Vitocell käyttövesivaraaja - luotettavasti lämmintä vettä jokaiseen tarpeeseen

Lämpimän ja kuuman veden tarve on täysin erilainen eri kotitalouksissa ja kiinteistöittä. Tarve riippuu käyttäjien lukumäärästä ja kylpytottumuksista. Esimerkki: jos aamulla kolme ihmistä on lähdössä yhtäaikaa töihin tai  kouluun ja haluavat kaikki käydä suihkussa, täytyy lyhyen ajan sisällä olla paljon lämmintä vettä käytettävissä. Lämmintä käyttövettä voidaan myös tarvita samanaikaisesti asunnon eri puolilla.

Vitocell käyttövesivaraajat täyttävät nämä vaatimukset joka suhteessa. Varaajan voi myös yhdistää Viessmannin aurinkojärjestelmään ja hyödyntää ilmainen aurinkoenergia veden lämmittämiseen.

 

Lämminvesivaraaja, joka perustuu sähkövastusperiaatteeseen

Keskitetyn ja hajautetun käyttövesilämmityksen lisäksi voidaan käyttää myös Viessmann Vitotrans 353 makeavesimoduulia. Nämä moduulit täydentävät Vitocell-tuotesarjan puskurivaraajia. Käyttövesi lämmitetään kätevästi ja hygieenisesti sähkövastusperiaatteella. Käyttövedelle ei ole varaajaa. Sen sijaan käyttövesi lämmitetään halutulle lämpötilatasolle lämmitysvesipuskurisäiliön energialla. Lämmitysvesipuskurisylinteri voidaan yhdistää monenlaisiin järjestelmiin.

Käyttövesivaraajia eli malleissa

Viessmannin käyttövesivaraajalle on ominaista korkea hyötysuhde, monipuolisuus ja helppo asennus. Laitteita on saatavana eri versioina:

● Pystykäyttöinen käyttövesivesivaraaja (Vitocell 100-L, Vitocell 100-V ja Vitocell 300-V)

● Vaakatasoinen käyttövesivesivaraaja(Vitocell 100-H ja Vitocell 300-H)

● Alla oleva käyttövesivesivaraaja (Vitocell 100-W)

Varastointikapasiteetti vaihtelee mallista riippuen 120 - 1000 l. Tämä tarkoittaa, että Viessmann käyttövesivaraajat soveltuvat käytettäväksi  omakotitalojen lisäksi myös rakennuksissa, joissa kuuman käyttöveden tarve on suuri.

Tyylikäs, bivalentti käyttövesivaraaja aurinkosähköjärjestelmiin

Bivalenttinen käyttövesivaraaja on aurinkolämpöjärjestelmän välttämätön osa. Se imee järjestelmän tuottaman lämmön ja siirtää sen veteen. Viessmannin bivalenttisissa käyttövesivaraajassa on jokaisessa kaksi erillistä lämmityspatteria ja ne lämmittävät vettä sekä aurinkosähköjärjestelmällä että kattilalla. Tämä varmistaa, että haluttu lämpötilataso on aina taattu. Sylinterit on valinnaisesti valmistettu teräksestä, jossa on Ceraprotect emalipinnoite (Vitocell 100-V, Vitocell 100-W, Vitocell 100-B, Vitocell 100-U) tai ruostumattomasta teräksestä (Vitocell 300-V, Vitocell 300-H, Vitocell 300-B). ).

Vitocell puskurivaraajat

Puskurivaraajan tehtävänä on tilapäisesti varastoida lämmönkehittimen tuottama ylimääräinen energia ja päästää sitä lämmitysjärjestelmään vain tarvittaessa. Varastoitua energiaa voidaan käyttää lämmityspiirien tai käyttöveden lämmittämiseen. Myös puskurivaraajat kuten Vitocell 120-E tai Vitocell 140-E valmistetaan tehtaalla bivalenttiin käyttöön lämpöpumpun tai aurinkosähköjärjestelmän kanssa. Laitteen tilavuus on 2000 litraa.

Vitocell-käyttövesivaraajat kahdessa energiatehokkuusluokassa

Vakiona useimmat merkintätilavuudella varustetut käyttövesivaraajat (jopa 500 litran varastointikapasiteetti) saavuttavat energiatehokkuusluokan B. Vaihtoehtoisesti voit valita energiatehokkuusluokan A tai B välillä valituille varaajatyypeille. Luokan A varastosäiliöt on lämpöeristetty lisätyhjiöpaneelilla ja ne vähentävät lämpöhäviöitä ja siten myös energiakustannuksia.


Käyttövesivaraajat

Käyttövedenlämmittimen sisäpinnoite on ratkaiseva tekijä veden lämmittämisen hygienisyydessä. Viessmannilla on kaksi laatukonseptia: Vitocell 100 -tuotteiden ceraprotec-emalipinnoite turvalliseen ja pitkäikäiseen suojaan korrosiota vastaan sekä ruostumaton teräspinnoite tuoteperheessä Vitocell 300 korkeimpiin hygieenisiin vaatimuksiin. Vitocell-varaajavalikoimasta löydät sopivan käyttövesivaraajan jokaiseen tarpeeseen.