Toimintamme koronan aikana

Erityisesti näin yllättävässä ja haastavassa tilanteessa organisaatiomme joustavuus ja toimintavarmuus pääsee hyvin esille. 

Poikkeusoloissa ensisijainen tavoitteemme on työntekijöidemme, asiakkaidemme ja heidän perheidensä terveyden suojeleminen. Noudatamme yhteiskunnassa hallituksen antamia määräyksiä ja suosituksia. Lisäksi olemme jo hyvissä ajoin etukäteen varmistaneet, että toimintamme sujuu mahdollisimman hyvin kaikissa olosuhteissa.

Henkilökohtaiset tapaamiset ovat nyt erittäin rajattuja, mutta yhteyshenkilömme ja asiakaspalvelumme on edelleen hyvin tavoitettavissa. 

Logistiikka

Tällä hetkellä tavarantoimitus ja logistiikkaketju ovat täysin toimivia eikä toimituskapasiteetille ole mitään rajoituksia.

Myynti 

Ymmärrettävästi emme tee asiakaskäyntejä myyntiasioissa tällä hetkellä. Myyntimme on tavoitettavissa normaalisti puhelimitse tai sähköpostilla.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on myös tavoitettavissa normaalisti puhelimitse tai sähköpostilla. Konttorimme on suljettuna vierailijoilta toistaiseksi.

Vaihteen numero:

010 328 2550

info@viessmann.fi

 

Ongelmia lämmityslaitteen kanssa?

Jos sinulla on ongelmia Viessmann-lämmityslaitteesi kanssa, ota yhteyttä laitteen asentaneeseen yritykseen tai paikalliseen huoltoliikkeesemme. 

Lähimmän asennus- ja huoltoliikkeen löydät helposti jälleenmyyjähaullamme

Asennus- ja huoltokumppaneillemme Viessmannin tekninen tuki on normaalisti tavoitettavissa. 

 

Pysytään terveinä!

Toivomme, että sinä, perheesi, työntekijäsi ja kollegasi selvitydytte läpi näistä poikkeusolosuhteista turvallisesti ja terveellisesti. Teemme kaikkemme varmistaaksemme tuotteidemme saatavuuden ja palveluidemme laadun.