.

Jäähdytys ilma-vesilämpöpumpulla

Vaikka ilma-vesilämpöpumpun ensisijainen tehtävä onkin lämmitys, sitä voidaan käyttää myös jäähdytykseen kierteisen toiminnan ansiosta. Tämä takaa miellyttävän lämpötilan kaikissa huoneissa, ei vain vuoden viileinä vaan myös lämpiminä kuukausina. Yksityiskohtaista tietoa löydät artikkelista Passiivinen ja aktiivinen jäähdytys.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet