Haluatko ostaa Viessmann-tuotteen tai etsitkö sopivaa lämpöpumppua?

Löydä jälleenmyyjä tai asentaja
Yksityisasiakkaat Ammattilaiset

Viessmann ostaa suomalaisen kylmäkalustevalmistaja Norpen

Saksalainen lämmitys-, jäähdytys- ja ilmastonhallintateknologian valmistaja Viessmann-konserni ostaa suomalaisen Norpe-konsernin koko osakekannan. Viessmann ilmoitti hankinnasta Helsingissä 23.9.2013. Perheyrityksenä Viessmann tarjoaa konsernin uudelle jäsenelle mahdollisuuden laajentaa markkina-asemaansa pitkällä tähtäyksellä ja kasvaa yhdeksi Euroopan johtavista yrityksistä, jotka toimittavat kylmäratkaisuja päivittäistavarakaupalle.

Helsingissä, 23.9.2013  

Norpe on alansa markkinajohtaja Skandinaviassa ja Baltian alueella.

Vuonna 1953 Porvoossa perustettu Norpe työllistää yli 450 henkeä, ja vuonna 2012 sen liikevaihto oli yli 130 miljoonaa euroa. Norpen tehtaat ja pääkonttori sijaitsevat Porvoossa. Yrityksellä on tytäryhtiöitä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Puolassa ja Virossa sekä myyntitoimisto Latviassa ja edustusto Venäjällä.

Norpe on alansa markkinajohtaja Pohjoismaissa ja Baltian alueella. Lisäksi kylmäkalusteyhtiö on kasvanut nopeasti lisättyään liiketoimintaansa ydinmarkkinoillaan, joihin lukeutuvat Venäjä ja Saksa. Yritys toimii aktiivisesti myös Keski-Euroopassa, Lähi-idässä ja Australiassa.

"Tavoitteenamme on kasvaa kokonaisvaltaiseksi kylmäratkaisujen toimittajaksi samalla tavoin kuin olemme tehneet lämmitysalalla", toteaa Viessmann-konsernin omistaja tri Martin Viessmann. "Tämän tavoitteen saavuttamiseksi meidän on keskityttävä laajentamaan päivittäistavarakaupalle tarjoamaamme tuotevalikoimaa. Olemme varmoja, että Norpen kattava ja kiinnostava tuotevalikoima sopii erinomaisesti strategiaamme."

"Olemme innostuneita ja tyytyväisiä tullessamme osaksi Viessmann-konsernia. Viimeisen kolmen vuoden ajan olemme menestyksekkäästi toteuttaneet yritysstrategiaamme ja vahva sekä arvostettu uusi omistaja tarjoaa meille mahdollisuuden nostaa yrityksemme uudelle tasolle. Norpen henkilöstölle kauppa avaa uusia mahdollisuuksia, sillä Viessmannin työntekijöinä he ovat todellisen maailmanluokan konsernin palveluksessa", Norpen toimitusjohtaja Matti Virtanen kuvailee.

Koska Viessmann on ennestään laaja-alainen lämmitysratkaisujen toimittaja, Norpen hankinta on merkittävä askel, jonka avulla yritys lisää tarjontaansa myös kattavan valikoiman kylmäkalusteratkaisuja. Viessmann aloitti liiketoiminnan jäähdytys- ja kylmälaitesektorilla vuonna 2012. Siitä lähtien se on jäähdytys- ja lämmitystoimintojen yhdistämisen ohella keskittynyt hyödyntämään uutta markkinapotentiaalia maissa, joissa lämmitykselle ei ole suurta kysyntää sääolosuhteiden takia.

Viessmann-konserni tarjoaa jo nyt jäähdytys- ja kylmälaitemarkkinoilla valikoiman lämpötilaohjattuja huoneita, tehokkaita jäähdytyskennoja ja -yksikköjä sekä asiaankuuluvia lisävarusteita ja palveluita.

Jäähdytysratkaisujen alueella kylmäkalusteet ja -koneikot ovat keskeisessä roolissa etenkin päivittäistavarakaupan kannalta, sillä ne muodostavat merkittävän osan asiakkaiden energiakustannuksista. Viessmann pyrkii jatkuvasti parantamaan lämmitys- ja jäähdytysratkaisujensa energiatehokkuutta.

Norpen äärimmäisen tehokkaiden ja innovatiivisten tuotteiden sekä osaamisen yhdistäminen Viessmannin laajaan kansainväliseen myyntiverkostoon lisää varmasti myyntiä lupaavilla kylmälaitemarkkinoilla. Yritysten asiantuntemuksen yhdistämisestä on hyötyä erityisesti asiakkaille, jotka saavat huippuluokan lämmitys-, jäähdytys-, kylmälaite- ja ilmastonhallintateknologiaa sekä tarpeisiinsa sopivia energianhallintaratkaisuja saman katon alta.

Tietoa Viessmann-konsernista

Viessmann-konserni on yksi johtavista lämmitysjärjestelmien valmistajista kansainvälisillä markkinoilla. Vuonna 1917 perustettu perheyritys työllistää 10 600 henkilöä, ja sen vuotuinen liikevaihto on 1,89 miljardia euroa.

Viessmann on kansainvälinen yritys: sillä on tuotantolaitoksia 11 maassa, jakelijoita ja myyntiedustajia 74 maassa sekä 120 myyntikonttoria ympäri maailman.
Yrityksen myynnistä 54 prosenttia tulee vientitoiminnasta.

Viessmannin täydellinen tuotevalikoima

Viessmannin täydellinen tuotevalikoima tarjoaa mukautettuja ja tehokkaita järjestelmiä kaikkiin tarpeisiin ja polttoaineratkaisuihin tehovälillä 1,5-120 000 kW. Valikoimaan kuuluu seinäkiinnitteisiä kaasukondenssikattiloita (1,9-150 kW), vapaasti seisovia kondenssikattilajärjestelmiä (1,9-6 000 kW) sekä sähkön ja lämmön yhteistuotantoon tarkoitettuja CHP-järjestelmiä (1,0-401 kWel ja/tai 5,3-549 kWth). CHP-järjestelmät on suunniteltu käyttämään maa- tai biokaasua, ja niiden mukaan on saatavilla myös kaasuntoimitussopimus.

Yhtiön uusiutuvan energian järjestelmiin kuuluvat levy- ja tyhjiöputkikeräimillä varustetut aurinkolämpöjärjestelmät talousveden lämmitykseen, lämmitysjärjestelmän varmistus, aurinkoenergialla toimivat rakennusten jäähdytysjärjestelmät, erityiskattilat, polttoyksiköt (4 kW-50 MW) puulle, hakkeelle ja pelletille, maasta, pohjavedestä tai ilmasta lämpöä keräävät lämpöpumput (1,7-2 000 kW) sekä valosähköjärjestelmät.

Viessmann tarjoaa laajan valikoiman ratkaisuja saman katon alta myös kaukolämpöverkoille ja bioenergiaa hyödyntäville yhteisöille: soveltuvuustutkimukset, ratkaisun yksityiskohtainen suunnittelu, jossa huomioidaan kaikki tarvittavat komponentit, kuten biokaasujärjestelmät, lämmittimet, CHP-moduulit, maalämpöputket ja siirtoasemat, sekä rakennus- ja käyttöönottopalvelut.

Vastuullisuus ja pitkäjänteisyys

Perheyrityksenä Viessmann pitää vastuullisuutta ja pitkäjänteistä toimintaa erityisen tärkeänä. Keskittyminen uusiutuviin energiamuotoihin on jo ennestään keskeinen osa yrityksen toiminnallisia periaatteita. Viessmann-konsernille kestävyysperiaatteen toteuttaminen tarkoittaa kustannustehokkuutta, ekologisuutta ja vastuullisuutta toiminnan kaikilla alueilla. Näin voidaan vastata asiakkaiden nykyisiin tarpeisiin vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuuksia.

Ympäristöasioiden edelläkävijänä ja lämmitysalan teknologisena johtajana Viessmann on jo vuosikymmenien ajan tarjonnut vähäpäästöisiä ja energiatehokkaita öljy- ja kaasulämmitysjärjestelmiä sekä aurinkolämpöratkaisuja, puunpolttojärjestelmiä ja lämpöpumppuja. Monia Viessmannin kehittämistä ratkaisuista pidetään lämmitysteknologian merkkipaaluina.

Tietoa Norpe-konsernista

Norpe on yksi Euroopan johtavista innovatiivisten kylmäkalusteratkaisujen toimittajista. Vuonna 1953 perustettu yritys on kehittänyt kaupallisia kylmäratkaisuja jo yli 60 vuotta. Viimeisen 10 vuoden aikana Norpen tehtaat ovat tuottaneet 200 000 metriä keskuskoneellisia kylmäkalusteita sekä 100 000 yksikköä omakoneellisia kylmäkalusteita.
MB Rahastot on ollut Norpen enemmistöomistaja vuodesta 2005. Yrityksen liikevaihto vuonna 2012 oli yli 130 miljoonaa euroa, ja 80 prosenttia myynnistä tuli viennistä.

Norpen 450 työntekijästä lähes 360 toimii Suomessa. Noin 100 henkilöä työskentelee tytäryhtiöissä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Puolassa ja Virossa sekä myyntikonttorissa Latviassa ja edustustossa Venäjällä. Muualla Norpea edustaa kattava kumppaniverkosto.

Norpen tuotanto ja tuotteet

Norpe valmistaa keskus- ja omakoneellisia kylmäkalusteita, kylmäkoneikkoja ja lamellituotteita Suomessa. Yritys tarjoaa kattavan valikoiman tuotteita päivittäistavarakaupalle ja elintarviketeollisuudelle, sekä niihin kuuluvia asennuspalveluita. Norpen ratkaisut sopivat kaikkiin kaupan myymäläkonsepteihin, ja ne on suunniteltu vastaamaan tiukimpiin turvallisuus- ja ympäristövaatimuksiin energiatehokkuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Norpelle on myönnetty ISO 14001:2004- ja ISO 9001:2008 -sertifiointi.

Tutkimus ja kehitys

Norpen tutkimus- ja tuotekehitystoiminta on Porvoossa, missä sijaitsevat yrityksen suunnitteluosastot sekä EN-standardien mukaiset laboratoriot. Norpen viimeisimpiin innovaatioihin kuuluvat energiatehokkaat Novus- ja Ventus- kylmähyllyköt. Näiden e-ncore-teknologiaa hyödyntävien hyllyköiden avulla asiakkaat voivat vähentää energiankulutustaan jopa 50 prosenttia verrattuna vastaaviin markkinoilla oleviin ratkaisuihin.

Miten voimme auttaa?
Etsitkö tietoa tuotteistamme?

Kirjaudu ViBooks-tietokantaan ja saat käsiisi kaikki Viessmann-tuotteiden tietolehdet, käyttö- ja asennusohjeet.

ViBooks-käyttöohjeet