Vitosol 200-FM – tehokas tasokeräin kytkeytyvällä ThermProtect-pinnoitteella

Tehokkaat Vitosol 200-FM -tasokeräimet ovat ihanteellinen yhdistelmä Viessmann-lämmityslaitteiston kanssa. Keräinpinta-alan, 2,3 m2, ansiosta Vitosol-keräimet voi sopeuttaa optimaalisesti kuhunkin energiatarpeeseen.

Ne vastaavat lähes kokonaankäyttöveden lämmityksestä ja toimivat lämmityksen tukena. Siten käyttöveden lämmitykseen tarvittavan energian vuosikeskiarvo laskee jopa 60 prosenttia. Maalämpöjärjestelmään yhdistettynä ilmainen aurinkoenergia voi auttaa säästämään jopa yli kolmanneksen vuosittaisesta kokonaisenergiasta.

Laitteen edut lyhyesti:

  • Tehokas tasokeräin Vitosol 200-FM kytkeytyvällä ThermProtect-keräinpinnoitteella
  • Ei ylikuumenemista eikä höyrynmuodostumista vähäisen lämpöhäviön ansiosta„„
  • Laajempi aurinkoenergiapeitto tukee paremmin huoneiston ja käyttövedenlämmityst䄄 
  • Ympärikiertävä keräinkehys ja saumaton lasintiiviste takaavat kestävän tiiviyden„„ 
  • Nopea ja varma asennus jaloteräs-aaltoputkiliittimien avulla„„ 
  • Soveltuvat katteen päälle, tasakattoon, integoitavaan kattoasennukseen ja julkisivuasennukseen„„ 
  • Voidaan asentaa vaaka- (tyyppi SH2F) ja pystysuoraan (malli SV2F)„„ 
  • Miellyttävä muotoilu, kehys saatavana kaikissa RAL-väreissä

Vitosol 200-FM

Übersicht

Bruttopinta-ala
2,51 m² (SV2F/SH2F), 2,56 m² (SV2G/SH2G)
Absorbaattorin pinta-ala
2,32 m²
Keräintyyppi
icon-solar.png
Tasokeräin
Muotoilu
Tummansiniset kehykset. Kehykset voidaan lisätilauksena toimittaa myös kaikissa muissa RAL-väreissä.
Käyttökohteet
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Asuinrakennukset, teollisuus, kunnat | Uudisrakennus ja saneeraus.
Asennustapa
Tasokeräimet pystysuoraan (tyyppi SV2F) tai vaakasuoraan (tyyppi SH2F) asennukseen tasa- tai viistokatoille, tyyppi SV2G (pystysuoraan) ja SH2G (vaakasuoraan) kattointegraatioon.
Muita tietoja
Käyttöveden lämmitykseen, lämmönvaihtimen avulla lämmityksen tueksi tai uima-allasveden lämmitykseen.
Vitosol-200-FM-Schnitt.png

ThermProtect ehkäisee ylikuumenemista

Älykäs keräinkerros suojaa keräimiä ylikuumenemiselta. Viessmannin patentoima ThermProtect tekniikka kytkee aurinkokeräimet pois päältä, kun tietty lämpötila on saavutettu. Keräinkerroksen kiderakenne muuttuu yli 75 °C:ssa nostaen systeemin lämpösäteilyä ja laskien keräinten tehoa. Keräimen maksimaalinen lämpötila pysyy täten selvästi alhaisempana ja aurinkopiirin höyrynmuodostus vähenee. 

Keräinlämpötilan lasku palauttaa kiderakenteen alkuperäiseen muotoonsa. Yli 95 % saatavasta aurinkoenergiasta imeytyy jälleen muuntautuen lämmöksi ja ainoastaan loput viisi prosenttia heijastuu takaisin. Kiderakenteen muutos on rajattomasti palautuva ja jatkuvasti käytössä.

Aurinkokeräin Vitosol 200-FM, paritalo Geisenfeldissä, Saksassa

Sopii kaikille katoille

Vitosol 200-FM -keräinten muotoilu on silmää miellyttävä. Kehys on maalattu vakiona tummansiniseksi, ja siten se sopii huomaamattomasti lähes jokaiseen kattopintaan. Pyynnöstä kehys voidaan toimittaa myös kaikissa muissa RAL-värisävyissä. Reunaverhoilulla saadaan keräinpinnan ja katon ylimenokohta viimeisteltyä huomaamattoman näköiseksi.


Aurinkokeräin Vitosol 200-FM – kattointegraatio

Kattointegrointi

Vitosol 200-FM, tyyppi SV2G (pystysuora) oder tyypi SH2G (vaakasuora), voidaan integroida kattomateriaaliin lähes huomaamattomaksi.

Pysyvästi tiivis ja hyvin eristetty

Ympärikiertävä alumiinikehys ja saumaton lasintiiviste varmistavat keräimen pysyvän tiiviyden ja vakauden. Niillä estetään tehokkaasti seisovasta vedestä johtuva kehyksen jäätyminen kehyksen ja lasin välisissä ylimenokohdissa. Takaseinä on iskun- ja korroosionkestävä. Erittäin tehokas lämmöneristys vähentää lämpöhäviöitä erityisesti välikausina ja talvella.

Vitosol 200-FM -aurinkokeräimen kehykset

Tasokeräinkehykset erikoisintegroidulla
profiililla ilman tiivistyslistaa


Yksinkertainen asennus

Vitosol-tasokeräimet ovat erityisen helppoja asentaa. Integroidut meno- ja paluuputket mahdollistavat myös suurempien keräinkenttien helpon ja varman asennuksen joustavien jaloteräs-aaltoputkiliittimien avulla. Jopa 12 aurinkokeräintä voidaan liittää toisiinsa yksinkertaisesti. Tasokeräimet ovat yleisesti käytettävissä asennukseen katteen päälle, integroituun kattoasennukseen ja itsenäiseen asennukseen, esimerkiksi tasakatoille. Viessmann-kiinnitysjärjestelmällä, jonka staattisesti tarkastetut ja korroosionkestävät osat ovat jaloterästä ja alumiinia, onnistuu asennus helposti.