Aurinkolämpöenergia kunnallisella sektorilla

Lämmöntarpeen monipuolisuus kunnallisella sektorilla tarjoaa hyviä mahdollisuuksia aurinkolämpöjärjestelmien käytölle. Niitä voidaan käyttää muun muassa juomaveden lämmittämiseen ja monikerroksisten asuinrakennusten lämmityksen tukemiseen.

Aurinkojärjestelmä kerrostalossa

Taso- tai putkikeräinten käyttö kunnallisella sektorilla

Aurinkolämpöenergia muuntaa ilmaisen auringonvalon lämmöksi, jota voidaan käyttää lämmityksen ja lämpimän veden valmistukseen. Tämä ei pelkästään vähennä fossiilisten polttoaineiden käyttöä, vaan kunnat voivat tällä tavoin tuottaa lämpöä omaan käyttöönsä ja vähentää riippuvuuttaan energiantoimittajista ja nousevista energiakustannuksista.

Järjestelmän ytimen muodostavat moduulit tai keräimet. Niitä on saatavana tasokeräiminä ja putkikeräiminä.

Tasokeräimet kunnallisissa sovelluksissa käytettäviä aurinkoenergiajärjestelmiä varten

Vitosol 100-FM- ja Vitosol 200-FM -tuotesarjat soveltuvat kunnallisiin käyttökohteisiin. Niitä on saatavana katolle asennettavaksi, kattoon integroitavaksi ja korotettuun asennukseen. Näin ne voidaan mukauttaa joustavasti ja optimaalisesti vaatimusten ja olosuhteiden mukaan. Kaikki Viessmannin mallit on varustettu älykkäällä absorboivalla kerroksella. Tämä suojaa keräimiä ylikuumenemiselta ja pysähtymiseltä. Patentoitu ThermoProtect-tekniikka kytkee energiankulutuksen automaattisesti pois päältä heti, kun 145 °C:n enimmäislämpötila on saavutettu. Viessmannin tasokeräimet ovat tehokkaita, ja ne voidaan asentaa nopeasti ja turvallisesti joustavien ruostumattomasta teräksestä valmistettujen aaltoputkiliittimien ansiosta.

Kunnissa käytettävät putkikeräimet

Tasokeräinten lisäksi Viessmann tarjoaa myös tyhjiöputkikeräimiä, jotka pystyvät keräämään erityisen suuren määrän aurinkoenergiaa ja muuttamaan sen lämmöksi erittäin selektiivisesti pinnoitettujen absorberiensa ansiosta. Niille on ominaista korkea hyötysuhde, sillä tyhjiö muodostaa erityisen hyvän lämmöneristyksen.

Kuten tasokeräimissä, Viessmann tarjoaa kunnallisiin aurinkokeräinjärjestelmiinsä eri malleja - Vitosol 200-FM ja Vitosol 300-FM. Myös ThermProtect-tekniikan avulla tapahtuva automaattinen lämpötilan katkaisu on käytössä.


Aurinkolämmitysjärjestelmät icon-solar.png

Viessmannin aurinkokeräimistä löydät kustannustehokkaan ja energiaa säästävän järjestelmän lämmitysjärjestelmäsi tueksi tai käyttövettä lämmittämään. Taso- ja putkikeräinvalikoima tarjoaa monenlaisiin käyttökohteisiin modernin ja yksilöllisen ratkaisun.