Vitosol 200-FM – tehokas tasokeräin kytkeytyvällä ThermProtect-pinnoitteella

Tehokkaat Vitosol 200-FM -tasokeräimet ovat ihanteellinen yhdistelmä Viessmann-lämmityslaitteiston kanssa. Keräinpinta-alan, 2,3 m2, ansiosta Vitosol-keräimet voi sopeuttaa optimaalisesti kuhunkin energiatarpeeseen.

Ne vastaavat lähes kokonaankäyttöveden lämmityksestä ja toimivat lämmityksen tukena. Siten käyttöveden lämmitykseen tarvittavan energian vuosikeskiarvo laskee jopa 60 prosenttia. Maalämpöjärjestelmään yhdistettynä ilmainen aurinkoenergia voi auttaa säästämään jopa yli kolmanneksen vuosittaisesta kokonaisenergiasta.

Laitteen edut lyhyesti:

  • Tehokas tasokeräin Vitosol 200-FM kytkeytyvällä ThermProtect-keräinpinnoitteella
  • Ei ylikuumenemista eikä höyrynmuodostumista vähäisen lämpöhäviön ansiosta„„
  • Laajempi aurinkoenergiapeitto tukee paremmin huoneiston ja käyttövedenlämmityst䄄 
  • Ympärikiertävä keräinkehys ja saumaton lasintiiviste takaavat kestävän tiiviyden„„ 
  • Nopea ja varma asennus jaloteräs-aaltoputkiliittimien avulla„„ 
  • Soveltuvat katteen päälle, tasakattoon, integoitavaan kattoasennukseen ja julkisivuasennukseen„„ 
  • Voidaan asentaa vaaka- (tyyppi SH2F) ja pystysuoraan (malli SV2F)„„ 
  • Miellyttävä muotoilu, kehys saatavana kaikissa RAL-väreissä
Aurinkokeräin Vitosol 200-FM

Aurinkokeräin Vitosol 200-FM

Tehokkaat Vitosol 200-FM -levykeräimet ovat ihanteellinen lisä kaikkiin lämmitysjärjestelmiin. 2,3 m²:n absorptiopinta-alallaan aurinkokeräin mukautuu kulloiseenkin energiatarpeeseen.

Ne korvaavat keskimäärin 60 prosenttia lämpimän käyttöveden lämmittämiseen tarvittavasta energiasta ja tukevat lämmitysjärjestelmää. Lauhdekattilan yhteydessä voidaan säästää yli kolmannes vuotuisesta lämmityksen ja käyttöveden energiasta ilmaisen aurinkoenergian ansiosta.

ThermProtect estää ylikuumenemisen

Älykäs absorbipinta suojaa keräimiä ylikuumenemiselta. Viessmannin patentoima ThermProtect-tekniikka katkaisee lisäenergiankulutuksen, kun tietty lämpötila saavutetaan ja aurinkovaraaja on kuumentunut.


Vitosol 200-FM:llä ThermProtect tuottaa myös suuremman tuoton kuin perinteisillä levykeräimillä, koska suuremmat mitoitukset ovat mahdollisia.

ThermProtect

ThermProtect

Kytkentälämpötilan yläpuolella vaimennuskerroksen kiderakenne muuttuu, mikä lisää lämmön haihtumista moninkertaisesti ja pienentää keräimen tehoa. Tämän seurauksena pysähtymislämpötila on huomattavasti alhaisempi ja höyryn muodostuminen aurinkopiirissä estyy.

Kun keräimen lämpötila laskee, kiderakenne palaa alkuperäiseen tilaansa. Sitten taas yli 95 prosenttia tulevasta aurinkoenergiasta absorboituu ja muuttuu lämmöksi. Vain loput viisi prosenttia näkyvät. Kiderakenteen muutos on palautuva loputtomasti ja toiminto on pysyvästi käytettävissä.

Kaikille kattotyypeille sopiva

Vitosol 200-FM on oikea valinta, jos aurinkokeräin toimitetaan rungolla yksilöllisen RAL-värisenä. Se on vakiona maalattu tummansiniseksi ja sopii melkein mihin tahansa kattopintaan. Harmonisen kattointegroinnin takaamiseksi Vitosol 200-FM, tyyppi SV2G (pysty) tai tyyppi SH2G (vaaka), voidaan asentaa lähes samalle tasolle kattoverhouksen kanssa.

Aurinkokeräin Vitosol 200-F (tyyppi 5DIA)

Vitosol 200-F (tyyppi 5DIA)

Vaihtoehto yksittäisille keräimille on Vitosol 200-F (tyyppi 5DIA) suurkeräin, jonka absorptioala on 4,87 m².

Täysin suljettu ja hyvin eristetty

Kokonaan kaareva alumiinirunko ja saumaton lasireuna takaavat aurinkokeräimen pysyvän tiiviyden ja korkean vakauden. Takapaneeli on puhkaisun- ja korroosionkestävä. Erittäin tehokas lämmöneristys vähentää lämpöhäviöitä erityisesti siirtymäkausina ja talvella.

Yksinkertainen asennus

Keräimet on erityisen helppo asentaa. Integroidut meno- ja paluuputket mahdollistavat myös suurempien keräinryhmien turvallisen asennuksen käyttämällä joustavia ruostumattomasta teräksestä valmistettuja aallotettuja putkiliittimiä. Jopa kaksitoista aurinkopaneelia voidaan helposti liittää toisiinsa.

Tasakeräimet soveltuvat yleisesti kattoasennukseen, kattointegrointiin ja korotettuun asennukseen, esimerkiksi tasakatoille. Helposti asennettava Viessmann-kiinnitysjärjestelmä koostuu staattisesti testatuista ja korroosionkestävistä komponenteista, jotka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja alumiinista.

Aurinkokeräin Vitosol 200-FM, paritalo Geisenfeldissä, Saksassa

Sopii kaikille katoille

Vitosol 200-FM -keräinten muotoilu on silmää miellyttävä. Kehys on maalattu vakiona tummansiniseksi, ja siten se sopii huomaamattomasti lähes jokaiseen kattopintaan. Pyynnöstä kehys voidaan toimittaa myös kaikissa muissa RAL-värisävyissä. Reunaverhoilulla saadaan keräinpinnan ja katon ylimenokohta viimeisteltyä huomaamattoman näköiseksi.

Aurinkokeräin Vitosol 200-FM – kattointegraatio

Kattointegrointi

Vitosol 200-FM, tyyppi SV2G (pystysuora) oder tyypi SH2G (vaakasuora), voidaan integroida kattomateriaaliin lähes huomaamattomaksi.

Vitosol 200-FM -aurinkokeräimen kehykset

Tasokeräinkehykset erikoisintegroidulla
profiililla ilman tiivistyslistaa


Vitosol 200-FM

Yleiskatsaus

Bruttopinta-ala
2,51 m² (SV2F/SH2F), 2,56 m² (SV2G/SH2G)
Absorbaattorin pinta-ala
2,32 m²
Keräintyyppi
icon-solar.png
Tasokeräin
Muotoilu
Tummansiniset kehykset. Kehykset voidaan lisätilauksena toimittaa myös kaikissa muissa RAL-väreissä.
Käyttökohteet
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Asuinrakennukset, teollisuus, kunnat | Uudisrakennus ja saneeraus.
Asennustapa
Tasokeräimet pystysuoraan (tyyppi SV2F) tai vaakasuoraan (tyyppi SH2F) asennukseen tasa- tai viistokatoille, tyyppi SV2G (pystysuoraan) ja SH2G (vaakasuoraan) kattointegraatioon.
Muita tietoja
Käyttöveden lämmitykseen, lämmönvaihtimen avulla lämmityksen tueksi tai uima-allasveden lämmitykseen.
Vitosol-200-FM-Schnitt.png