Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Viessmann Vitosol -aurinkokeräimet

Tuotevalikoimaan

Aurinkoenergian hyödyntäminen Viessmann Vitosol-keräimillä

Auringon energian hyödyntäminen - sen mahdollistavat Viessmann Vitosol -tuotevalikoiman keräimet. Niitä käytetään joko pelkästään käyttöveden lämmitykseen tai nykyisen lämmitysjärjestelmän tukena. Voit säästää jopa 60 prosenttia energiaa käyttöveden lämmityksessä tai vähentää kokonaislämmöntarvetta jopa 35 prosenttia, jos käyttövesi ja lämmitysvesi lämmitetään yhdessä.

Uutta lämmitysjärjestelmää suunniteltaessa on Vitosol-aurinkokeräimet aina otettava huomioon heti alkuvaiheessa. Investointi kannattaa, sillä säästetään energiaa ja ympäristöä. Keräimet muuttavat aurinkoenergian lämmöksi ilman hiilidioksidipäästöjä. Lämmität CO₂-neutraalisti ja entistä omavaraisemmin!

Vitosol taso- ja putkikeräimet

Aurinkokeräimiä on kahdenlaisia - tasokeräimiä ja putkikeräimiä. Molemmat muuttavat aurinkoenergian lämpöenergiaksi absorbaattorin avulla. Ne eroavat kuitenkin toisistaan yksityiskohdiltaan. Esimerkiksi putkikeräimet koostuvat nimensä mukaan putkista. Absorberi sijaitsee putken sisällä, ja sitä ympäröi lämpöä eristävä tyhjiö. Lämmönsiirtoaine ei virtaa suoraan putkien läpi. Tämä johtuu siitä, että Viessmannin putkikeräimet toimivat Heatpipe-periaatteella. Lämmönsiirtoaine kulkee lämmönvaihtimen, jota kutsutaan myös keräimeksi, läpi. Prosessiaine haihtuu lämpöputken sisällä ja siirtää lämmön lämmönsiirtoaineeseen Duotec-kaksoisputkilämmönsiirtimen kautta. Tämä takaa optimaalisen lämmönsiirron. Tasokeräimen absorboijat ovat puolestaan kupari- tai alumiinilevyjä, jotka imevät auringon säteet. Näihin absorbereihin liitetyt putket ohjaavat nesteen keräimen läpi.

Tärkeimmät ominaisuudet

Vitosol-putkikeräimet

Viessmann Vitosol -putkikeräimissä on erittäin selektiiviset absorbaattorit, joilla saavutetaan korkea hyötysuhde. Tätä edesauttaa se, että absorbaattorit sijaitsevat putkien sisällä. Tämä suojaa niitä säältä ja likaantumiselta, mikä puolestaan mahdollistaa jatkuvasti korkean energiankäytön. Lisäksi lämpöhäviöt ovat pienet tyhjiön erityisen tehokkaan lämpöeristyksen ansiosta.

Viessmann Vitosol -tuotteet ovat nopeita ja helppoja asentaa. Ne toimitetaan valmiiksi koottuina moduuleina. Putkia voidaan kääntää, mikä helpottaa yksittäisten putkien vaihtamista. Liitäntä tapahtuu aaltopahvin muotoisten, ruostumattomasta teräksestä valmistettujen push-fit-liittimien avulla.

Viessmannin tuotevalikoimasta löydät seuraavat mallit:

Vitosol tasokeräimet

Vitosol-tuotevalikoiman tasokeräinten ytimessä on meanderinmuotoinen absorbaattori, joka sijaitsee erikoislasista valmistetun vakaan ja erittäin läpinäkyvän peitelevyn alla. Korkealaatuiset materiaalit takaavat pysyvästi tiiviin ja erittäin vakaan järjestelmän. Vitosol 200-FM- ja Vitosol 100-FM -keräimillä voidaan liittää toisiinsa nopeasti ja helposti jopa kaksitoista aurinkokeräintä. Tämä on mahdollista katon yläpuolisella asennuksella, kattointegraatiolla tai asennuksella keräintelineisiin.

Viessmannin tuotevalikoimasta löydät seuraavat mallit:

Keräimet ovat vain yksi osa aurinkolämpöjärjestelmää. Putkiston, lämmönvaihtimien ja pumppujen lisäksi myös käyttövesivaraajat ovat avainasemassa aurinkoenergian tehokkaassa hyödyntämisessä lämmitysjärjestelmän tukena ja lämpimän käyttöveden tuotossa. Varaajan avulla voidaan varastoida väliaikaisesti energiaa, jota ei juuri nyt tarvita, myöhempää käyttöä varten.

Viessmannin Vitosol-tuotteiden erityisominaisuus: ThermProtect

Korkean käyttövarmuuden ja pitkän käyttöiän varmistamiseksi Viessmann on kehittänyt automaattisen  ThermProtect - ylikuumenemissuojajärjestelmän. Se tarkoittaa, että keräimet kytkeytyvät pois päältä, kun tietty lämpötilatavoite saavutetaan. Tämä tapahtuu riippumatta järjestelmän kokoonpanosta, ohjausasetuksista ja keräinten asennosta. Erilaisten teknisten vaatimusten vuoksi ylikuumenemissuoja toimii eri tavalla tasokeräimissä ja putkikeräimissä.

Putkikeräimissä taas Heatpipe-periaate varmistaa lämpötilariippuvaisen poiskytkennän. Aurinkoenergia haihduttaa lämpöputkessa olevan väliaineen, joka nesteytyy uudelleen lauhduttimessa. Syntynyt lämpöenergia siirretään järjestelmään. ThermProtect tarkoittaa tässä yhteydessä, että väliaine ei voi enää tiivistyä 120 celsiusasteen lämpötilassa.

Vitosol-tuotevalikoima

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet