Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset
Vitocal 222-A

Ilma-vesilämpöpumppu

Kompakti Ilma-vesilämpöpumppu monoblock-mallissa takaa lämpimän käyttöveden saannin integroidun 220 litran käyttövesivaraajan ansiosta.

Nimellinen lämmitysteho: 3,8-11,6 kW
Integroitu käyttövesivaraaja
Lämmitys ja jäähdytys yhdessä
Korkein hyötysuhde pienimmässäkin tilassa

Ympäristön energiaa käyttävät lämpöpumput - tutustu eri malleihin ja etuihin!

Lue lisää nyt
Nimellinen lämmitysteho

3,8-11,6 kW (A-7/W35)

Miellyttävän korkea käyttövesivaraajan mukavuusaste

Integroidun 220 litran käyttövesivaraajaan ansiosta.

Jäähdytystoiminto

Käänteisen kytkimen ansiosta lämmitys ja jäähdytys samassa laitteessa.

Korkein hyötysuhde pienimmässäkin tilassa

Suoraviivainen asennus lähes mihin tahansa.

Hyvin hiljainen

Innovatiivisen ja kehittyneen akustisen suunnittelun ansiosta.

Alhaiset käyttökustannukset korkean COP:n ansiosta

EN 14511:n mukainen tehokerroin enintään 5,0 7,0 °C:n ulkolämpötilassa ja 35,0 °C:n vedenlämpötilassa.

Ihanteellinen käytettäväksi myös rivitaloissa

Alhainen äänenpainetaso 35 dB(A) kolmen metrin etäisyydellä.

Kuluttaa itse tuotettua energiaa

Aurinkosähköjärjestelmien optimoidun energiankulutuksen valmistelun ansiosta.

Maksimivirtauslämpötila enintään 60 °C

Jopa -10 °C:n ulkolämpötilassa

Nopea asennus; kylmäainelupaa ei tarvita

Lukuisista esiasennetuista komponenteista ja veden käytöstä johtuen kylmäainelupaa ei tarvita.

Helppo käyttää

Vitotronic-ohjausyksikön ansiosta, jossa on teksti- ja graafinen näyttö.

Tuotteiden korkea laatu

Ja moderni, ajaton muotoilu

Verkkopohjainen etäyhteys

Ilmaisen ViCare-sovelluksen ja Vitoconnectin kautta (valinnainen).

Vitocal 222-A kompakti ilma-vesilämpöpumppu

Vitocal 222-A integroidulla lämminvesivaraajalla

Vitocal 222-A -ilma-vesilämpöpumpulle on ominaista, että se on jaettu sisä- ja ulkoyksikköön, joissa on vettä johtavat liitäntäjohdot. Ohjaustekniikan ja tehokkaan kiertovesipumpun lisäksi kompaktiin sisäyksikköön on asennettu integroitu emaloitu lämminvesivaraaja, jonka tilavuus on 220 litraa.

Äskettäin kehitetty tulojärjestelmä takaa erittäin hyvän kerrostuneisuuden, mikä  mahdollistaa suuren, jopa 290 litran (40 °C:n lämpötilassa) lämpimän käyttöveden tuoton. Käyttöveden tarve voidaan näin ollen täyttää ongelmitta. Pienikokoinen ilma-vesilämpöpumppu on myös suunniteltu niin, että se voi hyödyntää optimaalisesti aurinkosähköjärjestelmistä itse tuotettua sähköä. Järjestelmän omistajilla on näin ollen ihanteelliset edellytykset ympäristövastuulliseen ja tulevaisuudenkestävään lämmitykseen uusiutuvilla energialähteillä.

Järjestelmän omistajien kannalta ratkaiseva etu on lämpöpumpun hädin tuskin kuuluva toiminta. Lisäksi Vitocal 222-A-monoblock ilma-vesilämpöpumppua voidaan käyttää sekä tavanomaiseen lämmitykseen että jäähdytykseen lämpiminä kuukausina. Tämä on mahdollista piirin käänteisominaisuuden ansiosta.

Vitocal 222-A monoblock-lämpöpumppu hyödyntää ulkoilman piilevää lämpöä ympäristölle vastuullisesti ja kustannustehokkaasti. Se lämmittää ja jäähdyttää  ja pienikokoiseen laitteeseen kuuluu integroitu 220 litran käyttövesivaraaja.

Vitocal jäähdytystoiminto

Nämä uudet ulkoyksiköt ovat ajattoman muotoilunsa ansiosta erittäin miellyttäviä silmälle. Viessmann suunnittelee ja valmistaa yhdellä tai kahdella puhaltimella varustetut laitteet itse. Näin ollen ne tarjoavat erittäin hyvän suorituskyvyn, erinomaisen viimeistelyn ja laadun.

Vitocal 222-A:n ulkoyksiköiden akustiset ominaisuudet täyttävät AAD-määritykset (Advanced Acoustic Design). Tulos on tuskin kuultavissa. Yhdessä älykkään kierrosluvun säädön kanssa korkealaatuinen, äänioptimoitu puhallin vähentää merkittävästi ilmamelua täys- ja osakuormituskäytössä. Matalat taajuudet, jotka tavanomaisissa lämpöpumpuissa yleensä koetaan häiritseviksi, suurilta osin estetään.

Uuden Vitocal 222-A-kompaktilämpöpumpun ulkoyksikkö (puhaltimella) on yksi hiljaisimmista laitteista lajissaan, sillä sen äänenpainetaso on vain 35 dB(A) kolmen metrin etäisyydellä yötilassa. Sen asentaminen lähelle naapurikiinteistöä tai tiiviisti rakennetuille alueille, kuten rivitaloalueille, ei ole siis ongelma.  

Luonnos rivitaloalueesta lämpöpumpuilla.

Kaikki lämminvesivaraajalla varustettuun Vitocal 222-A:han asennetut komponentit on optimoitu toimimaan yhdessä. Tuloksena on korkea hyötysuhde, joka näkyy alhaisina käyttökustannuksina. Lukumääräisesti ilmaistuna Vitocal 222-A:n COP (Coefficient of Performance) on jopa 5,0 7,0 °C:n ulkolämpötilassa ja 35,0 °C:n vedenlämpötilassa EN 14511-standardin mukaisesti. Jopa 2,0 °C:n ulkolämpötilassa ja 35,0 °C:n vedenlämpötilassa COP on edelleen 4,1.

Vitocal 222-A:n sisäyksikkö on erittäin pienikokoinen, vaikka siihen on integroitu 220 litran käyttövesivaraaja. Sen mitat (syvyys x leveys x korkeus) 681 x 600 x 1874 mm mahdollistavat helpon asennuksen lähes mihin tahansa huoneeseen.  

Kompakti sisäyksikkö, jossa on hydrauliikka ja ohjausyksikkö, on hiljainen ja se voidaan asentaa lähelle asuintilaa. Ulkoyksikköön johtavat putket on täytetty vedellä, joten asentaja ei tarvitse erityistä kylmäainelupaa. Hermeettisesti suljetun kylmäainepiirin ansiosta myöskään kylmäaineen vuototesti ei ole tarpeen. Vitocal 222-A voidaan asentaa erittäin nopeasti, koska siinä on paljon valmiiksi koottuja komponentteja ja koordinoituja lisävarusteita.

Vitotronic-ohjausyksikön yksinkertaisen ja intuitiivisen käyttöliittymän avulla saat yleiskuvan lämmitysjärjestelmästäsi vain muutamalla napsautuksella. Ohjausjärjestelmä on myös verkkokäyttöinen Vitoconnect-käyttöliittymän (lisävaruste) ja ilmaisen ViCare-sovelluksen ansiosta. Näin voit hallita järjestelmääsi mistä tahansa, mutta myös valtuutetun urakoitsijan suorittama etähuolto on mahdollista, mikä takaa optimaalisen huollon.

EHPA laatusertifikaatti varmistaa COP-arvon (COP = Coefficient of Performance) kuluttajalle.

Suomen kansallinen EHPA laatusertifikaatti todistaa, että Viessmann Vitocal 200-A ilma-vesilämpöpumppu täyttää EHPA sertifikaatin laatuvaatimukset.

  • Toimii jopa -20 °C:n ulkolämpötiloissa.
  • Viessmannin ilmanvaihtokoneiden ohjaus mahdollista
  • Ei kylmäaineen vuototestiä hermeettisesti suljetun kylmäainepiirin ansiosta.
  • Sisä- ja ulkoyksiköiden väliltä ei vaadita vähimmäisetäisyyksiä.
  • Energiatehokkuusluokka* A++ / A | tyyppi 221.A04: A+ / A.

* Energiatehokkuusluokka komission delegoidun asetuksen (EU) N:o 811/2013 mukaisesti lämmitykseen, keskimääräiset ilmasto-olosuhteet - matalat (35 °C) / keskilämpötilakäytöt.

Vitotronic 200 WiFi-mahdollisuudella

Lämpöpumppua voidaan ohjata myös etänä Vitotronic 200 -ohjausyksiköllä Vitoconnect-internetliitännän (lisävaruste) ja ilmaisen ViCare-sovelluksen avulla.  

Vitotronic 200

Video: Miksi voin luottaa Vitocal-lämpöpumppuun?

Tuotteen tiedot

Nimellislämpöteho (kW), toimintapiste A7/W35 (EN 14511 mukaan)

Tyyppi AWOT-M-E-AC 221.A04: 4,0 kW | tyyppi AWOT-M-E-AC 221.A06: 4,8 kW | tyyppi AWOT-M-E-AC 221.A08: 5,6 kW | tyyppi AWOT-M-E-AC 221.A10: 7,0 kW | tyyppi AWOT-E-AC 221.A10: 7,6 kW | tyyppi AWOT-E-AC 221.A13: 8,9 kW | tyyppi AWOT-E-AC 221.A16: 10,1 kW

Tehokerroin ε (COP) lämmityskäytössä A7/W35

Tyyppi AWOT-M-E-AC 221.A04: 4.6 | Tyyppi AWOT-M-E-AC 221.A06: 4.7 | Tyyppi AWOT-M-E-AC 221.A08: 4.7 | Tyyppi AWOT-M-E-AC 221.A10: 4.7 | Tyyppi AWOT-E-AC 221.A10: 5.0 | Tyyppi AWOT-E-AC 221.A13: 5.0

Energiatehokkuusluokka*

A++ / A | tyyppi 221.A04: A+ / A

* Komission delegoidun asetuksen (EU) N:o 811/2013 mukaisesti lämmitykseen, keskimääräiset ilmasto-olosuhteet - matalan lämpötilan käyttö (35 °C) / keskilämpötilan käyttö (55 °C).

Energiatehokkuusluokka, käyttöveden lämmitys

A

Käyttöalue

Omakotitalot, uudisrakentaminen ja saneeraushankkeet.

Ohjaus

Helppokäyttöinen Vitotronic-ohjausyksikkö, jossa on selkeä teksti- ja graafinen näyttö, verkkoyhteys Vitoconnectin (lisävaruste) ja ilmaisen ViCare-sovelluksen kautta.

Käyttöveden lämmitys

Sisäänrakennettu 220 litran lämminvesivaraaja.

Lisäominaisuudet

Lämmitys ja jäähdytys yhdellä laitteella palautuvan virtapiirin ansiosta. Kätevä jäähdytystoiminto kolmen jäähdytyspiirin ansiosta.

Tuotteen poikkileikkaus, sisäyksikkö
Tuotteen poikkileikkaus, ulkoyksikkö
Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet