Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumpun toiminta

Tapaa, miten lämpöpumppu tuottaa lämpöenergiaa ilmasta, voidaan yksinkertaistaen verrata jääkaapin toimintaan. Jääkaappi vie lämpimän ilman ulos, kun taas ilma-vesilämpöpumppu tuo lämpöä ympäröivästä ilmasta sisään huoneeseen. Konkreettisesti puhallin imee aktiivisesti ulkoilmaa ja siirtää sen lämpöpumppuun asennetulle lämmönvaihtimelle (höyrystimelle). Lämmönvaihtimessa kiertää kylmäaine, joka jo matalissa lämpötiloissa muuttaa sen aggregaatiotilaa ja haihtuu. Höyry tiivistetään kompressorin avulla, jotta se olisi tarpeeksi korkealla tasolla lämmitykseen ja käyttöveden tuottamiseen. 

Asennus sisä- tai ulkotiloihin

Ilma-vesilämpöpumput ovat jo yksi yleisimmin käytetyistä lämpöpumpuista. Suosion taustalla ovat suhteellisen alhaiset investointikustannukset ja monipuoliset asennusvaihtoehdot..

Monoblock ilma-vesilämpöpumput 

Monobloc-versiossa kaikki lämmön talteenoton kannalta tärkeät komponentit sijaitsevat lämpöpumpun sisällä. Koska sisä- ja ulkoyksikön väliset yhdysjohdot ovat vain vedellä täytettyjä, voidaan laitteet ottaa nopeasti ja helposti käyttöön. Järjestelmän asentamiseen ei tarvita kylmälupia. Järjestelmän käyntiääni on erittäin hiljainen, joten laite voidaan sijoittaa hyvin myös asuintiloihin. 

Maksutonta lämmitysneuvontaa

Jälleenmyyjähaku

Jälleenmyyjämme kautta maan neuvovat mielellään lämmitysasioissa. Syötä hakukenttään postinumero tai paikkakunta, niin löydät lähimmän jälleenmyyjämme.

Kuvassa on ilma-vesilämpöpumpun sisä- ja ulkoyksiköt

Split ilma-vesilämpöpumput 

Monoblock-lämpöpumppujen lisäksi on vielä ns. split-lämpöpumppuja. Näissä malleissa kaikki kylmäainepiirin komponentit lauhdutinta lukuunottamatta sijaitsevat ulkoyksikössä. Komponentit ovat tuuletin, höyrystin, kompressori ja paisuntaventtiili. Sisäyksikkö sisältää lauhduttimen ja hydrauliset komponentit sekä ohjauksen.

Ulko- ja sisäyksikön välinen yhteys tapahtuu kylmäaineputkien avulla. Jäähdytyspiiri tehdään vasta asennuksen aikana. Tämän työn saa suorittaa vain valtuutettu asentaja, jolla on kylmäaineluvat. Split-lämpöpumpun etuna on putkistojen pienempi mitoitus. Lisäksi ulkoyksikkö on pakkasenkestävä myös sähkökatkon sattuessa.

Erittäin hiljainen käyntiääni

Viessmannin nykyaikaiset ilma-vesilämpöpumput toimivat erittäin hiljaisesti ja ovat tuskin kuultavissa käytön aikana. Tämä on vuosien intensiivisen tutkimus- ja kehitystyön tulosta. Viessmann lämpöpumppuilla on edistynyt akustinen suunnittelu (Advanced Acoustic Design), jossa kaikki lämpöpumpun komponentit on suunniteltu melun minimoimiseksi. Erityisesti matalataajuiset kohinat, joita pidetään erityisen häiritsevinä, on voitu minimoida.
 

Ilma-vesilämpöpumpun edut lyhyesti

Ilma-vesilämpöpumpun käytöllä on lukuisia etuja. Tärkeimpiä ovat:

  • Ilmainen lämmönlähde saatavana mihin vuorokauden aikaan tahansa
  • Suhteellisen alhaiset investointikustannukset
  • Laajennettavissa kaskaditoiminnon ansiosta
  • Ei vaadi viranomaislupia
  • Sopii sekä uudisrakentamiseen että modernisointiin
  • Asennus myös jälkikäteen mahdollista