Lämpöä auringosta: ilmaista energiaa kotiin

Yhä useammat rakentajat ja remontoijat hyödyntävät aurinkoa ylimääräisenä energian lähteenä. Se tarjoaa ilmaista energiaa ympäri vuoden. Aurinkojärjestelmällä voidaan kattaa jopa 60 prosenttia vuotuisesta käyttöveden lämmittämiseen tarvittavasta energiantarpeesta. Touko-syyskuussa aurinko tuottaa niin paljon energiaa, että käyttövesi voidaan lämmittää täysin aurinkojärjestelmän avulla.

Viessmannin Vitosol-aurinkojärjestelmät takaavat mahdollisimman suuren tehokkuuden optimaalisti yhteensopivien komponenttien ansioista. Aurinkojärjestelmiä voidaan muuntaa hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin: käyttöveden lämmitykseen, lämmityksen tueksi tai uima-altaan veden lämmittämiseen.

Viessmannin aurinko-ohjelma on kokonaisvaltainen. Vitosol-aurinkokeräimiä löytyy kaikkiin tarpeisiin ja vaatimuksiin. Tyylikkäästi muotoilluilla, katolle tai julkisivuun asennettavilla aurinkokeräimillä on lukuisia sijoitusmahdollisuuksia.

Vitosolic-automatiikalla varmistetaan, että keräimet käyttävät tarjolla olevan energian tehokkaasti. Divicon pumppuryhmä huolehtii järjestelmän hydrauliikasta ja termisestä suojauksesta.

Meillä on yli 30 vuoden kokemus aurinkotermisten järjestelmien kehittämisessä ja valmistamisessa; voit luottaa tekniseen osaamiseemme ja tuotteidemme korkeaan laatuun. Lämmität sitten fossiilisilla polttoaineilla, puulla tai uusiutuvan energian laitteilla kuten lämpöpumpulla, kaikkiin Viessmannin laitteisiin saat helposti liitettyä myös aurinkojärjestelmän. 


Mikä on aurinkolämmitysjärjestelmä?

Aurinkoenergia on aurinkojärjestelmä, jota voidaan käyttää lämpimän käyttöveden tuottamiseen valmistukseen ja lämmityksen tukemiseen. Koska aurinkoenergiaa on saatavilla ilmaiseksi, säästät fossiilisia polttoaineita ja investointi aurinkolämpöjärjestelmään maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa. Tämä tarkoittaa, että energialähteestä ei aiheudu kustannuksia.

Jotta aurinkoenergiaa voitaisiin käyttää, tarvitaan keräimiä, jotka sieppaavat nämä säteet. Viessmann Vitosol on kehittänyt tähän tarkoitukseen putki- ja tasokeräimet. Ne imevät auringonsäteet ja muuttavat ne käyttökelpoiseksi lämmöksi.

Keräinten lisäksi aurinkolämpöjärjestelmä koostuu absorboijasta, aurinkopiiristä ja aurinkonesteestä tai aurinkoväliaineesta. Kun säteet osuvat keräimiin, energia muuttuu lämmöksi absorboijassa. Se pumpataan ensin puskurivaraajaan tai käyttövesivaraajaan ja jaetaan sieltä kotitalouden käyttöön joko lämmityksen tueksi tai käyttöveden lämmitykseen. Ensin lämpö kuljetetaan sopivaan varastosäiliöön väliaineen - aurinkonesteen - avulla. Käyttövesivaraajasta lämmin vesi ohjataan vedenottopisteisiin, kuten hanaan tai suihkuun.


Erottelu mahdollisten käyttötarkoitusten mukaan

Periaatteessa sinulla on mahdollisuus käyttää aurinkoenergiaa käyttöveden lämmitykseen ja lämmityksen tukemiseen. Joka tapauksessa öljyn tai kaasun säästö on huomattava: aurinkojärjestelmällä kulutat reilut 60 prosenttia vähemmän energiaa vuodessa, mitä muuten tarvittaisiin veden päivittäiseen lämmittämiseen. Jos yhdistät käyttöveden lämmityksen ja lämmitysveden, vuotuinen säästö on noin 35 prosenttia kokonaisenergiantarpeesta.

Aurinkoenergia käyttöveden lämmitykseen

Järjestelmän ydin on bivalentti lämminvesivaraaja, esim. Vitocell 300-B. Jos auringonvaloa on riittävästi, aurinkokennojärjestelmän aurinkoväliaine lämmittää käyttövesivaraajan vettä alemman lämmönvaihtimen kautta.

Jos lämpötila laskee veden poisoton vuoksi, esim. kylvyssä tai suihkussa, kattila kytkeytyy tarvittaessa päälle lisälämmitystä varten toisen piirin kautta.

Vitocell-tuotesarjalla aurinkolämpöjärjestelmää voidaan täydentää hyvin ja lämmin vesi voidaan lämmittää aurinkoenergialla ja varastoida tilapäisesti. Tämä takaa korkean mukavuuden. Voit käyttää bivalenttia Vitocell 100-U / W tai Vitocell 100-W käyttövesivaraajaa, yhdistelmävaraajaa ja puskurivaraajaa, kuten Vitocell 360-M. Tarjoamme oikean käyttövesivaraajan jokaiseen tarpeeseen. Ne kaikki voidaan helposti liittää aurinkolämmitysjärjestelmään.

Aurinkojärjestelmä bivalentilla varaajalla

Mutta mitä kannattaa ottaa etukäteen huomioon suunnittelussa?

Nyrkkisääntönä suunnittelulle omakotitaloissa: Jos keräinpinta on suunnattu kaakon ja lounaan väliin, voidaan olettaa 1,5 m² tasokeräimen tai 1,0 m² putkikeräimen olevan riittävä 100 litraa varaajatilavuutta kohti. Epäsuotuisan suuntauksen tai kaltevuuden aiheuttaman pienentyneen tuoton kompensoimiseksi keräinpinta-alaa voidaan hieman kasvattaa.

Voiko aurinkolämmityksen yhdistää myös perinteisiin lämpöpattereihin?

Laajalle levinnyt väärinkäsitys on oletus, että aurinkoenergian käyttö lämmityksen tukena on mahdollista vain lattialämmityksellä. Myös klassisia lämpöpattereita voidaan käyttää. Vuotuiset keskimääräiset tuotot ovat vain marginaalisesti pienemmät, ja ne määräytyvät ensisijaisesti pattereiden hieman korkeammista paluulämpötiloista.Aurinkojärjestelmät Wärme aus der Sonnenenergie

Viessmannin aurinkokeräimistä löydät kustannustehokkaan ja energiaa säästävän järjestelmän lämmitysjärjestelmäsi tueksi tai käyttövettä lämmittämään. Taso- ja putkikeräinvalikoima tarjoaa monenlaisiin käyttökohteisiin modernin ja yksilöllisen ratkaisun.