Lämpöä ilmasta ja maaperästä - lämpöpumpulla hyödynnät parhaiten uusiutuvaa energiaa

Lämpöpumput hyödyntävät uusiutuvaa energiaa kalliosta, auringosta, vedestä tai ilmasta. Hyödyntämällä uusiutuvaa energiaa vähennämme fossiilisten polttoaineiden käyttöä, säästämme resursseja ja vähennämme ympäristölle haitallisia CO2-päästöjä.

Viessmannin lämpöpumpuilla voi myös jäähdyttää! Useimpiin lämpöpumppumalleihin on saatavana "active cooling" ja "natural cooling" -toiminnot. Kylminä päivinä lämmität ja kuumina jäähdytät - samalla laitteella! 

Laaja lämpöpumppuvalikoimamme tarjoaa juuri sopivan lämpöpumpun jokaiseen kohteeseen ja tarpeeseen. Ilma-vesilämpöpumpun voi asentaa lisälämmönlähteeksi esim. öljykattilan tai sähkölämmityksen rinnalle. Lämmitysjärjestelmää voi täydentää myös aurinkopaneeleilla.

Lämpöpumpputuotevalikoimamme löydät täältä

 

Vinkkejä lämpöpumpun valintaan

Miksi juuri lämpöpumppu 

Lämpöpumppu on ekologinen ja kestävä lämmitysratkaisu. Lämpöpumppu hyödyntää uusiutuvia energialähteitä ja on siis fossiilivapaa. Uusiutuva energia on myös ilmaiseksi saatavilla maaperästä, ilmasta tai vedestä. Ympäristössä on valmiina lämpöä, joka kerätään lämpöpumpun avulla hyödyntämään asuinrakennuksen lämmitystä.

Maalämpöpumppu on omakotitaloon ja isompiin kiinteistöihin lämmityskustannuksia tehokkaasti säästävä ratkaisu, mikä sopii niin uudiskohteisiin kuin saneeraukseenkin. Ennen suunnittelua on varmistettava, että maaperän poraaminen onnistuu ja on sallittua.

Alueilla, joilla poraaminen ei ole mahdollista, on ilma-vesilämpöpumppu hyvä vaihtoehto. Sen asentaminen on myös edullisempaa, sillä se ei vaadi porausta. Ilma-vesilämpöpumppu toimii hyvin ainoana lämmitysmuotona, vain kovimmilla pakkasilla se tarvitsee rinnalle toisen lämmönlähteen.

 

Aloita näistä kysymyksistä:

 • Nykyinen lämmitysjärjestelmä ja kustannukset
  Mikä on nykyinen lämmitysmuoto? Mikä on sen vuotuinen kustannus? Kuinka vanha järjestelmä on ja mikä sen energiatehokkuus on nyt?
 • Asunnon koko ja energiantarve
  Lämpöpumpun mitoitusta varten tarvitaan kaikki mahdollinen tieto asunnon koosta, huonekorkeudesta, energiaa käyttävistä asioista kuten uima-allas jne. Taloudessa asuvien ihmisten määrä vaikuttaa lämmityksen ja lämpimän käyttöveden tarpeeseen.
 • Maaperän laatu
  Maalämpöpumppua varten tarvitaan melko suuri pinta-ala maapiirin kaivamista varten. Porauksen hintaan vaikuttaa maaperän laatu ja syvyys.
 • Oikea mitoitus
  Lämpöpumpun tulee toimia luotettavasti ympäri vuoden, myös kylminä pakkaspäivinä. Siksi oikein tehty mitoitus on erittäin tärkeää. Lämpöpumpun täytyy olla riittävän tehokas tarpeeseen nähden.

Lämpöpumpun etuja:

Säästöt

Oikein mitoitettu ja energiatehokas lämpöpumppu voi alentaa lämmityskustannuksia jopa 80 %. Kalliimmassa lämpöpumpussa hyötysuhde on parempi, joten ajan mittaan käyttö tulee edullisemmaksi, vaikka investointi olisikin suurempi. Takaisinmaksuaika riippuu monesta tekijästä. Ammattitaitoinen myyjä tekee laskelman myös realistisista säästöistä.

Ekologisuus

Lämpöpumppu hyödyntää ympäristössä valmiina olevaa lämpöenergiaa. Lämpöpumppu on fossiilivapaana lämmitysmuotona askel kohti hiilineutraalia elämismuotoa!

Hiljainen käyntiääni

Laadukas ja oikein asennettu lämpöpumppu käy lähes äänettömästi. Lämpöpumpusta ei tule ympäristölle meluhaittaa.

Etäohjaus

Nykyajan lämpöpumppuja voidaan etäohjata älypuhelimen sovelluksen avulla. Etäohjauksella voi optimoida lämmityksen tarvetta myös poissa ollessa ja saada aikaan lisäsäästöä!

Viilennystoiminto

Suurimpaan osaan lämpöpumpuista on saatavissa lisävarusteena viilennys. Saat pidettyä miellyttävän sisälämpötilan myös kesähelteillä.
 

heizungsbauer-im-einsatz.jpg

Jälleenmyyjän valinta ja asennus

 • Hanki laite alan ammattiliikkeestä, jossa myyjä selkeästi osaa asiansa. 
 • Huolehdi, että lämmitysjärjestelmä suunnitellaan ja mitoitetaan tarpeidesi mukaisesti.
 • Varmista, että asennusliike on kokenut ja sillä on hyvä lv-osaaminen
 • Tarkista, että hankkimaasi laitteistoon saa varaosia ja huoltopalvelua myös kymmenen vuoden päästä.
 • Selvitä takuuehdot ja mitkä yritykset ovat takuiden tosiasialliset myöntäjät.
 • Varmista, että myös laitevalmistaja on luotettava
 • Hanki lämpökaivon porauslupa hyvissä ajoin, mikäli kyseessä on maalämpöpumpun asennus
 • Pyydä toimittajalta suunnitelma, käyttö- ja huolto-opastus , käyttöönottopöytäkirja sekä laitteiden suomenkieliset käyttöohjeet.
 • Huollata laitteesi ammattiliikkeellä määräajoin.

Hanki lämpöpumppu jo tänään ja säästä heti lämmityskuluissasi!