Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Tasokeräimet: aurinkoenergiaa lämmitykseen ja lämpimän veden tuottamiseen

Kysy neuvoa asiantuntijalta

Keräimet ovat aurinkolämpöjärjestelmän näkyvin osa. Tyhjiöputkikeräinten lisäksi Viessmann tarjoaa myös tasokeräimiä asuin- ja liikerakennuksiin sekä kunnallisiin rakennuksiin. Nämä kaksi keräinversiota ovat samankaltaisia siinä, että ne käyttävät ilmaista ja lähes kaikkialla saatavilla olevaa aurinkoenergiaa lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

Lisäksi ne on valmistettu korroosiota ja UV-säteilyä kestävistä materiaaleista. Aurinkokeräinten rakenne ja toimintaperiaate eroavat kuitenkin toisistaan. Lue seuraavasta, mikä erottaa Viessmannin Vitosol-keräimet toisistaan.

Viessmannin tasokeräimet

Tasokeräinten rakenne ja toiminta

Tehokkaat tasokeräimet ovat hyvä lisä mihin tahansa lämmitysjärjestelmään. Nämä keräimet koostuvat absorbaattoreista ja kotelosta, jossa on peitelevy. Ero on yksityiskohdissa: Viessmannin tasokeräimen keräinkotelo koostuu kehän ympäri kaarevasta alumiinikehyksestä. Vitosol 200-FM-mallissa se voidaan räätälöidä ja maalata RAL-värillä. Vakiona runko on maalattu tummansiniseksi. Saumaton lasikehys takaa keräimen pysyvän tiiviyden ja maksimaalisen vakauden.

Erikoislasista valmistettu kansi on erittäin läpinäkyvä, joten sen läpi pääsee runsaasti aurinkoenergiaa. Lisäksi Vitosol-tasokeräimissä on puhkeamattomia ja korroosionkestäviä takalevyjä sekä erittäin tehokas lämmöneristys. Keräinten sydän on absorbaattori, joka on kiemurteleva putki, jonka läpi aurinkoneste (aurinkoenergian väliaine) virtaa. Tämän yläpuolella on ThermProtect-pinnoitteella varustettu absorptiopaneeli.

Miten auringonvalo muuttuu lämmöksi?

Tasokeräinten toiminta perustuu lämmön siirtymiseen tai lämmön virtaukseen. Kun auringonvalo osuu tasokeräinten pintaan, se lämmittää putkien sisällä kiertävää keruunestettä. Keruuneste siirtää sitten lämmön  käyttövesivaraajaan tai lämmityspuskuriin. Kierto voi sitten alkaa uudelleen.

Aurinkoisina päivinä tasokeräimet voivat imeä runsaasti energiaa ja varastoida sen väliaikaisesti varastoon. Jos energiaa ei poisteta vähään aikaan, keräimet ovat vaarassa ylikuumentua. Tämä johtuu siitä, että varastoyksikkö ei voi enää ottaa energiaa vastaan. Älykäs absorptiokerros suojaa Viessmannin tasokeräimiä tätä riskiä vastaan.

Viessmannin patentoitu ThermProtect-tekniikka estää energian lisäabsorption, kun tietty lämpötila on saavutettu, jolloin aurinkosäiliö on täysin lämmennyt. Jos kytkentälämpötila ylittyy, absorberikerroksen kiderakenne muuttuu, jolloin lämpösäteilyn nopeus kasvaa moninkertaiseksi ja keräimen teho pienenee. Pysähtymislämpötila laskee siten merkittävästi, mikä estää höyryn muodostumisen. Kun keräimen lämpötila laskee jälleen, kiderakenne palaa alkuperäiseen tilaansa. Aurinkoenergia voidaan sitten absorboida kuten ennenkin. Kidepinnan rakenteen muutos voidaan palauttaa loputtomiin, eli se on täysin palautuva. ThermProtect mahdollistaa myös koko pinnan suurpiirteisemmän mitoituksen verrattuna perinteisiin tasokeräimiin.

Edut

Yhteenvetona voidaan todeta, että Viessmann Vitosol 200-FM-tasokeräimille on ominaista seuraavat ominaisuudet:

ThermProtect suojaa ylikuumenemiselta korkeissa ulkolämpötiloissa ja alhaisella lämmöntuottokyvyllä.
Suuri auringon kattavuus.
Soveltuu keskuslämmityksen varaajaan ja lämpimän käyttöveden lämmitykseen.
Korkea tiiviys lasin kiinnitysnauhalla varustetun kehyksen ansiosta.
Nopea ja helppo kokoonpano ruostumattomasta teräksestä valmistettujen aaltoputkien push-fit-liittimien ansiosta.
Soveltuu erilaisiin asennusvaihtoehtoihin: katolle, tasakatolle, sisäkattoon ja julkisivuun.
Soveltuu vaaka- ja pystyasennukseen.
Houkutteleva muotoilu ja mahdollisuus räätälöintiin: Vitosol 200-FM:n voi maalata eri RAL-väreillä.
Kaikkien osien UV- ja korroosionkestävät materiaalit.

Tasokeräinten tuotevalikoima

Viessmannin tasokeräimet mahdollistavat erilaisia asennusvaihtoehtoja. Ne voidaan asentaa sekä vaaka- että pystysuoraan. Asennus on mahdollista myös kalteville katoille. Kun lämmityskattila korvataan asuinrakennuksessa, kahden tasokeräimen ja aurinkokeräimen yhdistelmäpaketti on usein ihanteellinen ratkaisu.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet