Kolminkertainen saksalaisen vastuullisen kehityksen palkinnon saaja

Aikamme suuret haasteet ovat ilmastonmuutos, luonnon resurssien riittämättömyys, sekä talouden asteittainen kansainvälistyminen. Teollistuneet maat ovat lisäksi kohdanneet kansan ikääntymiseen ja vähenemiseen johtavan demografisen kehityksen. On vain yksi keino tilanteen ratkaisemiseen: vastuullinen kehitys kaikilla elämänaloilla.

Vastuullisuus - ankkuroitu yrityksen perusperiaatteisiin

Kansainvälisesti johtavana lämmitystekniikan valmistajana ja kolmannen polven perheyrityksenä otamme vastuun kantaaksemme. Vastuullisuus on jo vahvasti ankkuroitu yrityksemme perusperiaatteisiin. Vastuullisuus määrittää toimintamme.

Yrityksen aseman ja kilpailukyvyn varmistaminen

Vastuullisuusstrategiamme tukee yrityksemme asemaa ja kilpailukykyä riippumattomana perheyrityksenä. Tärkeänä toiminta-alueena koemme ilmaston- ja ympäristönsuojelun sekä resurssitehokkuuden koko yrityksessä, jossa on 10 600 työpaikkaa ympäri maailman.

Nachhaltigkeitspreis_2009.png

2009 – "Vastuullisin tuotanto"

Viessmann sai vuonna 2009 ensimmäistä kertaa saksalaisen vastuullisen kehityksen palkinnon, silloin vastuullisimmasta tuotannosta. Palkinto edelläkävijänä toimimisesta myönnettiin yritykselle vastuullisen kehityksen mukaisesta Effizienz Plus -projektista. Effizienz Plus -projektin myötä Viessmann osoitti Allendorfin (Eder) kotipaikassa, että vuoden 2050 energia- ja ilmastopoliittiset tavoitteet voidaan saavuttaa jo nyt. Tuomalla markkinoille käytettävää tekniikkaa saatiin työ- ja materiaalitehokkuuden ohella nostettua energiatehokkuutta. Fossiilisen energian käyttö laski 66 prosenttia, CO2-päästöt 80 prosenttia.

Nachhaltigkeitspreis_2011.png

2011 – "Vastuullisin merkki"

Vuonna 2011 oli seuraavan saksalaisen vastuullisen kehityksen palkinnon vuoro – Viessmann valittiin Saksan vastuullisimmaksi merkiksi. Tuomaristo viittasi perusteluissaan siihen, että vastuullisuus on jo vuodesta 1966 ankkuroitu yrityksen perustaan. Tämä näkyy tällä hetkellä etenkin yrityksen sitoutumisessa etsimään ratkaisuja energiakäänteen keskeisiin kysymyksiin.

Nachhaltigkeitspreis_2013.png

2013 – "Esimerkillistä resurssitehokkuutta"

Vuonna 2013 Viessmannille myönnettiin saksalainen vastuullisen kehityksen palkinto kolmannen kerran. Viessmann nimettiin esimerkillisen resurssitehokkaaksi. Tuomaristo perusteli valintaansa: "Viessmann on resurssitehokkuudeltaan alansa esikuva. Tuotteiden pitkäikäisyys on vakuuttava, korjattavuus on turvattu tarjoamalla varaosia, rakenne on kierrätykseen sopiva ja sen myötä helppo purkaa, tuotteilla on myös innovatiivinen kierrätysjärjestelmä".