Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Putkikeräimet - toiminta, edut ja tuotevalikoima

Kysy neuvoa asiantuntijalta

Kaikkien, jotka investoivat nykyään uuteen lämmitysjärjestelmään, olisi suunniteltava se alusta alkaen niin, että siihen sisältyy aurinkolämpöjärjestelmä. Asentamalla aurinkokeräimet osoitat sitoutumisesi hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen kestävällä tavalla. Voit myös säästää jopa 60 prosenttia lämpimän käyttöveden lämmityksen vuotuisesta energiankulutuksesta. Viessmannilla on 40 vuoden kokemus aurinkolämpöjärjestelmien kehittämisestä ja valmistuksesta. Tekniikkamme avulla voit turvata järjestelmäsi tulevaisuuden ja luottaa kaikkien järjestelmän komponenttien optimaaliseen yhteistoimintaan.

Vitosol-tyhjiöputkikeräinten rakenne ja toiminta

Toisin kuin Viessmannin tasokeräimissä, aurinkolämpöjärjestelmien tyhjiöputkikeräimissä absorbaattori sijaitsee suoraan itse putkissa. Ensin mainituissa järjestelmissä putket, joiden läpi aurinkovoima virtaa, sijaitsevat kahden litteän absorptiokerroksen välissä. Toinen erityispiirre on tyhjiö. Putkikeräimissä on toinen putki, jota ympäröi tyhjiö. Tämä takaa erityisen tehokkaan lämmöneristyksen. Tämä auttaa varmistamaan, että absorbaattorin ja sisäisen lasiputken välillä ei juuri tapahdu lämpöhäviöitä. Absorberi on tyhjiökeräimen sisällä. Tämä suojaa sitä lialta ja sään vaikutuksilta. Tämä puolestaan mahdollistaa pysyvästi korkean energiankäytön.

Toinen keskeinen osa Viessmannin Vitosol-tyhjiöputkikeräimiä on lämmönvaihdin. Se siirtää lämpöä absorbaattorista kytkettyyn lämmityspiiriin.

Putkikeräimet voi asentaa mihin tahansa

Tyhjiöputkikeräimet ja niiden toiminta: lämpöputkiperiaate

Viessmannin tyhjiöputkikeräinten tekniikan ydin on lämpöputkiperiaate. Tämän periaatteen tärkein piirre on se, että aurinkovoima ei virtaa suoraan putkien läpi. Lämpöputket on liitetty "kuivana" lämmönvaihtimeen. ”Kuivaliitäntä" tarkoittaa, että ei putkikeräimessä ei tapahdu suoraa kontaktia siirto-ja aurinkoaineella. Mutta mitä lämpöputkessa tarkalleen ottaen tapahtuu ja miten patentoitu ThermProtect-toiminto toimii?

Kun auringon säteet osuvat absorbaattoriin, auringon lämpö haihduttaa lämpöputkessa olevan väliaineen. Kun tämä sitten virtaa keräimen viileämmille alueille eli kauemmas suorasta auringonsäteilystä, höyry muuttuu jälleen nesteeksi. Tästä prosessista vapautuu energiaa - lämpöä, joka siirretään aurinkolämpöjärjestelmään Duotec-kaksoisputkilämmönsiirtimen tai kuparilämmönsiirtimen (Vitosol 200-TM) kautta. Nestemäisessä tilassa lämpöputkessa oleva väliaine virtaa takaisin auringon valaisemalle alueelle, ja prosessi alkaa alusta ja jatkuu niin kauan kuin aurinko paistaa.

Prosessi keskeytyy, kun 150 celsiusasteen lämpötilaraja ylittyy. Tämä tapahtuu, kun väliaine ei enää tiivisty tai nesteydy putken viileämmillä alueilla. Tämä periaate auttaa suojaamaan järjestelmää liian korkeilta pysähtymislämpötiloilta ja estää siten ylikuumenemisen. Tämän ansiosta Vitosol 200-TM soveltuu rakennuksiin, jotka ovat osan vuodesta tyhjillään, kuten loma-asuntoihin. Piiri käynnistyy uudelleen vasta, kun keräimen alhaiset lämpötilat saavutetaan.

Putkikeräinten edut

Seuraavat ominaisuudet ovat ominaisia Vitosol 200-TM:lle  

Suojaa ylikuumenemiselta tai liian korkeilta pysähtymislämpötiloilta ThermProtectin ansiosta itsesäätelevän lämpöputken avulla.
Korkean hyötysuhteen absorberin läpi, jossa on erittäin selektiivinen pinnoite.
Erityisen tehokas lämpöeristys tyhjiön ansiosta, ei käytännössä lainkaan lämpöhäviöitä lasiputken ja absorbaattorin välillä.
Poikkeuksellisen pitkä käyttöikä korroosionkestävien materiaalien ansiosta.
Jatkuvasti korkea energiantuotto, koska absorbaattori on integroitu tyhjiöputkeen ja on siten suojattu lialta ja sään vaikutuksilta.
Erityisen korkea käyttövarmuus, koska lämpöputki on liitetty lämmönvaihtimeen kuivana ja koska nestepitoisuus on alhainen.
Suoraviivainen asennus modulaarisen rakenteen ansiosta

Vitosol 200-TM -mallia käytetään parhaiten vaakasuoraan asennettaviin suuriin järjestelmiin tasakatoilla ja kerrostaloissa. Se on myös asennosta riippumaton, sillä absorbaattoreita voidaan kääntää jopa +/- 45 astetta.

Tuotevalikoima: Putkikeräimet

Viessmannin putkikeräimillä voidaan muuntaa vähäisetkin auringon säteilymäärät käyttökelpoiseksi lämmöksi. Erittäin selektiivisellä pinnoitteella varustetut absorbaattorit takaavat korkean hyötysuhteen. Samalla putkien tyhjiö tarjoaa erittäin tehokkaan lämmöneristyksen. Näin ollen lasiputkien ja absorbaattorin välillä ei ole juuri lainkaan häviöitä, minkä ansiosta keräin pystyy muuttamaan alhaisenkin auringonsäteilyn hyötylämmöksi. Tyhjiöputkikeräimet hyödyntävät käytettävissä olevan auringonpaisteen erittäin tehokkaasti erityisesti keväällä ja syksyllä sekä talvella, kun ulkolämpötilat ovat alhaiset.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet